Walter - moji satovi

Ok idemo dalje evo jedna vintage "Stowa" automatic masina sa 25 rubina mislim da datira negde sa osamdesetih godina moja procena po dizajnu kucista na masini pise samo 25 rubina nema potpis Stowe e sad neznam dali je ovo stovina in haus masina ili je neka Eta to stvarno neznam mozda Dalibor ili neko drugi zna, ako zna neka slobodno napise. Mlecno beli cifer niklovni indeksi crne skazaljke celicno kuciste. Ovo je po meni malo robusnija klasika nista preterano u dizajnu, mislim da i Stowa u principu i na novijim modelima drzi do toga da satovi ne izgledaju pre nakindjureno sto na neki nacin i postujem !

ovo je masina

Photo-0181.jpg

ovo je kombinacija sa crnim koznim kaisem sa belim stepom

SAM_3073.jpg

kombinacija mesch narukvica

SAM_3219.jpg

SAM_3200.jpg

SAM_3130.jpg

SAM_3160.jpg

SAM_3236.jpg

To ti je Waltere u Stowi PUW 1564, radila se od 1971. do 1977. Evo sa Ranfft Watches:
automatic
sweep second
date: quickset by repeated pushing the crown
12.75''', Dm= 25.6mm, Do= 28.8mm
H= 5.7mm
17/21/25 jewels
f = 21600 A/h
power reserve 40h

Prava Švapska mašina.

Re: Upozorenje

Vukas hvala na odgovoru znaci ipak se radi o nemackoj masini a ne o Eta masini e sad nije mi jasno dali je Stowa izradila tu masinu ili je neka druga fabrika pa mozda i drugi nemacki proizvodjaci koriste istu ?

To PUW je skraćenica od "Pforzheimer watch Rohwerke GmbH", ili Pforzheimer Uhrenrohwerke, nezavisna firma, proizvođač mehanizama koje su mnogi brendovi ugrađivali u satove, ne samo Nemački. Pukli kad je počelo sa invazijom quartz-a, utopili se u ETA grupu, danas proizvode alate za časovničarsku industriju i slično.

puw.gif

Last edited:

Stowa mislim da nije nikada ni izrađivala mehanizme, ugrađivali su Durowe, PUW i ETA mehanizme. Ili grešim?

Juce je bio veliki dan za moju kolekciju, u kolekciji je stigla jedna satina- Pilot rec je o Heuer 1550 SG ili Heuer Bundeswehr. Vec je dosta napisano o ovo modelu sata na ovom forumu e sad konkretno ovaj moj spreman je za restauraciju ali prvo cu morati nabaviti neke delove za sad fali mu kruna i jedan pusher - dugmic a i jedan od strafova koji drzi kuciste je dosta unisten, ima dosta posla na ovom satu ali trudicemo se da ga donesemo u sto bolje stanje masina je dobra staklo treba ispolirati cifer je u odlicnom stanju a skazalke su solidne sto se tice bazela i on je solidan malo je pohaban iznad 12 tice i ispod broja 6 ali to je normano ovo je ipak vojni pilotski sat kome kao sto sam i negde procitao na forumu ta mala pohabanost daje neki smek, ja bih hteo da je to malo bolje ali i ovako nije lose,usput zamolio bih clanove foruma ukoliko imaju neku informaciju gde bih mogao nabaviti deloveda me obaveste za kraj evo jedna fotkau kakvom je stanju sat
Photo-0151_1.jpg
dakle ukkoliko su ti potrebni rezervni delovi za ovaj sat pa i citavo kuciste, drukeri, krunica, delovi mehanizma i sta vec evo ti broja 064 322 567 6 daca... covek je moj zemljak
Nislija pa se dogovorite oko kupovine. p.s. mozda ti treba mozda i ne ja samo da obavestim.

Sato vi su prelepi. Ljudi uglavnom sakupljju svajcarce i ruse tu i tamo.
Japanci su u principu pravi pogodak kada su stoperice u pitanju, najlepsi njihovi satovi su upravo ti.
Prelepa kolekcija ovo je za svaku pohvalu... zelim ti da utrostrucis kolekciju (nadam se da ces tako sakupiti celu lepezu proizvedenih satova ovog brenda :))0

Hvala Leneni na informciji u svakom slucaju zasluzio si Pivo a i nesto vise ako se sretnemo nekad a nikad se nezna pa boze zdravlja pa mozda se inegde sretnemo !

