Walter - moji satovi

Čestitke Walter. U zdravlju ga nosio
Lepota je u jednostavnosti. Neverovatno kako sat tih dimenzija može da izgleda mnogo veći nego što zapravo jeste a sve zahvaljujući genijalnom dizajnu.

Last edited:
...možda i najoriginalniji dial koji nikada ne zastareva, kao što reče. Svaka čast na ulovu i neka te u zdravlju služi !

Pre nekoliko dana od jednog coveka koji je dosao iz Ukraine za neke antikvitete dobio sam u zamenu nekoliko starih Komandirski i dve Amfibije, satovi su ocajnom stanju ali nekako cemo ih srediti onoliko koliko dozvoljavaju njihova kucista jer su niklovana pa je tu tamo spao nikel ali sta je tu je. Ovaj sat sto vam sad pretstavljam je prava poslastica za ljubitelje ruskih satova, ekstremno redak ako negresim pronasao sam samo jednu jedinu sliku, na netu u razgovorom sa drugom Molnja koji je ljubitelj ruskih satova on isto kaze da je ovo stvarno izuzetno retka verzija - izrada. Sat radi i kao chrono stop kad se izvuce krunica sat stane a po recima druga Molnja kalibar u ovom satu je slican kao u nekom Zenitu iz tog vremena mislim da je ovaj komandirski dosta star mozda jedna od prvih izvedbi za razlike od drugih komandirski ovo je jedna elegantnija verzija. Boja cifera je nekad izgleda bila zelena ali vremenom dobio je crnu patinu markeri zlatne boje skazalke zlatne inace dole stoji "zakaz mo". Uzivo ovaj sat izgleda jos lepse kozna narukvica je bila na njemu i ona je ruska tako da sa njom je autenticniji.

Last edited:
Čestitke Walter. Stvarno neobičan Komandirac. Komandirci sa 2234 mehanizmom su mi uvek bili interesantni. Oni sa 2214 su još ređi. Kada će Amfibije :rolleyes: ?
PS- lepe značke.

Odlican komandirac,stvarno je lep.Jedva cekam amfibije da vidim,lud sam za njima:man_in_love:

Nazalost to sa Amfibijama mora da priceka fale delovi cifer na jednoj je u jadnom stanju a ona druga ima probleme sa mehanizmom ali zato imam jos 5-6 komandirskih njih cu slikati grupno ovih dana, u medjuvremenu imam jos neke rakete slava neke svajcarce koji cekaju slikanje samo potrebno mi je vremena da to zavrsim.

Evo jos jednog lepotana, koga sam bukvalno skinuo sa ruke naseg druga bt321, mnogo mi se dopao na prvi pogled jedan od najlepsih Omikrona a mozda i najlesi. Ovo je sat onako u military stilu mislim da potice negde iz sezdesetih godina izuzetno ocuvan kao da je bio u nekoj vremenskoj kapsuli jednostavno predivan jos jelepsi nego na ovim fotkma. Tamni crni cifer prelepi beli brojevi pokrece ga 17 rubinska masina niklovano kuciste ma sta jos reci uzivajte u slikama !

Last edited:
Evo jos jedan dragulj iz sedamdesetih Meister Anker - Nemac.17 rubinska masina. Pozlaceno kuciste sa interesantnim reljefnim srafurama interesantna kombinacija sa belim okvirom crni cifer beli markeri zlatne skazaljke sa belim krajevima sve u svemu interesantna kombinacija zlato - crna i bela boja ali dosta price neka slike govore !

Last edited:
Svaka čast :congrats:

Odlične fotke i odličan sat. Ovih dana imaš baš dobar ulov ;)

Meni prosto čudno ako jedan dan prođe a da ti ne predstaviš neki novi sat. :)

Svaka čast!

Hvala drugovi na kritikama, ovih dana treba da uslikam jos nesto rusko a mozda i spojim neke lepotane koje cekaju delove !

Back