Satovi u raznim oblicima

zdragana

New member
Ideja da pokrenem ovu temu mi je pala na pamet kada sam dobila na poklon jednu plisanu igrackicu u koju je ugradjen mali sat.... U prvi mah mi je Izgledalo zanimljivo, mada je malo i kich... ali poklonu se u zube ne gleda...

Pa sam eto htela to da podelim sa posetiocima ovom portala... I ukoliko neko od vas ima slicne satove, ili ih je negde video i uslikao moze to sa nama ostalima da podeli...

Pozz & kisses!

e0h1c.jpg

nvy4n8.jpg

nxjlf4.jpg

Last edited:
Last edited:
Hej, bas ste super modele satova pronasli.... Najvise mi se dopada sat - prstenovi za parove!
Bas su neobicnog i zanimljivog oblika...

Pozz & Kisses! :D

Pretraživajući malo po Internetu naletela sam na ove zanimljive informacije tj. satove:

Na prvi pogled ovaj sat izgleda sasvim uobičajeno, ali nakon što se pažljivije pogleda primieti se da su brojevi vrlo veliki. Razlog tome je što jedan okretaj odgovora prosečnom ljudskom životnom veku. Naime, ovaj sat je zapravo umetničko delo Bertranda Planesa, koji je 'normalni' sat usporio 61,320 puta kako bi svaka minuta odgovarala 1 godini dana.

33mam13.jpg

Dizajner Anthony Dicken autor je sata koji pokazuje vreme linearno. Sati i minuti su otisnuti sa spoljne strane kruga koji se rotira, a vreme se može očitati pomoću crvene žice.

ehnbz9.jpg

Izvor

Pozz svima!

Evo novih i zanimljivih modela:

214zcx1.jpg

Mozete ga uklopiti uz knjige na metar...

A naredni model je za one... dobre matematicare... :p

2rqn320.jpg

Pozz svima!
Kisses!

evo jednog interesantnog sata , skinuo sam ga sa aukcije

Attachments

• originalslika-UNISEX-SAT-636675.jpg
    originalslika-UNISEX-SAT-636675.jpg
    32.6 KB · Views: 122
Zanimljiv je ovaj sat na drugoj slici, ja sam prvo pomislio da je u pitanju plafonjera!
Al ovaj na trećoj komotno može i u temi najružniji satovi! :D

Pozdrav

Imao sam isto misljenje za treci sat, al' sto ga vise gledam, sve lakse mogu da ga zamislim na zidu u mom stanu :)

Aktiviramo ponovo ovu staru temu. Ona mi je pala na pamet listajuci jedan zanimljiv časopis.

Radi se o savetima kako napraviti unikatni sat od starih novina. Kako na kreativan način utrošiti svoje vreme i kako reciklirati papir.

Evo foto prikaza i postupaka izrade

Sat od novina 9.jpg

Potreban materijal za izradu:

- Oko 24 stranice starih časopisa, ili reklamnog materijala, u boji. Bitno je da sve stranice budu iste veličine.
- Hemijska ili obična olovka, za namotavanje novina
- Makaze
- Samolepljiva traka, najbolje nevidljiva
- Dugačka igla, najbolje za šivenje
- Jači konac
- Dva providna cd-a, ona koja štite diskove za rezanje kada se kupuju u kutijama.
- Krug napravljen od debljeg kartona, sa rupom u sredini
- Mehanizam za sat, na baterije, sa drškama

Postupak izrade:

1. Da biste napravili sat, prvo morate da napravite 24 tube od papirnih stranica. Počnite tako što ćete iskoristiti olovku da oko nje navijete stranice.

Sat od novina 2.jpg

2. Zalepite obe strane tube nevidljivom samolepljivom trakom

3. Preklopiti, otprilike, jednu trećinu tube prema drugom kraju, kao što je na slici prikazano. Trebaju vam 24 ovakve tube.

Sat od novina 3.jpg

4. Uzmite dugačku, poveću iglu za šivenje, (igla za predivo bi bila najbolja) i uvucite deblji konac. Provucite iglu kroz kraj presavijene tube. Boja konca je nevažna, on se neće videti.

Sat od novina 4.jpg

5. Još jednom provucite iglu kroz prvu tubu, da biste stvorili čvor koji će sprečiti spadanje konca. Nemojte previše zatezati! Sledeži korak je ušivanje dodatnih 23 tuba na vaš sat.

Sat od novina 5.jpg

6. Uzmite jedan od vaših providnih cd-ova i prislonite sredinu sa rupom na rupu koja se formirala u centru papirne zvezde koju ste napravili. Ovo će biti pozadinski deo sata, tako da pažljivo odaberite stranu koju želite da stoji natrag.

Sat od novina 6.jpg

7. Namontirajte mehanizma za sat na rupe papirne zvezde i plastičnog cd-a.

Sat od novina 7.jpg

8. Okrenite sat i postavite drugi proziran cd iznad rupe sa druge strane.

Sat od novina 8.jpg

9. Stavite probušeni kartonski krug na proziran cd. Možda se pitate čemu tačno ovaj karton služi, ali je on tu da drži zajedno sve ostale delove i omogućava da kazaljke budu prikačene na ostatak satnog mehanizma. Takođe, rupa na plastičnom cd-u mora da bude dovoljno velika da drži sve delove čvrsto skupa.

10. Sve čvrsto zavrnite i skoro ste gotovi!

11. Dodajte kazaljke!

Sat od novina 9.jpg

Izvor

Back