ja sam se bavio biciklizmom do pre neku godinu, vise me to ne zanima, vozio sam samo trkacku biciklu, o ovim planinskim znam daleko manje
otprilike Neso, bicikl je veoma lep ali je mekan, ja sam imao na jednoj trkackoj bicikli shimano 105, on je bio u sredini, nesto izmedju turisticke i profesionalne klase, meni je mnogo kratko trajao i zamrzeo sam shimano, ali ja sam preoštro vozio biciklu
od 105 je bolja ultegra, a najbolji je dura-ace, dura-ace je stvarno vrhunski proizvod i vrlooooo skup, to je jedino sa cim sam od shimana bio zadovoljan, ultegra nije losa takodje, moze da traje jako dugo
e sad poenta, vecina bicikli koje se prodaju do par stotina evra je bar dve klase ispod 105-ice, metalni delovi brzo korodiraju, konusi u tockovima brzo stradaju, lanci se brzo istegnu, pedale se razglave
ram je ako se ne varam hrom-molibden, to je nesto najbolje sto postoji, ja imam trkacku od takvog materijala, najtvrdja legura na svetu
ja priznajem italijane, oni su jos skuplji od dira-ace ali su im komponente strasno tvrde, ako je ne vozis mnogo trajace, ako je izlazes velikim naporima, skratices joj znatno zivotni vek, vidi da je sto manje peres, samo je brisi
to je moje misljenje, ne bih danas kupio novu biciklu nego bih pre za 500-tinak evra pazario polovnu iz inostanstva