Steinhart Nav B-Uhr ST.1 Premium

krstin

New member
2.jpg

Nedavno sam pisao o ST.1 mehanizmu, predstavljenom od strane Steinhart-a. Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti prvi sat sa novim mehanizmom. To se danas i dogodilo.

1.jpg

Radi se o pilotskom modelu, iz Steinhart premijum linije. Nav B-Uhr ST.1 Premium može se dobiti u dve veličine kućišta. Prečnik kućišta manjeg modela iznosi 44 mm, a većeg 47 mm. Može se reći da su ovo standardne dimenzije za Steinhart pilotske modele.

9.jpg

Izgled je inspirisan pilotskim satovima iz 1940-ih godina. Sekundara je (kao i kod 6497-1 mehanizma), postavljena na poziciji "9h". To je detalj koji će puristima definitivno zasmetati. Ali to je karakteristika Unitas 6497 mehanizma, pa i prerađenog Steinhart ST.1 kalibra koji se nalazi u ovom satu. Postojale su i neke nade da će Steinhart izvršiti veću izmenu na sopstvenom kalibru i sekundaru postaviti na centralnoj poziciji. To se ipak nije obistinilo.

8.jpg

Mehanizam ST.1 je predstavljen u sopstvenoj temi.

7.jpg

Da se radi o premijum modelu pokazuje i sendvič brojčanik, sa giljoš podbrojčanikom sekudne kazaljke. Safirno staklo je zakrivljeno i premazano duplim anti-reflektivnim premazom. Zakrivljeno safirno staklo nalazi se i na poleđini kućišta, otkrivajući prelepo dekorisani ST.1 mehanizam.

3.jpg

Svaki kupac moći će da bira između tri varijacije u boji mehanizma (Gold, Silver i Black). Koji god da odabere, neće pogrešiti. Steinhart Nav B-Uhr ST.1 Premium zaista nudi mnogo za svoju cenu od 960 eura sa porezom (807 eura bez). Odlikuju ga mnogi detalji koji se teško nalaze u ovom cenovnom rangu. To su prerađeni mehanizam, zakrivljeno safirno staklo sa obe strane kućišta, sendvič brojčanik...

6.jpg

Izvor: Steinhart

Bas mi se svidjaju Steinhart pilotski satovi tj uopste pilotski ali financijski jos nedostupni za mene:(
Definitivno bih i ja izabrao silver, na crnom se mnogo vide ogrebotine

Pozdravljam odluku vezanu za staklo, nadam se i da je deblje, ali me sendvič varijanta cifera i nije oduševila, ovo je čisto subjektivno. Odlično je što se Steinhart baš trudi, nekako mi se čini da oni imaju najviše potencijala od mora sličnih nemaca.

Ja sam oduševljen. Sendvič cifer, 47mm, divota. Kao da su ga crtali za moju ruku :). Ako reše da im ovaj model bude stalno u ponudi, mislim da će za par godina naći put do mene :).

Btw, ko bude razmišljao da uzme ovaj sat, čini mi se da se isplati zapucati do njih i uzeti sat. Mislim da bi troškovi puta bili manji od onih 30% carine. Ili tu negde. A više mi se sviđa da te pare dam na put do Nemačke.

Kada ste govorili o Steinhartu vecina vas je rekla da je brend bez identiteta sto i jeste,ali sam rekao da su jos uvek jako mladi ali sa ambicijom...Tvrdim da ce Steinhart za 10 do 15 godina postati gigant sa ogromnim uticajem.

Ipak mislim da nece postati bas tako veliki.
Jednostavno, Nemci su nasli neki svoj interes u tim manjim kompanijama, a oni to sigurno nisu uradili slucajno.:)
Ni mnogo starije firme od njih nisu postali giganti, pa ne verujem ni da ce oni.
Ali da ce postati cenjeni, verovatno, na dobrom su putu.

sat je ekstra i mene obaveštavaju preko maila,ali ipak mislim da je cena malo preterana za te modele.....inače voleo bi imati njihov običan nav b-uhr a tek ovaj........

Back