Seiko 5 satovi clanova foruma

CIMG0474.jpg

CIMG0472.jpg
:lol:

radi balansa prilazem jednog nesofisticiranog, kupljen iz uk,
isporucen u austriju, nije moj, ali sam toliko nagovarao coveka
da kupi seiko automatic da ne verujem da mi je na kraju uspelo.
radujem se kao da je moj, a i njega cu da nam dovedem ovde
kao novog clana, cek´ samo malo da seiko odradi svoje ...

nisam hteo ovo iz 2 posta, nego mi nekako ispario text ...

Last edited by a moderator:
Evo moje 4 Seiko 5-ice!

Moj miljenik Diver Seiko iz 71 godine inace sportski, ovo je "zver" od sata prava satina, stariji brat od ovoga dole.

SAM_0766.jpg

Najnovija moja 5 tica - sportska Diver !
SAM_4479.jpg

ova je unikatna modifikovana
SAM_1869.jpg

Ovo je isto tako vintage klasika 5 tica iz sedamdesetih
KGrHqMOKj0E4CSwCqpWBODNtemZOg1_3-1.jpg

^ nwolfe, tvoja petica mi je jedna od najzanimljivijih, ima nekoliko odlicno uklopljenih, neobicnih detalja - kazaljke, crvena "skala" i brojevi ispod markera... a sve to jos vise dolazi do izrazaja na ovoj night shot fotki. :thumbup:

Stvarno je odlicna tema, a ima sjajnih primeraka. Meni se ovaj Walter-ov najvise dojmio, ali svi su lepi na svoj nacin. Ne znam da li neko zna, ali mislim da je ovo najprodavaniji model kod Seika svih vremena, a verovatno i od svih satova uopste.

au walter gde ih nadje, odlicni su !

@ sima

crvene cifre su diskretni alko test, ako boja bledi ne seda se za volan ...
ludi japanci , a ?

:D:D:D

^ nwolfe, tvoja petica mi je jedna od najzanimljivijih, ima nekoliko odlicno uklopljenih, neobicnih detalja - kazaljke, crvena "skala" i brojevi ispod markera... a sve to jos vise dolazi do izrazaja na ovoj night shot fotki. :thumbup:
ja sam razmisljao da mi sledeca kupovina bude bas ovaj model i da mu nabacim crnu koznu narukvicu sa crvenim koncem.

Evo i moje, za sada jedine petice :)
Pre neki dan dečko je postavio pitanje na temi "Pomoć oko kupovine sata do 80€", izbor se postepeno sužavao dok nije došao baš do ovog modela :congrats:. Uostalom i sam si pisao na njoj i stavljao neke od fotki. Osim što na temi gledamo slike lepih petica, ona nam može olakšati da pomognemo novim članovima koji traže sat u ovom cenovnom rangu, samo im damo link i zarazimo ih :drool:.

Hvala svima na lajkovima! A još ako dodam da satić ima odstupanje od minus nekoliko sekundi... nedeljno :)

@Walter
Na onom modovanom seiku, šta sve "svetli"? I cifer, i kazaljke, i markeri? Baš bih voleo da vidim lumeshot! :)

Baš tom kombinacijom detalja me je i kupio ovaj model, tj. ja sam kupio njega xD

ja sam razmisljao da mi sledeca kupovina bude bas ovaj model i da mu nabacim crnu koznu narukvicu sa crvenim koncem.
Jes' da sam već jednom linkovao u drugoj temi, ali mislim da nije na odmet još jednom. Ovako nešto bi bilo idealno :)

Pre neki dan dečko je postavio pitanje na temi "Pomoć oko kupovine sata do 80€", izbor se postepeno sužavao dok nije došao baš do ovog modela :congrats:. Uostalom i sam si pisao na njoj i stavljao neke od fotki. Osim što na temi gledamo slike lepih petica, ona nam može olakšati da pomognemo novim članovima koji traže sat u ovom cenovnom rangu, samo im damo link i zarazimo ih :drool:.
Baš tako! I zaista, mislim da nema boljeg načina za ulazak u svet satova od nabavke seiko petice. Ona će vam za male novce pokazati sve: lepotu, eleganciju, kvalitet, dugotrajnost... uz srce koje kuca 21.600 puta na sat :)

^
OT
Moj prijatelj, otkad ga znam vozi BMW kockicu, nedavno ju je prodao i kupio hjundai. Ali nikako da je prežali :(.
Pre neki dan kaže : "Svaki muškarac je zaslužio da vozi BMW." :D
Tako i sa peticama, u svakoj kolekciji i na ruci svakog muškarca;) bi se trebala naći bar jedna :thumbup:.

^
Ovaj sat, sa ovim kaišem izgleda baš kao da se sprema za trku formule 1 tamo negde 80ih :)

Vidim ja, još ću za kaiš da dam više para nego za sat :)

Evo konacno dodjoh u posed foto aparata a ovo je rezultat :)

Attachments

• IMG_3102.jpg
    IMG_3102.jpg
    107.5 KB · Views: 431
  • IMG_3103.jpg
    IMG_3103.jpg
    115.3 KB · Views: 306
  • IMG_3104.JPG
    IMG_3104.JPG
    209.7 KB · Views: 379
  • IMG_3105.JPG
    IMG_3105.JPG
    271.2 KB · Views: 336
Satovi su super,imao sam bar deset komada,ali trenutno nemam ni jednu,dajte mi desetak dana nabaviću neku zanimljivu,pa stavljam sliku...

OT

Recept za dobijanje lajkova
pomenite BMW u poruci (radi se o poruci #31 na ovoj temi)
Ili što bi mi žene rekle : Muškarci :rolleyes: :D.

BMW.jpg

^
OT
Moj prijatelj, otkad ga znam vozi BMW kockicu, nedavno ju je prodao i kupio hjundai. Ali nikako da je prežali :(.
Pre neki dan kaže : "Svaki muškarac je zaslužio da vozi BMW." :D
Tako i sa peticama, u svakoj kolekciji i na ruci svakog muškarca;) bi se trebala naći bar jedna :thumbup:.

Ja, kao stari Alfista, mogu da kažem samo da je zaslužio da vozi taj hjun...nešto. Za kaznu što žali za kockicom.
I da dopunim: "Svaki muškarac u pokušaju je zaslužio da vozi BMW."

Lično, ne volim na Seiku da vidim "5" iako imam jedan stari. Ne znam zašto, iracionalno nešto... možda baš zbog "omražene" Bavarske marke vozila. A ima ih lepih, mislim na Seiko.

Back