Šiša Mujo na Baščaršiji mušteriju, a Haso proviri, pa pita:
"Jel' gazda Mujo, kad bi me mog'o ošišat'?"
"Za dva sahata, neb' moglo prije."
"Hajd' uzdravlje!"
I nema Hase dva dana, a onda opet ista priča...
"Za sahat i po dođi" veli mu Mujo...
Opet ga nema koji dan, pa kad dođe ponovo će:
"Kad bi moglo?"
"Za sahat".
Ode Haso, a Mujo zovne šegrta:
"Kemo, sine, deder vid' kud ide ova budala, kad se ni jednom ne vrati na šišanje".
Ode Kemo i vrati se, a sve se smijulji...
"Đe ode, Alaha ti, ona budala?"
"Kod gazdarice, gazda."
Путује поп возом и решава укрштене речи. Одједном он почне да се смеје и упита млађег момка који је седео у купеу до њега:
- Момак, ово ми се чини занимљиво, знаш ли како младићи називају згодне женске? Има 5 слова, а задња 3 су ЧКА.
Младић:
- Па то Вам је лако - МАЧКА!
Поп ће на то:
- Ух, Боже ми опрости, дај ми гумицу, погрешио сам!
Šeta mlada dama pijacom i pita baku prodavačicu:
- Pošto su krastavci?
- 100 din – kaže baka.
- A paradajz?
- 150.
- A spanać?
- 250.
- Jao, baba, sve ti je mnogo skupo – kaže mlada dama.
- Nije kćeri, nije… no si se ti loše udala!
Kaže Mujo Hasi:
- Moj stariji sin potpuno liči na mene!
- To je zbog uticaja genetskog faktora!
- A zašto onda mlađi liči na komšiju?
- E, to ti je zbog uticaja sredine!
Kupi Mujo najnovijeg Ferrarija, vozika se okolo i sretne Hasu. Pokupi Hasu i pravac na autoput.
Voze se oni, kad Haso primjeti biciklistu kako lagano pegla po zutoj traci. I odmah Muji : Mujo, Mujo, daj ga rascepi koliko ide u prvoj pokraj njega da se usere ! I nista, Mujo ko Mujo, prva i gas pokraj bicikliste...Prolete sa stotkom, kad ono nakon par sekundi biciklista proleti kao metak pokraj njih. Ni Muji ni Hasi nista jasno, kad ga odluci Mujo u drugoj proletit koliko ide. I 150 pokraj bicikliste, kad opet ovaj pokraj njih proleti za par sekundi. I tako treca, cetvrta, peta i sesta 300 km/h i biciklista opet ispred.
I voze se oni jos tako par kilometara, kad vide biciklistu naslonjen na pocetku tunela, uzdise, samo sto ne krepa. Stanu oni pokraj njega i pita ga Mujo : Pa reci bolan, sta si ti raketu progutao ?
-Biciklist : Ma nije to, svaki put kad proletis pokraj mene, zapne mi treger za retrovizor.