Ma opusteno nit pokusavam da pothranim svoj ego, nit sam se uvredio, samo bi proizvodjaci trebali da budu iskreni i da lepo kazu sta je gde napravljeno a ne da saznajem od drugih ljudi da je kuciste iz kine, mehanizam iz malezije, cifer iz kenije, kazaljke iz koreje i tako to, a na satu da pise made in japan... U stvari boli njih uvo, bitno im je samo da prave sto veci profit
I još jedan interesantan članak na zadatu temu:
https://thewatchface.com/seiko-made-in-japan-really-made-in-japan/

Ja sam u potrazi za nekim (poželjno Seiko) satom sa japanskim jezikom za dane. Ima li ta oznaka K i J veze sa ovim što mene interesuje? Pretpostavljam da ne, pošto je bitno da se sat napravi i prodaje za JDM da bi imao japanski jezik, a suštinski nije bitno gde je sklopljen...
Ne... Samo su rađeni za tržište, bez originalne namjere da se prodaju na svjetskoj razini. Zato niti jedan trgovac u regiji nema npr. SARB033 u izloguMislim da su svi ti JDM sklopljeni u japanu.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Ja sam u potrazi za nekim (poželjno Seiko) satom sa japanskim jezikom za dane. Ima li ta oznaka K i J veze sa ovim što mene interesuje? Pretpostavljam da ne, pošto je bitno da se sat napravi i prodaje za JDM da bi imao japanski jezik, a suštinski nije bitno gde je sklopljen...