Seiko SARB023

Konačno poslednji deo testa SARB023... Evo kako izgleda sa originalnim Seiko kožnim kaišom:

original.jpg

original.jpg

original.jpg

original.jpg

original.jpg

Kaiš je inače prilično tvrd i nije naročito udoban - Pugo bi sigurno uradio bolji posao. ;) Inače mislim da je metalna narukvica mnogo bolji izbor mada ovako možda deluje malo elegantnije.

Deluje elegantnije nema šta, samo ta narukvica ima problem: do pola od lugova je popunjena i onda se na tom mestu lomi! Zato zahteva da se dobro zategne na ruci (da bi uslovno rečeno bila udobna). U svakom slučaju i nije nešto odradjena.

Takodje, ako ti nije problem apdejtuj opis za jedno mesečak dan sa podacima kako se ponaša mehanizam (jedva čekam da vidim).
Iskustva su sledeća: ako se sat nosi 8h dnevno ili ako stoji sa brojčanikom gore a da je prethodno potpuno navijen odstupanja su +1 do +2s dnevno. Kada se odvije recimo do pola i stoji u istom položaju odstupanja su veća ali do maksimalno +4s dnevno. U položajima sa krunicom gore ili vertikalno može da uspori do -8s ako nije skroz navijen. U položaju sa krunicom na dole nisam primetio nikakva odstupanja.

Tiha, sarb izgleda odlicno, a cini se da tako i radi. Stroziji si od COSC komisije :thumbup:
Da je moj, ja bih ga stavio na sto tamniju braon kroko kozu sa braon ili belim stepom.

Back