Vostok Amfibija Komandirskie sat

Lepa je ta Amfibija sa svetlećim brojčanikom. Ne znam koliko je merodavna ova fotka kada je u pitanju kvalitet osvetljenja.
001.jpg

Ovaj sa leve strane mi se baš sviđa :thumbsup:

Naime... pošto sam baš odlučio da u skorije vreme nabavim neku stariju amfibiju ili komandirskog, pa da je/ga kada bude nešto para i doteram, zanima me situacija oko jednog komandirskog što sam naleteo... sat je ispravan donekle i radi dobro a donekle kažem jer neće da prebacuje datum. Jel se to može na neki način rešiti?

Ovo su slike

3.jpg 2.jpg

Last edited by a moderator:
Taj sat nema brzu promenu datuma tako da ukoliko dođe do promene datuma nakon što satna kazaljka obrne dva puna kruga onda je sve u redu ako to nije slučaj onda nešto nije u redu . Postoji i ruska verzija brzog datuma:) ali prvo proveri menja li datum nakon dva puna kruga.

Pokušaću i tako, inače u pitanju je antikvarnica gde sam našao sat i sada vidim da ima još jedan identičan kom radi kalendar, ali je razlika u ceni 700 dinara, ima i nekoliko raketa i slava u ponudi, slika jedne interesantne :) Pravljen je za istraživače blizu polarnog kruga.

2 (1).jpg

Pokušaću i tako, inače u pitanju je antikvarnica gde sam našao sat i sada vidim da ima još jedan identičan kom radi kalendar, ali je razlika u ceni 700 dinara, ima i nekoliko raketa i slava u ponudi, slika jedne interesantne :) Pravljen je za istraživače blizu polarnog kruga.

View attachment 121330
Ne bih da sitničarim, ali to što si ti napisao o poreklu i nameni sata nije tačno...

Ovde sam već to detaljno elaborirao... http://www.svetsatova.com/forum/f121/Čika-kure-vam-predstavlja-11128-2.html#post178829

Stigao i ovaj
fcf339a20e9c197213c99f40870c10c1.jpg

Kod mojih +- 1 minutes,mada me to uopste ne brine:D Jednostavno volim amfibije:adore:

Moje su sve maltene tačne, osim jedne koja uvek malo žuri, u proseku minut na dan, ali volim je i volim da svako jutro vratim taj minut. ;)

Nemam predstavu, ranije sam pratio u sekundu, znam da je bilo baš malih odstupanja, daleko u okvirima fabričke specifikacije.

Ako ti je to mnogo bitno Vostok verovatno nije sat za tebe.

Ima li neko ideju kako da namestim to što mi je na polovnoj amfibiji koju sam neki dan kupio cifer zarotiran za oko pola minuta u smeru suprotnom od kretanja kazaljki? Kada sam otvorio vidim da ima tu malo lufta, jedva primetnog, a nije bilo moguće dodatno učvrstiti mehanizam u onaj metalni prsten. Da li je potrebno skinuti pa vratiti sam cifer? Verujem da je to do njega, a ne do celog sklopa mehanizma i cifera zajedno jer njegov položaj diktira ključ krunice?

Nisi nikada pokušao to da rešiš? Meni fali još malo alata pa da počnem i sa tim da eksperimentišem, samo držač mehanizma, par kvalitetnijih šrafcigera i štipaljka za kazaljke.

Jesam, neće da makne, odnosno nema nikakvog lufta. Satove jesam otvarao, svaki koji imam bar par puta, ali nisam ništa rastavljao.

Posjetio sam i sajt zenitara i meranoma i uočio prilicnu razliku u cijfnbma amfibija. Istovjetni ministri 710 je u zenitaru skuplja plo 14 €.

Back