Posle Stowe evo jos jedan interesantan nemac radi se o satu "Junghans" navijac sa 17 rubina potpisana Junghansova masina , kuciste niklovano neobicnog oblika velika kruna koja nije originalna, kad sam ga kupio nije imao krunu ali Maestro Kire pronasao adekvatnu krunu ali zlatne boje, medjutim kako i da je osposbili smo ovaj sat, sat radi to odlicno ! Kruna je u kucistu ugradjena i na neki nacin zasticena ali se navija samo sa donje strane. Cifer je braon nesto tamnije bakarne boje ima nekih ogrebotina, ali sve u svemu je solidan. Svidio mi se na prvi pogled ali sam se malo razocaro to sto nema krunu ne radi i sto cifer ima nekih ogrebotina. Medjutim ovo je naj jevtiniji sat kojeg sam kupio u zivotu a kupio sam ga za nekih neverovatnih 30 denara a to je otprilike 50 dinara, kupio sam ga jer je cigo rekao da ako ga neuzmem za 30 denara on ce ga lupitu u asvaltu i onda je podigao ruku taman da zamahne i da ga lupi ja izvadim pare uzmem sat i on proradi valjda od Ciginog zamaha i eto sad imam i Junghansa u kolekciji, na ovo smo se kod maestro Kire smejali dok smo popravljali sat, mozda je smesno mozda tragicno ali pokraj ovog Junghansa su prosli sigurno 20 prekupca i kolekcionera satova a niko ga nije uzeo tako da je imao "srece" da zavrsi kod mene.

SAM_3242.jpg

SAM_3287.jpg

SAM_3302.jpg

SAM_3291.jpg

SAM_3269-1.jpg

Ovaj sat sam dobio od oca, Svajcarski "Lodex" on ga je dobio kad je zavrsio srednju skolu kao polovan sat poklonila mu ga tetka i to je njegov prvi i poslednji sat kojeg je nosio i dan danas nenosi satove, inace ovaj Lodex datira negde iz pedesetih godina znaci posle drugog svetskog rata,Otac trazeci nesto po kutijam slucajno ga pronasao kaze evo skupljas satove nije neki poznati brend ali mene je dosta godina dobro sluzio. Odneo sam ga na lagani servis i evo ga radi i to dobro, sta drugo reci bio je pozlacen ali vremenom je pozlata pala ima interesantan cifer za ono vreme brojevi su zelenkasti kao i veci deo cifera unutrasnji deo mlecno beo skazalke zlatne boje ali je ispala iluminacija kapak celicni masina sa 15 rubina, mali simpatican satic koji je nasao mesto u moju kolekciju.

SAM_3459.jpg

SAM_3371.jpg

SAM_3409.jpg

SAM_3361.jpg

SAM_3356.jpg

SAM_3416.jpg

Evo opet jedan rus mislim ruska "Pobeda" navijac. Interesantno niklovano kuciste okrugli oblik sa izbacenim lugovima plavi cifer srebreni brojevi zlatno obelezje na 12 i 6, ajde da ne odugovlacim mnogo evo slike

SAM_3605.jpg

SAM_3537.jpg

SAM_3560.jpg

SAM_3573.jpg

SAM_3591.jpg

SAM_3467.jpg

Last edited:

Posle nekoliko razocarenja,u vezi kupovini nekih lepih satova - mislim na neuspehe u pregovaranju jucerasno poslepodne u moju kolekciju uletela je jedna ranjena retka zverka "Panda" tako ga nazivaju prelep model Seiko 6138 8020 chronograph automatic sutra ide odmah na servis, jeste ranjena Panda ali saniracemo povrede, za pocetak pre sredjivanja jedna fotka

SAM_3617.jpg

Bombonica jos kad se sredi, a joj... Gde nalazite te satove ljudi hocu i ja jedan takav Seiko????

Back