Ronilački sat sa kožnim remenom

backarelli

New member
Na ovu temu me podstakao naš član
jagodanbg , sa svojom nedoumicom "kožni kaiš na Orient-Mako" .

Tema svakako može biti zanimljiva, gde će te iznositi svoje mišljenje o ovoj kombinaciji (dajver-koža) i postavljati svoje (kao i sa neta) slike dajvera sa kožnim kaišem.

Evo nekih, meni zanimljivih slika i sjajnih ideja, koje su preuzete sa interneta (wus) ...

2mfat0l.jpg

dsc03429p.jpg dsc03435n.jpg dsc03438ab.jpg dsc03449ae.jpg

2q8uezl.jpg

IMG_1482.JPG IMG_1486.JPG Project C Leather.jpg 35eee006.jpg
f02a85be.jpg 6309-7040.JPG IMG_1350.JPG IMG_1351.JPG 4435829301_629d939930_b.jpg 4436606748_3b47479cd3_b.jpg bm xxl wood.jpg

Last edited:
U određenim kombinacijama to može da ispadne lepo. Ipak ja ne bih stavio divera na kožni kaiš pored gume, metala, NATO-a... :)

Sve je to stvar ukusa, ali po meni to može preko zime da bude OK rešenje. Kao što Jovan HN reče, leti je svakako nefunkcionalno.
Ali primeri koje ste navodili izgledaju sasvim dobro.
Deblji kaiš koji se ili čiji se štep slaže uz boju brojčanika, može da igra jako dobru ulogu na satu, kada nemate nameru da ronite ili plivate sa njim.

Može to da stvarno dobro izgleda što se vidi po slikama ali,kao što se napisa,funkcionalno je samo po zimi! Meni je padalo na pamet da kupim plavu kožnu narukvicu za SMP ali sam odustao. Jednostavno,ništa ne može da zamijeni čeličnu narukvicu na njemu,ni izgledom,a o udobnosti da ne govorim!

Last edited:
Nefukcionalno naravno,ali koliko vidim iz postova 90 % divera uopste se u ne dave :),tako da onaj ko i ne zeli u vodu funkcijalnost i nije toliko bitna..osim sto onda ne izgleda za nemenu za koju je sat napravljen

Uostalom Zenith Defy koji sam imao a deklarisao se kao diver i isao na 300 (nisam probao) imao je koznu narukvicu. Pa i da sam hteo kako sa kozom...

Ja vec rekoh tamo negde: Moze lepo da izgleda, ali mi stilski ne ide pa to ti je. Mislim, ako bih bas bio strog, i dajver deklarisan na 300m sa helijumskim ventilom, koji nikada nece videti vodu dublju od 3m je takodje kitch.
Sva sreca pa nisam bas strog :D Rekao bih da grubi, siroki kozni, kaisevi, mat boje idu jako lepo na glomazne dajvere ostrijih linija. Kad su u pitanju manje grubi satovi i kaisevi - ne svidja mi se bas....

Eto, izgovorih i to a sad odoh da okajem svoj greh::lol:
flagellant.jpg

Ja nisam mislio samo na funkcionalnost u vodi nego i na suvom. Ukoliko je metalna narukvica kvalitetna- tu kožna nema šta da traži,osim kad je u pitanju estetika,a to je relativna stvar. Kod,npr. pilota je druga priča jer njima metalna narukvica stvarno ne leži ali samo kada je izgled u pitanju(mesh je za mene mnogo bolja i praktičnija varijanta ali im koža ipak bolje "čuči")!h4.jpg

Last edited:
Orange Monster + Hadley-Roma kais
Meni se izuzetno svidja kako ovaj kais izgleda na mom OM.
A mozda je to i do sata, meni Monster izgleda odlicno bilo da je na Nato kaisu, na koznom kaisu ili je na celiku...

Attachments

• IMG_1246.jpg
    IMG_1246.jpg
    210.6 KB · Views: 71
  • IMG_1249.jpg
    IMG_1249.jpg
    329.8 KB · Views: 95
  • IMG_1250.jpg
    IMG_1250.jpg
    181.8 KB · Views: 82
  • IMG_1251.jpg
    IMG_1251.jpg
    178.5 KB · Views: 79
  • IMG_1252.jpg
    IMG_1252.jpg
    179.1 KB · Views: 69
  • IMG_1253.jpg
    IMG_1253.jpg
    191.4 KB · Views: 72
Last edited:
Lajkovao bih ovaj monster, svidja mi se narandzasti step i lep je kais, ali ne mogu jer sam gore napisao ono sto sam napisao :lol::lol:

Back