Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

Milane, ako si hteo veći prečnik sa ovim mehanizmom, može se naći i to, samo sa drugim potpisima. Npr. ako te zanima elegantnija varijanta Poljot International sa 3133, evo primera: POLJOT International 3133-1940911 Poljot-International - Satovi - Vitanov Beograd

Ako te zanima drugačija varijanta, postoji više modela Aviatora (Volmax) sa prečnikom kućišta 42 mm, a koliko znam imaju i veće sa srodim mehanizmom 3105. Evo nekoliko linkova:

LEGEND (kolekcija Legend, 45 mm)
SERIES OCEAN (Šturmanskie oCean, 45 mm)

Ne znam da li sam pogodio tvoj ukus, ali mislim da se može nešto naći. Ako treba još neka pomoć oko izbora - tu smo.

Nažalost, ovo kućište koje je na slici jeste 38 mm. Imao sam sličan sat i upravo zato sam ga prodao, tj. delovao je sićušno kada ga nosim, iako imam manju ruku od tvoje. Možda se može naći neki remake sa većim kućištem, jer to su ipak Rusi, kod kojih je sve nepredviđeno. Pogledaću i javiću ako nešto nađem kada se vratim na forum.

Ako se dobro sećam, bt321 je imao sat sa istovetnim ciferom, ali drugačijim kućištem, pa možemo i njega da pitamo. Mislim da ga i dalje poseduje, ali ipak ovo uzmi sa rezervom, jer govorim po sećanju.

Ko trazi vece a sa Poljot mehanizmom i rusko, eto mu Denissov. Veliki su (za mene previse), ekstravagantni (Barracuda je i divna po meni), kvalitet im je jako dobar po nekim recenzijama koje sam citao, skuplji su nego smo kod Poljota navikli, i nisu daleko od "pravog" Poljota posto je osnivac bio glavni dizajner (ili tako nesto) u Poljotu.
Kada mi se bude prinosalo na zglobu nesto od 4,5cm garant cu prvo kupiti nekog Denissova.

Pozdrav svima!
Zna li netko gdje se mogu pronaći dijelovi za Poljot Sturmanski? U uzaludnoj potrazi sam već mjesecima! Pomagajte!

Podrav
treba mi kaiš za polet. A voleo bih da bude ovakva proširena varijanta koja je sad na satu samo da bude prava koža.
Mislim da je ovo neka kombinacija prave i kaokože.
IMG_20150713_130348.jpg
Inače ne volim metalne narukvice, nekako mi je kožna najprijatnija za nošenje.
Može i neka sugestija, pozdrav.

Da li ima negde da se nabavi originalan Polet kožni kaiš za sat?
Ko dobro izrađuje kod nas kaiševe po porudžbini osim čika Gojka koji je u prevelikoj gužvi?
NjY3_IlIkzn3-1WmE19gjqwutagofbngdndFY4lsodA.jpg

Da ne zaboravimo i našeg člana
Joker
user-offline.png

koji takođe izrađuje kaiševe.

Sve sto znas o tvom satu kao i tvoja iskustva, mozes napisati u ovoj temi ili mozes otvoriti svoju galeriju. Ako mozda imas papire od sata, kutiju i to fotografisi zato sto su ovo interesantni satovi kod kojih cesto nije lako utvrditi starost, orginalnost itd.pa je svaki podatak dragocen. Uslikaj i poklopac.

Back