Znam da nismo ekseprti da kazemo zasto je neki mehanizam bolji od drugog, ali i ne trebamo biti ekserti-pa ti mehanizmi se rade u milionitim serijama, i moraju oba biti dobra po kvalitetu, mehanizmi su slicni, jedan ima bolju atonomiju, drugi ima bolje nesto drugo. Prosto obadva mehanizma su kvalitetna, i ne znam ko bi od nas bio dovoljno kompetentan da kaze ovaj mehanizam ima bolji balans ili sistem navijanja ili slicno.
Iako volim Seiko kao i svi drugi jer daje dobar odnos ulozenog/placenog, i zbog toga sto nemam para za bolji Svajcarski sat, da mi neko poklanja ta dva mehanizma, uvek bih pre uzeo Etu. Razlozi su prosti, Eta je mnogo eskluzivniji mahanizam, ugradjuje se u skuplje satove, lepsi je i pozeljniji, i pri tome necu da ulazim u to koji je kvalitetniji jer znam da su obadva kvalitetna. Svaka cast Seiku, evo ja sutra trebam da narucim jedan njihov sat, ali Eta 2892 je pozeljniji mehanizam, bar meni.
Nego imam jedno pitanje, i necu vise

Da li je dostupan taj modul za 2892, jel se moze kupiti? I da li ga neki nas dobar majstor moze spojiti na mehanizam, predpostavljam da to nije ni malo jednostavno?