Pozdrav svima iz Obrenovca
Imam jedno pitanje u vezi Mido Commander Ocean Star Dato Day...(au, dugackog li imena).
Naime.....posle danonocnog preturanja po netu, vidim da se na pozadinama vecine tih satova nalazi oznaka za model (npr.636-8429-kao na prilozenoj slici) ali pored tog broja (ili ispod njega) se nalazi i neki visecifreni broj, koji je verovatno serial no.
I na vecini pise pozadi, uz ovakve iste oznake i simbole i ono "Swiss Made".
Na ovom Commanderu, kako se vidi na slici, ima samo te razne oznake i simboli, i ta oznaka modela (ref.no.) ali nema serijala. Nema ni onog "Swiss Made"...

U textovima koje sam citao kaze da su brojevi tipova kucista utisnuti izmedju usica za kajis, ali da postoje i brojevi sa unutrasnje strane zadnjeg dela kucista ("poklopca").
Commander Ocean Star se ne otvara klasicno, nego preko stakla, pa ne mogu da proverim da li ima taj broj unutra.
Plasim se da li je to "real" Mido ili mozda neki falsh.........
Kina, Tajvan i slicne zemlje su chudo...pa reko bolje da pitam nego da otkrijem kasno da sam se zeznuo.
Mada, moram priznati, da nisam ni naisao bas na previse fotografija pozadine Mido-a....
Sve me to zbunjuje.......
Mido satovi su retki ovde, ja nikad nisam uzivo ni video nijedan pa ne znam sta da mislim.
Ovaj nije novi model, vise retro je u pitanju, pa opet razmisljam mozda je u raznim periodima proizvodnje razlicito i obelezavano to sve sto me zbunjuje......a taj se model proizvodi vec 50-tak godina.
A kao za baksuz, bas nisam medju tim silnim slikama na netu nasao sliku pozadine takvog kao sto je ovaj za koji pitam.
Prednji deo, sa strane itd to sam nasao, ima ih dosta, ali bas niko nije postavio sliku pozadine.
Strucnjaci, poznavaoci...pomozite ako nesto moze da se pomogne.
Unapred se zahvaljujem svim potencijalnim "pomagacima"........
Pozdrav
Sasa