Zamenski bazeli za Amfibije

23jewels

New member
Evo par zanimljivih rešenja za Amfibiju, posto većina korisnika ima pridbe upravo na bazel iste. Moram da priznam da se meni ovo prvo resenje (non-insert) jako dopada, i da imam amfibiju, ja bih ovakav bazel sam pravio :)

Murphy Manufacturing Co., Inc.

A drugi je bazel sa umetcima

Murphy Manufacturing Co., Inc.

Zanimljiva stvar je da su u prvom linku prikazane dve amfibije koje se meni licno najvise i dopadaju. Zelena 060 kuciste, i "ministarka" sa ovakvim plavim ciferom :)

Last edited:
Ovakav bezel moze da napravi svaki metalostrugar levom rukom zmureći:D Prvi narocito. Samo je potrebno uzeti dimenzije sa originalnog. Ako se ovo stvarno prodaje po ceni od 40$ odoh ja da napravim desetak komada i eto me na eBay :D Inace oba su lepa.

Koliko bi po tebi izasla izrada jednog takvog bezela?
Kao sto znas meni treba da stigne amfibija,pa cisto da vidim.

Interesantno. O ovom drugom rotirajućem prstenu ( sa insertom ) bilo je reči, dosta wusovaca ima taj prsten. Inače, mislim da je prevelika cena za tako nešto. Više igra na emociju kolekcionara nego što sam materijal i rad toliko koštaju. Još dok se kupi insert, eto nove Amfibije. Nema neke ekonomske logike.

Oko 200 dinara :) Treba samo skinuti originalni bezel i uzeti dimenzije. Ja sam pre par godina pravio neku kosilicu za travu i da ti ne pricam sta sam sve crtao i izvoljevao majstoru da pravi plus mi je pravio onu kuku za vuču sa navojem za auto i sve to platio 1500 dinara. A bilo je 3 kg metala.

Oko 200 dinara :) Treba samo skinuti originalni bezel i uzeti dimenzije. Ja sam pre par godina pravio neku kosilicu za travu i da ti ne pricam sta sam sve crtao i izvoljevao majstoru da pravi plus mi je pravio onu kuku za vuču sa navojem za auto i sve to platio 1500 dinara. A bilo je 3 kg metala.
To se isplati napraviti, posto im je bezel slaba tacka.

Slazem se da nema nikakve ekonomske logike, ali je ideja dobra. Ja sam prvi rekao da ne bih kupio vec bih pravio. Da li ce da kosta 200 din, verovtno da nece, jer je ovo malo precizniji posao od navoja za kuku :) Moje iskustvo sa metalostrugarima je da niko nije hteo strug da ukljuci bez 1000 din. Koliko ce minuta potrositi za ovo, i koliko je spretan, to ce odrediti cenu, ali sve u svemu, izaci ce dvostruko jeftinije od ove na sajtu...

Mene licno ne bi kostala nista, jer imam pristup strugu kad `ocu.

---------------------------------------------------------------------------

edit: Ako bas sve tako posmatramo, pa koliko kosta bazel za seiko 007 :) skoro 1/3 sata...

Last edited:
Slažem se, još samo da pronađemo raspoloženog metalostrugara.
Ja sam znao jednog,ali mislim da je rahmetli...

josipbroztito.png

Back