Vostok Amfibija Komandirskie sat

Da budem iskren, ne bih se slozio da je narukvica smece. Puno je bolja od nekih ranijih vostokovih i daleko je "folije cokolade". linkovi jesu od lima, po malo zvecka na ruci, ali ja sat bez problema nosim na istoj. Nemoj da se zavaravamo da bi Seiko,Omega ili Rolex stavili bolju na sat od 50e... Za nijansu je losija od onih sa seiko 5 modela.

Last edited:
Moram se sloziti sa kolegom, vostokova narukvica nista gora od Seiko petice...to je moj neki dozivljaj:)

Koliko vidim na 23-kinim fotkama narukvica mi izgleda bolje urađena od one prethodne petoredne ( koja jeste loša ). Manje redova savijenog lima uz malo bolju obradu i trebalo bi da je udobnija. Kopča je ,koliko vidim, ista . U svakom slučaju sa ovim satovima ( Amfibije ) dobija se više nego što ste platili. Može i bolja narukvica , mineralno staklo, bolje pakovanje, nešto bolje osvetljenje ali onda sat nekošta 60$-70$ nego recimo 150$ ili 200$ koliko koštaju modeli Vostok Red Sea, Black Sea, 1967 ... , bar su toliko koštali dok ih je bilo.

Last edited:
Dobro, kopca i nije nesto, ali vrsi funkciju. Sve u svemu, ja bih pohvalio dizajn narukvice na 090 modelu, kombinovanje poliranih i brusenih delova, uopste ne ostavlja osecaj jeftine, kada se pogleda na rucii. Takodje, linkovi se ne "zaglavljuju" jedan o drugi pri savijanju narukvice. Sve u svemu, odlican sat za ulozen novac

Mogu samo da zamislim kakva je bila na starijim modelima, ako ova nije loša. Ova moja škripi dok je pomeram.

Pa za te pare da ste dobili go golcijat mehanizam (koji je i ujedno najJača strana sata), pa je mnogo ! ;)

I ako nisam ljubimac Amfibije (a ni komandirskog) , o temi "uloženo-dobijeno" ili ti "cena-kvalitet" nema potrebe polemisati. Samo se jedno može reći, a to je vrhunski sat u svojoj cenovnoj klasi , koji nema konkurenciju, ama baš !

PS. 23 , bato moj, ala "čuka" to tvoje sokoćalo od fotoaparata, znači ubija !!! Makro mod je bombona !!! :man_in_love:

Last edited:
OMG, e malera

tenutno nemaju Bezel 35k2 na stanju

"Availability: Out Of Stock" :D

da li ovo staklo pasuje na sve Amfibije ?

Vostok Watch Acrylic Glass for Amphibian Meranom.com

Kada bi trebao da im se dopuni bazel ?

Da li neko može da mi da Coupon Code ?

Trebalo bi da pasuje staklo.

Sto se tice bezela, a i stakla, posalji im mail i pitaj ih. Dosta su azurni, odgovor ces dobiti u dosta kratkom roku.

Kupon, nisam siguran da li jos uvek radi "wus2013", u svakom slujaju probaj.

Kupon radi (hvala), ali je sat koji zelim "out of stock". :crying: Poslao sam im e-mail, cekam odgovor da mi napisu ima li naznaka kada ce biti dostupan. Eh, da sat je ovaj: Vostok Amphibian Classic 100333BN. A pocelo je tako naivno citajuci tekst "10 ruskih satova koje morate imati",...procitam jos nesto, pogledam fotke, priupitam skydrummer-a o Komandirskie modelu (hvala za linkove, preporuku i pojasnjenja), pocnem gledati Amfibije i evo me. Slinim gledajuci - cekajuci odgovor od Meranom administracije.
Usput da priupitam u vezi osvijetljenja...Na uslovno receno "starim" Amfibijama" je luminiscencija samo u vidu tacki na ciferu a na ovom modelu ako je vjerovati prilozenim fotkama svijetle i brojevi i to dobro?

Iluminacija je verovatno bolja nego na prethodnim modelima, ali iskreno ne bih ocekivao da to bude bas tako kao sa slike.
Treba ipak biti realan u ocekivanjima, bas kao sto je Baki napisao u jednom od prethodnih postova.

Vjerujem da hoce, nego nesto razmisljam, kad vec imaju ove nove sa bezelima koji mi se svidjaju bolje kupiti cijeli sat nego dati 40 i kusur eura za bezel + umetak

Kada spomenusmo modifikacije upravo natrcah na ovo:
5715806074_4a9a7a2c61_b.jpg

Opis (copy - paste): Type 420 case (common current round case), bead blasted, Dave Murphy bezel, Noah Fuller bezel insert, Maratec two-piece Zulu strap and a tacky bund pad (to be replaced with a proper one as soon as I can make one).
Gospodin koji je modovao Amfibiju se zove
Håkan Wikström. Nisam siguran sta osjecam prema ovom "djelu"? I svidja mi se i ne svidja...

Trebalo bi da pasuje staklo.

Sto se tice bezela, a i stakla, posalji im mail i pitaj ih. Dosta su azurni, odgovor ces dobiti u dosta kratkom roku.

Kupon, nisam siguran da li jos uvek radi "wus2013", u svakom slujaju probaj.

Pozz Rus,

pisao sam im, ali nisam imao baš sreće sa odgovorom. Predlažem da ako imaš neki drugi mail (osim zvaničnog), da im napišeš da postave bazel, jer grehta da pare čame na kartici :)

Sada kada ih konačno imam ;)

Back