zaista sjajna kolekcija, i odlicne fotke!
a, sto rece iggy, imajuci u vidu da si ti glavni krivac za ovakvo stanje satova, sta jos reci, nego - kapa dole! :adore:
Danas je u moju kolekciju stigao još jedan Seiko "Diamatic". U pitanju je kalibar 6319 iz 1978-me godine, koji za razliku od starijeg modela Diamatika 6119 kome je krunica uvučena a datum i dane u nedelji menja pritiskanjem krunice ka unutra, ovaj ima isturenu krunicu a datum i dane menja na "prvom kolenu" (kao 7s26). Mehanizam ima manji teg za automatsko navijanje i nešto manji balans nego 6119. Evo par sličica:
Sada sledi restauracija. Raduje me što sat do sada nije otvaran i nije mu "prčkano" po mehanizmu pa je cifer sa kazaljkama u perfektnom stanju. Ostalo je moja briga.
Danas sam konačno sastavio "Diamatic"-a. Zadovoljan sam postignutim. I ako je bilo par dubljih oštećenja na nezgodnim mestima uspeo sam da ih "izbrišem" a da pri tom ne narušim oblik sata i linije kućišta. Na žalost, slike nisu neke pošto je danas bio tmuran dan ali slikaću ga kada bude malo sunca ponovo. Evo par sličica:
...jedino tvoju galeriju gledam sa cvikama za sunce. Prekomerni sjaj šteti vidu paaaa... kako si krenuo sa glancanjem i poliranjem, trebaće mi maska za varenje ! :laugh:
Druže moj, bez sve šale, "ispao" je kao nov ! Svaka ti čast !!! :adore: