Vostok Amfibija Komandirskie sat

Evo linka na kome se nalaze iskustva sa časovničarima: http://www.svetsatova.com/forum/f108/iskustva-sa-ovlaštenim-servisima-i-časovničarima-2200.html

Ne znam odakle si, pa ne mogu da preporučim servis, ali u temi ćeš naći dobrog majstora u svom gradu.

Što se tiče kvara, pretpostavljam da je samo čišćenje u pitanju, a može da se odradi za 1000-1500 dinara. Može da bude i jeftinije, ali zavisi od časovničara. Nisam shvatio, kada kažeš da nešto cakne, da li se čuje neki zvuk? Ako jednostavno stane, to je po svoj prilici sitnica, tj. satu je potrebno čišćenje. Ipak, nemoguće je dati pravu dijagnozu na neviđeno, pa ćeš morati da sat odneseš u servis.

To je zasigurno glavna opruga za navijanje koja je polomljena i zato se cuje taj zvuk. Ako jako kratko radi onda je zasigurno polomljena negde na pocetku i zato toliko i radi....

Ali ovo je meni omiljeni motiv s komandiraca <3 i ako si budem uzimao jednoga (takvog vintage), to će biti ovakav. Ali drugačijeg kućišta.

Imao sam jednu Amfibiju kojoj je pukla glavna opruga. Simptomi: navija se beskonačno i ima malu rezervu snage odnosno radi par sati i stane.

Onda u četvrtak nosi na popravku :D. Zaboravio sam reći , servis ( čišćenje i podmazivanje ) sam pre neke dve godine platio oko 1000-1200 din ( mehanizam 2409, ručni navijač ). Nisam baš siguran,otprilike tu negde, ali hoću reći da to nije neki velik kvar i nije skup za popravku.

Limitirana serija od 10 primraka.

Tip kucista 090
Mehanizam 2409 sa rucnim navijanjem, 17 rubina

2409-090444mn-Amphibian-SE-1-600x900.jpg2409-090444ms-Amphibian-SE-2-max-900.jpg2415-090444ms-Amphibian-LE-4-max-900.jpgVostok-watch-SE-packaging-3-max-900.jpg

Baš sad planiram da naručim jednu amfibiju sa tim kućištem (090), veoma mi se sviđa zato što me podseća na 1967 amfibiju, a ne košta toliko... Naručio bih sa sajta meranom, u ponudi ima da se naruči uz sat i malo drugačijih bezela, iako ni na amfibiji koju bih naručio nije loš bezel, naručio bih još jedan, čisto da probam.. Koštaju 10x manje od murphy bezela, pa što da ne... E sada, to bi bio bezel 06, ili 71... ( Vostok Watch Amphibian Classic 090916M Meranom.com )
I mene sada zanima koja je razlika između ta dva bezela. Na izlged su isti, i ne piše da odgovaraju različitim tipovima kućišta, tj. trebalo bi da odgovaraju istim. Čisto da vas pitam, valjda je neko već naručivao bezele sa tog sajta, pa ima iskustva... Da slučajno ne naručim pogrešni, pa da ne odgovara itd.. Znam da je ovo veoma banalna stvar, ali ipak :D

Hvala unapred

Evo sad sam saznao u čemu je stvar, kako sam napisao post, otišao sam na sajt da proverim opet o čemu se radi.. U spare parts sekciji se vidi jasno da je jedan bezel sa brojevima, a drugi sa stranama sveta.. samo kada je ponuđeno da se naruči na linku iz predhodnog posta, slikali su greškom isti bezel... Interesantno

EDIT
Izvinjavam se zbog duplog posta i tako toga :D

Last edited by a moderator:
Kako mislis isti su na izgled.:confused:
06
newbezel02-600x900-600x900.jpg
71
newbezel01-600x900.jpg
Oba bezela idu na iste tipove kucista: 060, 420, 430,710,921,960.

Porucivao sam ja i sat i bezele posebno sa tog sajta, sve je bilo u najboljem redu.

Lepi bezeli, to im je po meni do sada bio najveći minus i najčešći razlog modifikacija.
Sve su mi veoma lepe, biće teško izabrati.

Nisu one slucajno takve kakve su, radjene su po uzoru na starije modele iz perioda CCCP.
tumblr_mbdxxriGDG1qznc3co1_1280.jpg
U poslednje vreme se vidi da neko u Vostoku radi svoj posao.

Meni se svidjaju. Mozda bi bilo bolje da su uz ovaj model stavili stari tip kazaljki kako bi bio priblizniji originalu, ali i ovako je dobro.
1383258_670499529629392_497790686_n.jpg
Kao sto rekoh, svidja mi se i to sto rade nesto. U poslednje vreme su izbacili nekoliko zanimljivih modela.

Back