Zekiboki - mini kolekcija

hehe evo javlja se doticni clan :lol:

juce sam kupio jos dve nove rakete sa racunima koje nisu nikada nosene jupiiiii:thumbsup:

usao sam u dobru seriju

post scriptum: tesko poliranje, to se ponovo hromira, ne polira se, ja nisam nijednom jos moju navio, na koju se stranu navija, napred ili nazad

Navija se napred...
Mozda ne bi bilo lose da pre prvog navijanja , odneses sat kod nekog casovnicara da ga pregleda ,s' obzirom da nikada nije radio

radio je on, odnosno rekao mi je prodavac da ga povremeno navijam, jer se ulje stvrdne kad dugo ne radi...okacicu slike ovih dana novih raketa kad ih pokupim, ali nisam planirao da ih nosim, vise mi je gušt ma koliko cudno zvucalo da ih drzim u kutiji

Onda je ok .
Ja sam do sada nosio plavu i mogu ti reci da su reakcije ljudi koji vide sat , vise nego pozitivne.
Mislim da bi svakako trebao da ih nosis.
A ostale dve koje si nabavio , jesu li i one perpetual calendar , ili drugi modeli?

Dobri su to satovi.
Moj otac je ima staru Raketu isto ,ali prilikom selidbe ga je stavio negda sa stvarima po kutijama i sada nema pojma gde je...
Obavezno postavi slike svih Raketa kada stignu.:)

Cestitam obojici na prinovama :congrats: A moj komsija Milanovic bi mogao da otvori svoju galeriju:thumbsup:

Kako je dobar osecaj ,kada osvane hladno jutro,a ti na godisnjem odmoru...
Vremena na pretek, pa taman da postavim nove clanove Crvene armije:)

Ruski cvor...
DSCF0797.jpgDSCF0809.jpgDSCF0812.jpg

A ovako izgleda razvezan cvor...

Razvezano.jpg

Evo i par slika pojedinačnih članova čete..

Raketa UFO
Moglo bi se reci da ima ulogu osmatrača-špijuna u četi ,zadužen za rano obaveštavanje i uzbunu čete.

DSCF0828.jpgDSCF0830.jpgDSCF0834.jpgDSCF0827.jpgDSCF0826.jpg

Sledeći na redu je novi član ,koji sigurno neće videti rovovske borbe , glavni arhivator večne kalendarske jedinice zadužene za raspored čete(mnogi misle da je neka vrsta Ruske kamikaze,posto ima istetovirano SSSR , ali do danas nije potvrđeno ).
Raketa SSSR (3).jpgRaketa SSSR (4).jpgRaketa SSSR (5).jpgRaketa SSSR (1).jpgRaketa SSSR (2).jpgRaketa SSSR (6).jpgRaketa SSSR.jpg

Naravno , svaka četa ima svog "malog od palube".
Niko ne zna zašto je tu, ni po čemu nije poseban i retko ko ga primećuje, ali je svima žao da ga oteraju .
Raketa Silver

DSCF0808.jpgDSCF0822.jpgDSCF0823.jpgDSCF0825.jpg

I trenutni komandant čete , male ali velikog srca , cenjeni i prekaljeni Vostok(doduse malo ženskastog nadimka Amfibija , al ajd sad , kakva četa ,takav i komandant)..
Braon čizme ,nije nešto fotogeničan , što se da i videti na slikama(nema apsolutno nikakve veze sa tim što ja ne znam da napravim dobru sliku:))...

DSCF0799.jpgDSCF0818.jpgDSCF0819.jpgDSCF0820.jpg

I na kraju , šta je glavni arhivator ,bez svojih pomoćnika

Perpetual trio Raketa.jpg

:thumbup:

Hvala društvo.
Svi satovi su prilično lepo očuvani , ali je Raketa UFO bukvalno nova,nema ni najmanje ogrebotine...
Amfibija je stvarno lepa ,cifer je prelep.
Čak izgleda da je kaisš na njoj star koliko i sat ,kvalitetno je uradjen , vidi se da je ručni rad ,jer ima malo jedva primetnih "krivina" , jedino što je jako dugačak ,pa mi sat dosta labav na ruci ,čak i kad stavim na poslednju rupu(a nemam tanak zglob).
Moraću samo da promenim kopču,pošto je ona baš propala i biće super...:)

Danas je bilo prilično lepo vreme za ovo doba godine,pa sam na putu do Novog Sada zastao za jedan photo shoot...
Armani 11.jpgArmani 11 (1).jpgArmani 11 (2).jpgArmani 11 (3).jpgArmani 11 (4).jpg

Uspeo sam da uslikam iluminaciju kako treba,napokon.
E sad, pošto znam da modni satovi nisu nešto posebno cenjeni, moram izneti jedno zapažanje.
Upoređivao sam iluminaciju na kazaljkama na Armani-ju i na Casio Duro 200.
Iluminacija na ovom Armaniju je jedno 5 puta bolja nego na Casiu koji je klasičan ronilački sat.
Brže se "puni",dosta duže traje i svetli jače. U prirodi dosta bolje svetli ,nego što se to može videti na slici.
Jedina mana je ,što je sam sat vodootporan 5 ATM.

Armani 11 (5).jpg

Sat me ne izdaje već 7 godina ,a i dalje mi se sviđa taj diver izgled.
I malo poigravanje sa slikom:)

Armani 11 (1)crno bela.jpg

:thumbsup:

E sad... prinova u kolekciji ,koja mi je donela jednu vrlo neočekivanu situaciju.
Naime, žena je stavila sat na ruku i navodno to više nije moj sat,nego njen...???:confused:
Odakle Vostok Komandirskie ,pa još ženski:confused: ... Popustiti,ili ne..?:D

Uglavnom, plan je da ga prebacim na nato kais, cim nabavim adekvatan.
Slike su na brzaka,pa se nadam da se vidi koliko-toliko.
Sat je u perfektnom stanju ,radi odlicno . Automatik ,mislim da je 2416B mehanizam,a ako nije,neka me neko ispravi.
Pozadi ,na poklopcu ,je slika Orke,izgleda prilično zanimljivo.

Komandirskie podmornica (1).jpgKomandirskie podmornica.jpgIMG_20131226_201031.jpg

:thumbsup:

Čestitke! Za ovakve satove "like" ide po automatizmu. Mehanizam jeste 2416. Šta će lepša polovina reći za Nato kaiš :hmmmm::D?

Back