Zanimljivi linkovi i novosti iz sveta časovničarstva

Iako ja spadam u onu grupu ljubitelj satova koja i kvarcne satove priznaje za satove,svatajući i priznajući njihovu praktičnost ,ipak moram da priznam da me je obradovao podatak do koga sam došao da je povećanje prodaje mehaničkih satova u svetu iznenadilo i proizviđače istih.:thumbup:
Možda za čovečanstvo još ima nade :)
Volim i kvarcne satove,jer su i oni deo istorije casovnicarstva.
Pretpostavljam da ljubitelji mehanickih satova,kao sto ne priznaju kvarcne,ne vole nesto ni automatike.

Verovatno ste se nekad upitali da li se ime marke Chopard izgovara Čopard ili Šopard... ;)
A tek Ulysse Nardin, Glasshutte, Dubey&Schaldenbrand, Perhendinancer, Xanthippe...
Evo male pomoći.
Watchsounds

P.S. Malo sam se šalio.Ova poslednja dva nisu imena marki satova...

Zanimljiv video Devon sata....
Da sat je neverovatan, ameri kada nešto naume da naprave to i ostvare. Priča je da su tražili firmu koja može da im uradi ovakav sat prema dizajnu koji su kupili i svi su rekli da je to nemoguće ili potpuno neisplativo. Na kraju su angažovali stručnjake iz NASA centra koji su im pomogli da ostvare ovu ideju i da ovaj sat ugleda svetlost dana.
Možda vam sve ovo zvuči kao priča za neki jeftini američki patriotski film, ali je zapravo istina. :yes4:
Možda će se ovaj sat naći na ruci jednog od naših članova uskoro, ali ne smem više ništa da kažem na tu temu... :banghead:

Prelep sat i besprekoran mehanizam. Kao što kažu u tekstu ovaj model je definitivno POBEDNIK!
Cifer "tabla čokolade" je jako interesantan. :thumbup:

Već vidim sebe sa satom na ruci kako odgovaram na pitanje:

Prolaznik: Izvinite, koliko je sati?
Ja:

15
...
...
007 i 15

:D

Back