Walter - moji satovi

Čestitke Walter. Odličan Seiko, interesantna kombinacija boja i poprilično masivno kućište s obzirom na starost i namenu sata. Takođe, odličan mehanizam.

Posle dugog lova konacno je pao u moju mrezu Certina DS 2 automatic popularna kornjaca interesantni kolekcionarni klasik. Mislim da je ovo jedan od najuspesnijih satova koje je Certina ikad napravila. Poceo je da se proizvodi daleke 1968 sve do 1975 godine prodato je vise od 300.000 komada u ono vreme ovo je bio inovativni hit model same oznake na satu DS 2 su skracenica od Double Security ili dupla bezbednost kao asocijacija ove duple bezbednosti izabrana je kornjaca jer ona ima oklop koji stiti telo pa tako je kornjaca postala zastitni znak ovog sata. Ovaj model je Certina DS2 automatik "Certidate" prelep sat u stilu sedamdesetih nijansiran zeleni cifer koji pod nekim uglovima ima kao neke linije kao napukli led i sve to je ispod natpsa na ciferu i sve to deluje interesantno beli markeri i skazalke deluju upadljivo a narandjasta sekundara deluje osvezavajuce, celicno kuciste i naravno poklopac sa kornjacom daju poseban smek ovom satu, a evo i fotki !

Last edited:
Sat je baš lep!
I on i ti zaslužujete čestitke!
Gde ja slika pozadine?
Od kog materijala je kaiš na 4. i 5. fotki?

Bravo Walter,svaka cast.Bas sam ovih dana imao prepisku u vezi moje Certine DS-2 day-date sa bt321. Brate kako je ova zelena dobraAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Vladane napravicu sliku poklopca a kais je nesto slicno kao nato kaisi kupio sam ga u Sakadru - Albanija u jednu staru satcisku radnju tamo sam kupio nekoliko starih kaisa, mislim novi su ali to je stara roba !

Darko nije isti jer je ovaj na linku koji si ti postavio na navijanje a moj automatic, dok je kutija ista a stil cifera je isto tako isti samo sa drugim bojama.

Last edited by a moderator:
Konacno malo vremena da vam pretstavim novi ulov. Posto je prosao nekoliko prekupaca kojima Junghans i neznaci mnogo, prvi je na njemu zaradio duplo drugi je zaradio puta dva, a ja sam ga dobio 14 puta jevtinije nego sto kosta nov a ovaj primerak je skoro nov tako da mislim da sam napravio dobar Dil za jedan Max Bill !!! Kad vec spominjam ime Max Bill vredno za ovog svajcarca, je reci da je to dizajner koji je na neki naci bio jedna od dizajnerskih ikona dvadesetog veka . Ovaj model Junghans Max Bill nazan je "Bauhaus" po visokoj skoli dizajna koja se nalazi u Nemacku osnova daleke 1919 ovu skolu je pohadjao Max Bill a i drugi poznati svetski dizajneri. Max Bill osim sto je napravio bezvremenski dizajn u liniju satova za Junghans u svetu dizajna kreirao je jos mnostvo stvari u primenjenu umetnost jedno od njegovih najvecih dela smatra se i visoka skola dizajna u Ulmu u Nemacku u koju su studirali sad vec poznati svetski dizajneri. Ovaj model Junghans Max bil je navijac sa mehanizmom ETA 2801 masina sa 17 rubina, 28.800 vibracija rezervna snaga 42 sata, celicno kuciste staklo je covex tvrdi plexiglas Beli cifer , po meni ovo je jednostavan i bezvremenski dizajn a evo i fotki !!!

Jeste odlican oduvek mi je bila zelja da nabavim jedan i eto uleteo je e sad bih voleo da naidje jedan Max Bill Chronoscope i to crni cifer !!!

Back