Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova

Одг: Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova

Bobane, postoji tema posvecena tome, Iskustva sa prodavcima na domacim on line berzama, tako nekako (pipavo mi je da je sad trazim na telefonu), gde ces naci preporuke za prodavce, a i upozorenja od koga ne treba kupovati.
Uglavnom, kao i na svakom trzistu, ima svakakvih prodavaca - od prevaranata do izuzetno postenih ljudi, od kojih su neki i ozbiljni kolekcionari koji se i razumeju u ono sto nude. U svakom slucaju, dok ih ne upoznas, treba biti oprezan. ;)

Re: Одг: Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova

Evo jednog oglasa koji bih svakako nazvao smešnim:

rol1.jpgrol2.jpgrol3.jpg

Ako pretpostavimo da sat jeste original, sa slika se jedva može prepoznati i koja je marka u pitanju. Ukoliko prodavac misli da će prodati sat preko oglasa uz ovakve slike, mislim da se grdno vara, osim ako ne naleti na nekoga sa jakom kockarskom strašću ili na lakovernog kupca.

Uh, ne znam zbog čega dotičnom prodavcu ovaj sat (tj. ako se to može nazvati satom) liči na automatik. Meni liči na nešto drugo, ali ne želim da to javno i napišem, jer bih time prekršio pravilo o zabrani upotrebe vulgarnih reči.

Moguće da je istina, ovo je verovatno originalan sat, infantilan dizajn satova nije bio redak kod Rusa tačnije u SSSR.

Pitam, jer je u pitanju prodavac koji nudi dosta satova.

Po mom misljenju, on sa svakim satom stavlja celokupnu reputaciju na kocku, ako jedno proda kopiju kako moze da garantuje da nije svaki njegov sat kopija...

Taj ne izgleda kao kopija.
A to sa brojevima, u rusiji to nije bas kao na zapadu, ali to nije ni vazno.

Da završimo off-topic, jer sat nije sporan. Mehanizam je slikan korektno i lako se vidi da je u pitanju robusni ali precizni ruski mehanizam 3133. Što se tiče oznake 089/500, u pitanju je stari štos ruske časovničarske industrije koji je karakterističan za Poljot. Poljot zaista pravi serije od nekoliko stotina komada, ali... posle izvesnog vremena upotrebe isti dizajn uz minimalne izmene, i eto nove ograničene serije. Npr. na ovom stu je dovoljno izmeniti natpis iznad šestice, pa da umesto 'vazdušni desant' napišu nešto kao npr. 'padobranci', i eto nove serije. Nisam ništa kupovao od ovog prodavca, ali samo bi lud čovek stavio onoliku sliku mehanizma i tvrdio za kopiju da je original. Sa slike se jasno vidi koji je mehanizam unutra, a vidim i da su svi bitni elementi za određivanje autentičnosti dobro uslikani.

Edit: preteče me Sima

Last edited:

Sve je jasno, izvinjavam se na offtopic-u, a i u medjuvremenu sam video da clan Ivan sa KP ima dobru reputaciju ovde, a ja mislim da je to ovaj clan sa Limunda.

Meni je taj sat baš lep, samo me ta korona odbija, deluje mi industrijski, da je elegantnija bio bi savršen....

Ovaj je kupio Raketu, pre njenog osnivanja.
r.pngr1.png
Inace brend Raketa je osnovan 1962.

Ne zna koji je sat, ali zna da je skupocen
sk.png

Back