@Orf
Problem koji si opisao se javio na svakoj od SE Amfibija koje sam kupio. Interesantno da tak problem nisam zapazio ni na jednom Klasiku. Upravo zbog ovoga, zbog daleko slabijeg lumea i prilicno nekvalitetnijih kazaljki jednostavno ne verujem da se ti satovi proizvode u Zavodu kao sto se pise po forumima, kao sto tvrdi Dimitrije. Eventualno u nekoj 4. smeni, sta god po meni je neko muvanje u pitanju. Ovo je bio uvod, sada odgovor:
resenje je izuzetno jednostavno, skidanje kazaljki pa vracanje uz ispravno pozicioniranje. Ceo zahvat, od preuzimanja sata pa do vracanja traje nekih 5 minuta. Da zivim u Srbiji rekao bih ti da mi ga posaljes uradicu ti (naravno) besplatno. Mada, mislim da ni neki casovnicar za tu operaciju ne bi trebao uzeti vise od cene dve posiljke unutar drzave. Jedina je opasnost sto su mnogi majstori aljkavi - ne koriste nikakvu podlosku kod skidanja te znaju ogrebati brojcanik.
Nis je veliki grad, verujem da imate pouzdanog, preciznog i postenog casovnicara koji ce ti to ocas srediti. Za sicu.
Sto se meranoma tice, treba prihvatiti da je ovakav.
ps: i ja verovatno spadam pod "mnoge majstore" sto zapravo i nisam / majstor. Prodao sam clanu foruma sat sa otiskom prsta na kazaljci

Covek ima bolje oci od mene i odmah je primetio. Problem je resen, i ovim putem se zahvaljujem kolegi na drugarskom pristupu. A ja sam od tada nabavio potrebno opticko pomagalo.
Eto da bi bilo i samokritike a ne samo kritike.