Seiko Bell-Matic satovi

re: Seiko Bell-Matic sat

Odmah da sam odgovorim:
Adolf Schild Calibre 5008, 28800 BPH, 31 jewel.
Vrlo interesantan mehanizam, koriscen kod raznih poznatih marki!

Odmah da sam odgovorim:
Adolf Schild Calibre 5008, 28800 BPH, 31 jewel.
Vrlo interesantan mehanizam, koriscen kod raznih poznatih marki!

Upravo zbog mehanizma sam ga i uzeo i jer je alarm a to mi je jako draga komplikacija,volim se ujutro buditi uz mehanicki zvon.
Mehanizam je LJP5800 odnosno La Joux-Perret 5800 baziran na AS5008 mehanizmu.
Koristen je kod dosta poznatih marki:
Girard Perregaux Traveler,Ulysse Nardin San Marco Alarm,Baume Merciere Gmt Alarm,Panerai alarm,Alain Silberstein Le Reveil,Eterna Matic Alarm,Oris Artelier Alarm,RGM Alarm Watch,Maurice Lacroix Masterpiece Reveil Globe itd...

LJP je otkupio prava na stari A.Schild 5008 kalibar koji se opcenito smatra jako pouzdan i dobar mehanizam koji su takoder koristile mnoge marke onoga doba.Ovaj je unaprijeden ball-bearing rotorom,novim materijalima i visoko ukrasen.Richemont je kupio Dunhilla tako da je on vec pripadnik "skupih" marki.Sada im JLC radi kalibre.

Auuuu kakva makina u ovom Dunhillu, mislim da taj traktor nema šanse da se pokvari. Extra mehanizam i sat, Alfred Dunhill je ipak respektabilna kuća.

Jole čestitam na kupovini, sigurno si ga "maznuo" po dobroj ceni. ;)

Pozdrav.

Re: Seiko Bell-Matic sat

Back to the topic

Samo da prijavim da sam danas, zahvaljujući našem adminu Vladi, uspeo da se dokopam dugo željenog Seiko Bellmatic 4006-7002 sata i time se učlanio u, za sada, mali klub Bellmatic ownera ovde na forumu. :)

Slike ću postaviti kada sat prođe kroz detaljnu inspekciju časovničara i malo šminkanje za kamere. :)

Pozdrav

Seiko bell-matic klasika

prodao sam ja tri evo na sta mislim

4006-6010 974583 4.jpg4006-6040 677083 9.jpg4006-6037 331488 4.jpgSDC13327.jpg

no sad imam

seiko monaco 7016-5001

Last edited by a moderator:

Sat je još uvek kod časovničara i sređuje se ali neće škoditi ako vam postavim koju fotku pre i sad... :)

Moj Seiko Bell-Matic 4006-7002 :)

Pre nego što je poslat na sređivanje...
photo.jpg

I slika koju sam danas dobio od časovničara (neću još da ga hvalim jer nije završio) ali sat je :man_in_love: :man_in_love: :man_in_love:
Seiko-bellmatic-4006-7002.jpg

Samo da dodam da je mehanizam izuzetan i radi fantastično (reči časovničara) a više fotki kada sve bude završeno. :)

Solidan rad, nista posebno, ali onako solidno odradjeno. Ne znam ko ti je casovnicar, vidi se da ima toga jos dosta da nauci ali je na dobrom putu da to i postane..:dance3::aetsch::hahaha: Prva fotografija je namerno slikana nocu da bi sat izgledao sto losije, vise nego sto zapravo jeste, a ova druga je lepo fotoshopirana, i stvarno je majstor svog zanata, bolje da se bavio fotografijom :hello:Ala lupam a sat mi jos kod njega, jaoj kuku meneee:no: Ma BRUTALNO......

Last edited:

Hehe... Prvu sliku je napravio naš administrator Vlada a drugu ovaj šegrt što je na putu da postane majstor. :)

Imam još par fotki ali neću da ih kačim sada već kada sve bude završeno. Ovo vam je samo da vidite kako sad izgleda satić, obzirom da me je već nekoliko članova koji su ga videli pre nego što je otišao na servis pitali da li je Bell-Matic gotov.

Ja sam oduševljen kako izgleda :man_in_love: i jedva čekam da odem da pogledam sat uživo. :)

drugari, pomagajte! - nacisto sam se isprimao :argh: na ove bellmatice :man_in_love: gledajuci i citajuci kako se nasladjujete i meracite, a sada sasvim neocekivano imam priliku da od jednog drugara pazarim njegov 4006-4031, u odlicnom stanju (recimo da je 95-97%) i verujem da je sve na njemu originalno (ima cak i onu neobicnu narukvicu, potpuno je isti kao ovaj na slici)...
posto drugara satovi mnogo ne zanimaju, a ni ja nisam bas upucen u ove seikove serije i cene, a vidim da se cene na ebayu krecu u prevelikim rasponima, molio bih vas da mi, makar na pp, predlozite neku razumnu sumu koja bi bila fer i prihvatljiva i za mene i za drugara!
(aj pls pozurite, 'ocu da izumrem od nestrpljenja :fie:, a obecavam lepe slike ako ga, tj. cim ga uzmem! :))
hvala unapred!

(slika preuzeta sa ovog fantasticnog sajta :))

4006-6031%20621257%2012.jpg

Simo pustio sam ti na pm sve sto te interesuje sa Bell-a. I ako si se zagrejao pazari sat.
Dragone, zar sat jos nije gotov. Posto sam i ja video sat pre sredjivanja, ne znam sta se tu kasni! :) mislim videlo se da je sat i onda bio u odlicnom stanju.

Sitnice su ostale još... U ponedeljak već možete da očekujete nove fotke. :)

+1 clan kluba Bellmatic ownera! :happy::man_in_love:

drugari, hvala na savetima! :beer:
bice mali info i nekoliko slicica sutra, ako veceras ne stignem!

:congrats:
Jedva čekam slike da vidim. :)

Sad se već može reći da klub Bell-Matic ownera polako sustiže ekipu sa čudovištima. :) Biće interesantno na sledećem okupljanju ako svi donesu ove satiće. :)
Ja moram sad da se dam u potragu za nekom hirsch narukvicom za mog alarm Seika.

Simo čestitam!!!Čekam slike.
P.S.Nemoj samo ''ruse''da zanemariš;)

Back