Ruski satovi - Korisni linkovi!

dragon

New member
Mislim da ovom forumu nedostaje tema u kojoj možemo da postavimo linkove koji sadrže korisne informacije i fotografije o ruskim satovima i proizvođačima.
Slobodno kačite linkove za koje mislite da su informativni i da mogu da pomognu prilikom informisanja o ruskim satovima i njihovim tvorcima.

Par linkova od mene...

Vodič za kupovinu ruskih satova - Osnovna uputstva i informacije koje je korisno znati prilikom kupovine ruskih satova .

USSR Time - Odličan sajt ukoliko vam treba info o godini proizvodnje, funkcijama, proizvođaču...

Russian Times - Malo istorije, malo slika... ok sajt za neku osnovnu edukaciju.

Michele Cuoccio's Russian Watches - Baza sa fotkama i kraćim opisom mehanizama i satova.

Ruski satovi I - Preko 2000 satova na jednom mestu.

Ruski satovi II - solidna baza sa fotkama ruskih satova.

USSR Watches - Još jedna odlična baza sa fotkama, obavezno pogledati!

Pozdrav

Last edited:
Evo specifikacije za tačnost satova Slava i Raketa pri radnim uslovima: temperaura 20+/- 5 stepeni Celzijusa,za vlažnost vazduha od 30% do 80%

Raketa: -15s do +40s po satu je odstupanje,autonomija rada je 42h

Slava: -20s do +40s po satu je odstupanje,autonomija rada je 42h

Inače ovo se odnosi na mehaničke satove,podaci su dobijeni iz dokumentacije satova.Nadam se da će ovo biti nekom korisna informacija.

BOXERÓRA - Interesantan sajt jednog našeg suseda sa bazom fotografija kako satova tako i mehanizama koja konstantno raste. Sajt je na mađarskom ali imate prevod osnovnih linkova na engleskom, a ostalo je već lako pohvatati.

Sajt je vrlo dobar(da je na engleskom bio bi odličan,ali i ovo zaslužuje pohvalu),sa gomilom slika i lepo je uređen.Malo me samo razočaralo kada sam video da nemaju neke modele satova na koje sam nailazio.Sve u svemu OK. :)

Last edited:
Dobio sam ove linkove od prijateljice iz Moskve. Ima dosta podataka o ruskim satovima i mehanizmima. A tu su i cene u Moskvi. Čine mi se malo paprene...( 1 EURO = 41,5 RUBALJA ):
http://www.aviatortime.ru

Za ljubitelje VOSTOK EUROPE na sledećem linku je cela paleta njihovih satova:
http://vostokeurope.ru

Pronađoh i nešto zanimljivo o automatskim mehanizmima u Vostok satovima. Pored sopstvenog mehanizma 2432 (Восток), koji se, kako vidim ugrađuje u jeftinije a i u skuplje modele, mehanizam NH25A proizvodi se u Laponiji i pretpostavljam da se radi o modifikovanim SEIKO, jer pored nekih modela stoji da su pogoni na bazi SEIKO mehanizama. Ko bolje čita ruski naćiće svakako sve to mnogo opširnije u pratećim tekstovima uz modele satova.

Pored 2432, tu su još dva Vostokova mehanizma: 2426 i 2441.

Last edited by a moderator:
Ето како је кад човек брзеља, па не види да је исти линк већ дао корисник изнад! :lol:

Back