Uslikao, ovekovecio...

Evo nekoliko slika sa današnjeg izleta do Bojčinske šume i njene okoline. Ukoliko nekoga zanima koji čuvar vremena me je pratio, evo i slike koja to pokazuje:
IMG_2605.jpg

Prva stanica je bio sportsko-rekreativni centar u Surčinu koji je nekada bio u vojnom vlasništvu. Ceo kompleks se nalazi u šumici kraj nekakvog kanala na kome ima pecaroša i izletnika. Šumica i kanal zaista lepo štite od vrućine.

I danas se vidi da je centar bio u vojnom vlasništvu, jer je ostalo nekoliko predmeta iz tog doba, kao i restoran/motel.
IMG_2608.jpgIMG_2609.jpgIMG_2611.jpg

Nažalost, kada se priđe, vidi se da osim seksualnih preferenci ili karakternih osobina izvesnog momka ovaj objekat više nije u funkciji. No, bilo kako bilo, sledeća stanica je Bojčinska šuma. Stazica kroz šumu zaista lepo izgleda, a tamo ima dosta šetača, izletnika i sportista.
IMG_2615.jpgIMG_2617.jpg

Na početku staze se nalazi ugostiteljski kompleks, koji pored pristojnog restorana ima još neke sadržaje, kao npr. aktuelno Bojčinsko leto, ispunjeno kulturno-umetničkim manifestacijama, ali i još ponešto. Nedavno izgrađeni rustični bungalovi su verovatno smeštaj za ljude iz grada koji žele da pobegnu iz svog (ne)prirodnog staništa, ali deluje da mogu da posluže za hmm... avanture vanbračnog karaktera.
IMG_2623.jpgIMG_2624.jpg

Ispred bungalova se nalazi nekoliko skulptura, od kojih prva ima naziv 'Savska neman' (nemoj da je neko ovde prepoznao falusni simbol :P ), a druga 'Savski orao'. Jeste da se umetnik potrudio, ali orao mu više liči na papagaja.
IMG_2625.jpgIMG_2626.jpg

U blizini šume nalazi se i sremska etno kuća, a evo kako izgleda spolja i iznutra.
IMG_2627.jpgIMG_2628.jpgIMG_2633.jpgIMG_2634.jpg

Za kraj, jedna ne-etno kuća koja se nalazi odmah pored etno-koleginice. Nažalost, deluje da je poslednji put renovirana dok je zakoniti vladar ovih prostora bila Marija Terezija.
IMG_2635.jpg

Ne znam koji nam je đavo bio, ali smo obilazak završili u Zemunu, jer smo hteli da vidimo jedan parkić na Kalvariji, a koji se nalazi u Božidara Adžije (sada Dr Nedeljka Ercegovca) i pogledom na stepenište koje vodi prema Jakuba Kuburovića (danas Marina Prilaz).
IMG_2644.jpg

Sve u svemu, bilo je zanimljivo ;)

Last edited:
Prošlo je vreme za editovanje, pa sada prilažem slike uz deo teksta koji glasi ovako:

Prva stanica je bio sportsko-rekreativni centar u Surčinu koji je nekada bio u vojnom vlasništvu. Ceo kompleks se nalazi u šumici kraj nekakvog kanala na kome ima pecaroša i izletnika. Šumica i kanal zaista lepo štite od vrućine.

IMG_2602.jpgIMG_2603.jpgIMG_2607.jpg

IMG_2686.jpgIMG_2693.jpg

Samo da pozdravim drustvo i podelim nekoliko slicica. Nalazim se u Nemackoj, u Ulmu, gde sam fotografisao gradski sat sa klatnom (prva slika) i suncani sat na velikoj gradskoj katedrali (druga slika). O suncanom satu mozete procitati i ovde: Sundial 'Ulmer Münster' Ulm, Germany, BW - Sundials on Waymarking.com

Posto sam ovde sluzbeno, nisam uspeo da vidim bas mnogo rucnih satova zbog nedostatka vremena, a ako uspem da vidim i slikam, obavezno saljem.

Veliki pozdrav za najbolju ekipu na internetu. Izvinjavam se ako nisam odgovorio na neke mailove, pristup internetu mi je ogranicen.

Pozdrav tebi Nešo u dalekom svetu.
Nadam se da je provod na nivou očekivanog.
p.s.-kupi mi nešto lepo :)

Laslo51 kaze:
"Da li vam se desilo da se podesi momenat pa da ste se nasli na nekom mestu u pravo VREME i da ste bas tad kod sebe imali mobilni ili aparat i da ste ovekovecili neki trenutak?

Eto meni se desio taj trenutak koji sam ovekovecio."

17072012062.jpg17072012054.jpg17072012055.jpg17072012059.jpg17072012060.jpg17072012061.jpg

P.S.
Hvala vlasnicima satova i ostalim ucesnicima vecerasnjeg susreta na lepom druzenju !

Nedavno sam uslikala nevreme nad Beogradom, ali zaboravih da to podelim sa vama. Sinoć kada sam gledala neke fotke sam naletela i na ove.

Izgleda zastrašujuće zar ne?!

Nevreme nad Beogradom.JPG Nevreme nad Beogradom 1.JPG

Pozz!

Back