Moze on da stavi manje, ali mogu ovi i da potraze na netu i nadju najvisu cenu sa sajta. A realno mi je jako glupo da dam 50% vrednosti sata za carinu.
Meni nisu naplatili carinu i porez do sad , za satove koji su bili 100 110 evra, ne znam da li je bila sreca ili nece previse da se zamaraju sa tim malim iznosima....ne znam sta da ti kazem:blink:
Ajde da je 30%, pa ok. Ali ja sat preko tog Thomasa Coluccia (od kog je i Sima uzeo), dobijam za 40$ manje od cene na njihovom sajtu. Odnosno sa slanjem je 110 eura, ali kad obracunaju porez i pdv na zvanicnu cenu, to ispadne skoro 50 eura. Malte ne pola sata. A sad da li ce me oporezovati, to je pitanje srece. Simu jesu.
U tom slucaju sat me izadje 160e. A Laco, posto se salje iz Evropske unije, bi me izasao tih 198e, u Austriji
Kada prodavac ubaci racun u paket (ili popuni carinsku deklaraciju) onda je gotovo sigurno da ce da carine po cifri koja pise na racunu, osim ako na racunu nije neka nerealno mala cifra.
Krstin, da li imaš mogućnosti da ga naručiđ preko nekoga ko živi u EU, Hrvatskoj ili Sloveniji? Ukoliko platiš njihov PDV, možeš ga legalno uzeti nazad, pa naši lešinari neće moći da te oderu za carinu.
Krstin nešto za tebe....B92 - Tehnopolis - Vesti - Kona?no sti?e PayPal?
Inače si me zapalio za taj Ticino...pretpostavljam da imaju kontrolu kvaliteta, meni je ovaj Hand wind pilot 44mm chrono više nego privlačan....čak sam počeo da ga vidim na ruci.
Generalno je taj Seagull klon odlican, cak se dogadja i da je precizniji od originala Ali sam isto tako video da je jedan primerak bio nepodmazan, tako da ko zna koliko ih stigne tako Ipak kad se saberu svi troskovi, ova kupovina i ne ispadne preterano povoljna.
Bas zbog te dijaspore je isplatljivije uzeti neki sat iz EU, jer bi za Ticino i u EU morao da platis carinu i porez. A za Laco, Steinhart i ostale platis samo cenu sa sajta.
Mislim da i pored svih troskova, nije losa kupovina. Nema puno mehanickih hronografa u tom cenovnom rangu.
I jos sto kaze vlajo, ako uposlis rodbinu od preko....