U prodaji satova treba biti realan. Cijene zavisi prije svega od toga koliko je sat pozeljan u krugovima zaljubljenika i kolekcionara. Prilikom prodaje, mislim na satove kupljene polovno, gubitak na nivou 15 do 20% je gotovo izvjestan kod satova nize klase. Kada prodajem, cijena je uvijek postavljena sa uracunatim opisanim gubitkom tako da rijetko odstupam od toga a ako odstupam, to je u minimalnim granicama. Kod satova vise klase je vec druga prica. Ja sam licno do sada bio ili na 0 ili u plusu do 20%. Recimo, na mom nikad ne prezaljenom Zenitu sam "zaradio" cirka 10% dvije godine nakon kupovine, a kupljen je nov kod distributera u Austriji. Na TAG-u i nedavno pribavljenoj Omegi bih, prema ponudama koje imam, mogao da dosegnem i do 40% profitta ali ti satovi su keeperi. Licno, do sad sam imao iskustva sa ozbiljnim prodavcima i kupcima koji realno sagledavaju vrijednost onoga sto prodaju i situaciju na trzistu. Kod povremenih prodavaca je problem sto cijene samu cinjenicu da je sat odredjene marke kao osnov za napumpavanje cijena. Recimo Omege Geneve koje su bile masovno proizvodjene za trziste bivse Jugoslavije se porodaju za iznose od nekoliko stotina eura iako im je u vecini slucajeva vrijednost ne veca od 80ak. O Omikronima i Darwilima da ne pricamo.
Licno, meni su najveci problem prodavci koji umisljaju da su neki veliki poznavaoci i maltene ovlasceni distributeri (sa kao nekim garancijama kod kao nekih ovlascenih distributera i statijaznam) iako prodaju polovnu robu nepoznatog porjekla (najcesce ukradene satove) i koji su, boze moj, toliko nadmeni da se maltene vrijedjaju kada im postavis realnu ponudu za to sto prodaju ili se naljute ako pitas za porjeklo i dokumentaciju jer oni, opet boze moj, imaju neku, kao, reputaciju.
Inace sam primjetio da ljudi koji preprodaju satove nesto vise klase imaju problem sa odnosom prema potencijalnim kupcima i ocekuju da kazes: da, ok, pristajem na tvoju cijenu jer ti si car i nemam sta da se cjenjkam. Mislim, takav stav je u redu kada je cijena realna ili kada ocjeni da neko kupuje za preprodaju ali nimalo ako je vidljivo da neko kupuje za sebe.