Seiko – službeno izdavani vojni satovi

Vrlo lep tekst, i ovaj model stvarno to zasluzuje. Imao sam ih nekoliko i uvek sam bio prezadovoljan satom. Nikada mi nece biti jasno zasto Seiko nije i dalje razvijao i unapredjivao ovakve prelepe modele?!
Walter odlicna fotka, evo jedne i od mene:

Last edited:
sky, nemoj zaboraviti Seikosha Tokkotai satove u drugom svjetskom ratu..G.Gerlach je radio homage.

inače jako informativno, svaka čast. odlično za kopati po buvljacima, možda uleti negdje koji primjerak...

Verovatno nekome zvuči čudno ali ima dosta mesta na internetu gde možete čitati o vojnim Seiko peticama. Neki modeli petica su navodno službeno izdavani a neki su kupovani od strane vojnika u vojnim bazama za vreme rata u Vijetnamu.

Nekoliko stranica iz knjige "Running Recon" :
.jpgfgmh.jpg

Interesantan video na tu temu:

ekšli, sjetio sam se da sam imao 7t27, sa vojnim oznakama. Trenutno u Singapuru kod prijatelja kolekcionara:

Last edited:
U tome je i bio problem sa satom.

To je inace bila civilna verzija,ali covjeku od kojeg sam ga kupio ga je donio brat koji je bio pilot u švedskoj vojsci.

Oznake se cak i poklapaju sa NATO oznakama. Meni je isto bilo čudno. Covjek kome je otisao je inace skupljac militarije. Valjda je znao sto kupuje.

Poslano sa mog NOA_H44 koristeći Tapatalk

Back