Ticino Vintage Hand Wind PVD 44mm

Moze on da stavi manje, ali mogu ovi i da potraze na netu i nadju najvisu cenu sa sajta. A realno mi je jako glupo da dam 50% vrednosti sata za carinu.

Placa se nesto preko 30% (carina+PDV). Malo je bezveze sto u carinsku osnovicu ulazi i postarina ali sta da se radi.

Moram priznati da je zaista glupo dati 50% vise, ali cak i pored toga to je najjeftiniji sat te vrste.
Laco je oko 200e + ko zna koliko carine.

Meni nisu naplatili carinu i porez do sad , za satove koji su bili 100 110 evra, ne znam da li je bila sreca ili nece previse da se zamaraju sa tim malim iznosima....ne znam sta da ti kazem:blink:

Ajde da je 30%, pa ok. Ali ja sat preko tog Thomasa Coluccia (od kog je i Sima uzeo), dobijam za 40$ manje od cene na njihovom sajtu. Odnosno sa slanjem je 110 eura, ali kad obracunaju porez i pdv na zvanicnu cenu, to ispadne skoro 50 eura. Malte ne pola sata. A sad da li ce me oporezovati, to je pitanje srece. Simu jesu.

U tom slucaju sat me izadje 160e. A Laco, posto se salje iz Evropske unije, bi me izasao tih 198e, u Austriji:)

Last edited:
Kada prodavac ubaci racun u paket (ili popuni carinsku deklaraciju) onda je gotovo sigurno da ce da carine po cifri koja pise na racunu, osim ako na racunu nije neka nerealno mala cifra.

Одг: Ticino Vintage Hand Wind PVD 44mm

Na nasu zalost, izvestili su se ovi nasi carinici, pa odmah provere cenu na netu i eto belaja. :(

Re: Одг: Ticino Vintage Hand Wind PVD 44mm

Krstin, da li imaš mogućnosti da ga naručiđ preko nekoga ko živi u EU, Hrvatskoj ili Sloveniji? Ukoliko platiš njihov PDV, možeš ga legalno uzeti nazad, pa naši lešinari neće moći da te oderu za carinu.

Ma odustao sam, uzecu Steinharta, ali o tom potom:)

Odlicna odluka ,i ja sam...kad bolje razmislim sto bih 2 puta kupovao isti sat tj. isti model sata...bacanje para:)

Last edited:

Generalno je taj Seagull klon odlican, cak se dogadja i da je precizniji od originala:D Ali sam isto tako video da je jedan primerak bio nepodmazan, tako da ko zna koliko ih stigne tako:D Ipak kad se saberu svi troskovi, ova kupovina i ne ispadne preterano povoljna.

Pa i tako ispadne oko 300 jura....a i uvek možemo da zadužimo dijasporu :D

Bas zbog te dijaspore je isplatljivije uzeti neki sat iz EU, jer bi za Ticino i u EU morao da platis carinu i porez. A za Laco, Steinhart i ostale platis samo cenu sa sajta. :D

Mislim da i pored svih troskova, nije losa kupovina. Nema puno mehanickih hronografa u tom cenovnom rangu.
I jos sto kaze vlajo, ako uposlis rodbinu od preko....

Back