Danas sam nabavio, onako za promenu i jedan Seiko. U pitanju je model 6119-6053 Sports popularna 70-ka. Ne mogu da odolim kupovini kalibra 6119, dok naiđem na atraktivniji model. Sada sledi sređivanje sata . Evo par fotki.
E kad ga budes sredio nemoj molim te slike da mi postavljas..ne mogu da gledam...mogu vec da zamislim )
sto ne snimis deo po deo kako sredjujes po 2,3 minuta,bas bi bilo lepo kad bi pratili putem snimka..ne moras da pricas samo kako radis.
p.s. mozes i da pricas ))
Evo par fotki kućišta sata koje sam skoro završio. Možda još par detalja.
I ako nije bilo mnogo izgrebano, kućište je nezgodno za rad pošto ima puno izlomljenih površina koje treba ispoštovati da se ne bi narušila oštrina ivica i sam oblik sata koji je kao "stelt".
Čestitke za kupovinu,sat je sređen do perfekcije,kolekcija postaje respektabilna a umeće sve više dolazi do izražajaod hitno na bajkovanje opasno si se navukao na satove Pozdrav!
Ovih dana sam kupio jednog starog "digitalca". U pitanju je Seiko A 135-5000 proizveden jula 1980 godine, solidno očuvan u originalnoj kutiji sa uputstvom za upotrebu. Sat je komplet u čeliku sa mineralnim staklom. Potrebno je ispolirati kućište, narukvicu i staklo i biće kao nov. Evo par sličica.
Bajker71 , čestitam na prinovi ! Digitalac će svakako osvežiti kolekciju . Već ga zamišljam ispoliranog, stvarno lep sat .
Mogu ti reći, da je tvoja tema (kolekcija) sve zanimljivija i zanimljivija, da ponekad volim da prelistam od prve strane i uživam u satovima koje imaš ! :thumbup:
Hvala Backarelli ispao je lepo, premda nije sve išlo tako glatko. Kada sam završio sa svim radovima i sa nestrpljenjem stavio bateriju ustanovio sam da sat brlja i da ne radi kako treba. :banghead: Tada na scenu nastupa dr. Iggytee :adore:koji ga je popravio zamenivši procesor pošto je ladno imao rezervni i naravno znanje da to izvede na čemu mu se i ovom prilikom javno zahvaljujem.
Evo malo više slika najmlađeg člana moje zbirke satova. Zadržao sem ga u kolekciji zbog reljefnog cifera i oblika kućišta koji mi se sviđa i zbog toga što je praktično nov. U pitanju je Seiko 7s26 proizveden 1999 godine. Nosio sam ga par dana i dobro se pokazao.