Steinhart satovi

Razlika između A-type i B-type ti je u izgledu cifera. B-type ima još jedan uži prsten sa oznakama.

Inače što se tiče tog modela koji si izabrao, nećeš pogrešiti. Ima odličan automatski mehanizam, koji ćeš moći da servisiraš gde hoćeš.-

35 je usteda, sa nemackim pdv-om je 370 + 15 dostava. Malo li je na ovu skupocu?
...
Pitanje je koja je razlika izmedju A-Type i B-type i sta to znaci?

Nije malo, ali nije ni cifra zbog koje se propada ako je na kraju i platis.;)
Ponavljam opet po ko zna koji put, cak i da platis to, izacice te mnogo jeftinije nego da porucues ovde, tako da si na dobitku kako god da okrenes.

Razlika izmedju tipa A i B je iskljucivo u izgledu. Posto su sve ovo u neku ruku reizdanja Nemackih pilotskih satova iz drugog svetskog rada, i rade se po nekom originalnom nacrtu, u kome su postojala dva tipa brojcanika.

Primer tip A
1288505956navb_vin_neu_01.jpg

tip B
1080814339navb-vintage-B_47_01.jpg

Last edited:
@Lynnbor
Samo da se vratim na jedan tehnicki detalj koji nebi trebao smetnuti s uma....
Nemoj zaboraviti na velike Steihartove krunice. Pa gibanje sata na ruci a vidim da tvoj zglog ne spada neke jako velike.Tako da ti krunica moze napraviti problem pa da ga moras prebaciti na desnu ruku.

Hvala ljudi, stvarno ste mi pomogli. Odluka je pala na 44orku samo jos da vidim da li automatik ili na rucno navijanje. Ubijame sto sam vizualista a mnogo mi je lepsi onaj na navijanje

Što se vizuelnog dela tiče, to ćeš morati sam da presečeš. Inače mehanizam u tom na ručno navijanje je odličan, tako da koji god da izabereš, nećeš pogrešiti! ;)

Last edited:
Srazmerno proporcionalan odnos u casovnicarskoj industirji skoro da ne postoji, tako da to nemoj ni da trazis.

Nikada neces naci da je recimo 5 puta skuplji sat, 5 puta bolji, i time nemoj ni da se opterecujes, a jos manje da trazis to.

Laco je zapravo i radio originalne Beobachtung satove, pa su taj dizajn kasnije svi prekopirali, uz Laco za Luftwaffe su radili i Stowa-Durowe, IWC, Wempe i Lange

ako je Laco, onda su to oni autenticni modeli od oko 800evra, odnosno najautenticniji jer to nisu isti oni piloti iz vremena rata, takvi su u muzejima

Laco je izbacio limitiranu seriju onog od 55mm, jedno po 50 komada, to je nesto najpribliznije originalu

Nikada neces naci da je recimo 5 puta skuplji sat, 5 puta bolji, i time nemoj ni da se opterecujes, a jos manje da trazis to.

Nisam to ni mislio. Pitam za misljenje za konkretno ova dva modela

https://shop.laco.de/en/Pilot-Watches/Genf.html

minerlno, 42mm, kvarcni, svajcarski kvarcni Ronda 507

Nav B-Uhr 44 Handwinding - Pilot Watch - Steinhart Watches

safirno, 44mm, navijanje, eta 6497-1

Zanima me sta je bolja kupovina, na stranu to sto mi je Steinhart 3 puta lepsi :huh:

Po meni je bolja kupovina Steinhart.

Taj Laco mi se ne svidja bas previse, upropastili su ga sa tim prozorom za prikaz dana u nedelji. I datum je po meni visak na takvom satu, ali to bi i proslo.:)

Last edited:
Po meni je bolja kupovina Steinhart.

Taj Loco mi se ne svidja bas previse, upropastili su ga sa tim prozorom za prikaz dana u nedelji. I datum je po meni visak na takvom satu, ali to bi i proslo.:)
Potpisujem u celosti

Apsolutno se slazem! Sto prostije, to savrsenije. Barem je meni tako... Postavljam slike kad stigne Steinhart iz Svice ;) Hvala svima jos jednom, mnogo ste mi pomogli
za odluku :congrats:

Last edited by a moderator:
upropastili su ga sa tim prozorom za prikaz dana u nedelji. I datum je po meni visak na takvom satu

Apsolutno se slazem! Sto prostije, to savrsenije. Barem je meni tako... Postavljam slike kad stigne Steinhart iz Svice ;) Hvala svima jos jednom, mnogo ste mi pomogli

Auuuuuuuuuuuuuuu drugovi moji kakav je ovo sat!! ja sam bez teksta.....:man_in_love:
IMG_20140522_110247.jpg
IMG_20140522_110156.jpg
IMG_20140522_110109.jpg
Juce konacno stigao iz Bazela... Sad sam ko malo dete :no: ne skidam pogled :adore:

Back