Uslikao, ovekovecio...

IMG_20121118_130129.jpg
Pogled sa šetališta na zemunskom keju, slikano danas. Zanimljivo je da su se na ovom mestu pojavili labudovi, koje ovde nisam viđao. Izgleda da su navikli na dobru uslugu, jer sam ih nekoliko minuta kasnije video kako reketiraju neke pecaroše. ;)

Panama.jpg
Ovo sam slikao u negde pri kraju jezera Gatun u Panamskom kanalu. Primetićete interesantnu razliku u boji vode koja nastaje zbog, kako mi je objašnjeno, gustina voda jer se na tom mestu sudaraju vode Atlantskog i Tihog okeana kao i mnoštva reka i rečica koje se slivaju u jezero.

Bali1.jpg Bali2.jpg Bali3.jpg
A ovo sam slikao kad sam bio na Baliju... u pitanju je rezervat i park sumatranskih slonova, koji se drže u tom prostoru jer su ugrožena vrsta, tu se vrši i razmonžavanje i uzgoj slonova. Mogu da kažem da sam se oduševio njihovom inteligencijom i blagim odnosom prema ljudima, jer slon može da smrvi čoveka kad god poželi, čak i ovi manji azijski slonovi mogu da podignu teret težak do 300kg svojom surlom koja ima 55-60 000 mišića. Takođe, oduševljen sam i načinom na koji se ljudi brinu o njima tamo, slonovi se drže u veoma dobrim uslovima, ne tuku ih, ne maltretiraju, uče ih trikovima preko hrane, kad urade nešto dobro-sledi nagrada. Proveo sam ceo dan tamo, čak sam se i vozio na slonu. :)

Ha, ha... ;)

Baš su bile slatke. :) A očigledno i jako pitome. Kada smo obilazili Schönbrunn preko 10 smo ih videli. Nevezano što ima mnogo ljudi u neposrednoj blizini one su hrabro prolazile i tražile hranu. Viđali smo i Srbe koji su ih "častili" Smokijem. :)

To su ''noblesse'' svapske veverice, ja ovdasnje, kalemegdanske nikako nisam uspevao da namamim da pridju blize od 8m :) (Mozda je to zbog brade?!)

Ja sam jednoj veverici na Kališu ostavio parče sladoleda, udaljio se malo i ona prišla i zgrabila sladoled. :D
P.S. Ako budem ronio negde gde je shark feeding place, i ako u timu budemo imali i fotografa, ovde ću okačiti fotke i sa te seanse... malo zanimljive podvodne fotografije.

Last edited:
Dabldekeri se ne voze samo u Britaniji...
Wellington.jpg Hobart.jpg
...već i u njihovim bivšim zemljama. :) Prvu sliku sam slikao u vetrovitom Velingtonu (glavni grad N.Zelanda) a drugu u Hobartu (glavni grad Tasmanije).
P.S. Imam još slika, dosta je i iz Evrope sa mediteranske turneje ali nema potrebe da kačim, većina nas je pretpostavljam bila u Barseloni, Rimu, Napulju, Veneciji, Atini, Barseloni itd. itd. tako da i nisu nešto interesantne.

, većina nas je pretpostavljam bila u Barseloni, Rimu, Napulju, Veneciji, Atini, Barseloni itd. itd. .
Da li zaista misliš ono što pišeš?
Griješiš dječače,strašno grešiš.:)

Uz najbolju volju mogao bih da prihvatim da je većina bila,eventualno,u jednoj od navedenih zemalja.
Nažalost.
Moj lični hendikep se ogleda u tome da ,dok sam boravio u polovini zemalja u kojima sam inače bio, digitalni foto-aparat nije bio izmišljen :D

Dakle,samo ti kači sličice.

Ako je slika lepa, nema veze gde je načinjena. Ukratko - kači šta god smatraš da valja. ;)

Ja sam jednoj veverici na Kališu ostavio parče sladoleda, udaljio se malo i ona prišla i zgrabila sladoled. :D
P.S. Ako budem ronio negde gde je shark feeding place, i ako u timu budemo imali i fotografa, ovde ću okačiti fotke i sa te seanse... malo zanimljive podvodne fotografije.

E, ima u Londonu jedna podvrsta ove veverice, a latinski naziv je vevericus turisticus, rod automaticus. Naime, čim turisti ali i lokalci izvade kesicu sa nekim grickalicama, veverice se automatski stvore i pogledom br. 5 ('gladna sam') uspevaju da izmame sadržaj kesice. Prodavci grickalica su nekim čudom često stacionirani u blizini. Inače, te veverice se lako prepoznaju po tome što su bar dva puta deblje od ovih domaćih.

Evo i dotičnih u akciji:
SDC10373.JPGSDC10376.JPGSDC10377.JPG

Uzgred, ako nekog zanima, na ruci mi je seiko 5. ;)

Izvinjavam se svima, nisam imao nikakvu lošu nameru kad sam to napisao, računao sam da nam je to nešto najbliže...
Krećemo, malo Viktorije u Kanadi (sa sve China town-om): na prvoj slici je ulaz u legendarni China town, na slici 2. je jedna od ulica ukrašena lampionima, na slici broj 3. zgrada parlamenta oblasti British Columbia, 4. slika: chinese dragon i na petoj slici molim vas obratite pažnju na ime škole, ja nisam mogao da verujem šta piše. :D
Victoria-China town (1).jpg Victoria-China town (2).jpg Victoria.jpg Victoria-China town (3).jpg Victoria (2).jpg

Ovo je slikano sa planine Roberts sa nekih 800-900m i ispod mene se nalazi glavni grad savezne države Aljaska, Džuno:
Juneau (2).jpg Juneau (1).jpg Juneau (3).jpg

Legendarno ostrvo-zatvor Alkatraz:
Alcatraz.jpg

I za kraj, okušao sam se na jamajčanskoj bob stazi. :) Deluje pomalo neverovatno ali Jamajka je zaista imala bobsled tim na par zimskih OI i pored činjenice da pripadaju tropskim zemljama.
Bobsled.jpg

Back