ogromna mana je što oni ne uštelavaju te mehanizme i ne ukrašavaju ih, pa izgledaju kao i 7s (sirovo i neukrašeno ali ima razlike u delovima), to važi za sve seiko satove sem grand seika i neke retke diašok modele ali to su jako retki satovi, pa se dešava da ga ostavite preko noći cifer gore ide ok, a onda sutra noću ga ostavite na staklo, on poludi sa odstupanjima, plus svi ti seiko satovi do 1000evra imaju neka zvanična, fabrička odstupanja tipa 15-45 sekundi
recimo vi po ceni nekih seiko satova sa 6r mehanizmom dobijete, u najboljem slučaju, evropski sat sa etom top serfitikovanom plavi šrafovi, ukrašena, uštelovana u četiri pozicije, ako se ne varam top je u četiri pozicije, elabore u dve
moja iskustva sa 4r su da je umeo da ide do minut i po, a ume da bude i u sekundu tačan kad se razradi od nošenja
P.S. jedan naš forumaš, sada je bivši mi je servisirao jedan sat i rekao mi je da su im delovi loši, imaju velike tolerancije, ne naležu dobro jedan na drugi i ne pasuju sa jednog 7s na drugi 7s, drugi mi to nisu govorili ali nisam ni pitao nikog kakav je za rad
razliku 4r i 6r ja ne znam sem sprona, stvarno ne znam kakva je druga razlika sem da ovaj ide u skuplje satove, uglavnom imaju svi do 8 klase istog rođaka