Zdravo
Stefii i dobro nam dosao!
Cini mi se da nisi lose prosao iako se Seiko 5 satovi cesto nalaze za 50-100$.
Sto se tice oznaka za dan koje te muce - ima ih tacno 14, po 7 (za svaki dan, od ponedeljka do nedelje

) na dva razlicita jezika i idu naizmenicno... Kad su dani ispisani, na primer, engleskim i spanskim jezikom ici ce naizmenicno MON (od MONday, ponedeljak na engleskom) pa LUN (od LUNes, ponedeljak na spanskom), pa TUE (od TUEsday, utorak na engleskom) pa MAR (od MARtes, utorak na spanskom) i tako do DOM t.j. nedelja na spanskom cime se krug zatvara. Ako te ne mrzi - ispisi nam sve natpise koji se pojavljuju pa cemo naci koji jezici su u pitanju. Na slici koju si postavio vidi se plavo ispisano SAT - subota koja je najcesce izdvojena
plavom bojom, dok je nedelja izdvojena
crvenom.
Pozdrav,
Vlada
P.S. Premestio sam temu na adekvatno mesto, posto si sat vec kupio
EDIT: Eto - dobio si odgovore i od Vladana i od mene, skoro pa istovremeno
EDIT II:
Jako bitna napomena -> kada pomeras dan i datum najbezbednije je da:
1. Prvo pomeris satnu kazaljku na donji "polukrug" cifera, dakle izmedju 3 i 9, najsigurnije na 6 sati.
2. Zatim namesti datum na prethodni dan i datum u odnosu na danasnji.
3. Konacno, vrti kazaljke polako, dok ne dodjes do danasnjeg dana, datuma i vremena.
Ovo je vrlo vazno ispostovati, jer skoro svi mehanicki satovi pa i vecina kvarcnih ne podnose rucnu promenu datuma u isto vreme kada i sam mehanizam vrsi promenu datuma (dakle u periodu izmredju 10h i 2h u noc)!!!