E, tako vec moze!
Bogami sam se bio prepao da se nisi dao kakvoj dijeti preko ljeta, ili, gluho i daleko bilo - da nisi presao u vegetarijance, pa ti nezgodno da nam kazes
Evo, da ja malo osvjezim temu s par fotki od prosle sedmice, koje se vrte oko krompira pripremljenog na nekoliko razlicitih nacina... nesto brze varijante sto se same pripreme tice.
Peceni krompir, prethodno mariniran (bijeli luk u prahu, so, ulje, biber i paprika), te ruska
капуста "провансаль", blago marinirana, s dimljenom sunkom... Lagan ljetni obrok (dobro, ovo "lagan" bas i ne ide uz prilozenu sliku

)
Jos brza varijanta - pire krompir, marinirana svinjska snicla, te na kljucaloj masti od snicle "prepadnuta" ljuta madjarska paprika, tek toliko da pusti sok, ali da se ne raspadne.
I za kraj, jos nesto jednostavno, a ukusno - kuhani krompir, zacinjen mediteranskim miksom, s par do zla boga ljutih crvenih jalapeño papricica, te meni jako dragim - medju najukusnijim! - norveskim
"King Oscar" sardinama, na koje nakon duze vremena ponovo naletih, i koje svima preporucujem.