Sinn jeste jedina ozbiljna konkurencija, ali je Damasko ispred njih.Sinn?
Vladane tebe sam se setio kad sam pre jedno 5 godina kupio Damasko DA36, imam ga još u kolekciji, fantastičan saz koji obožavam ali imam i Sinn chrono sa Lemania 5100 mašinom.Wow, udari me neka nostalgija dok gledam te slike.
Bas mi je drago da te je lepo služio.
A da je tenk, jeste, ne znam da li iko pravi izdržljivija kućišta, uključujući bezel, od njih.![]()
Da li se sećaš kome si ga prodao? Jel preko KP-a možda? Nekom Mihajlu, možda?Potrudicu se da nastavim hronolski tamo gde sam od prilike stao ovde sa objavama. Pa cu kako stignem da kacim slike ljubimaca.
Interesantno koliko je ovaj forum uticao na mene i pomogao da naucim dosta stvari o satovima, ali sam takodje ovde upoznao i dosta sjajnih ljudi sa kojima sam i dan danas u kontaktu i druzimo se koliko nam vreme dozvoljava…
Negde od prilikepre 10 godina sam se iz ne znam kojeg razloga tacno cuo telefonom sa Vladom i usput ga pitam da li bi mozda prodao Damaska i on kaze zasto da ne stoji mi ne nosim ga, kao i uvek ponudi prijateljski cenu i naravno sreci nikad kraja
![]()
![]()
Originalno je Vlada kupio sat sa belim ciferom ali je naknadno dokupio crni cifer i pripadajice lazaljke i sklopio ga da izgleda ovako.
Ja sam ga jedno duze vreme nosio tako, a onda uradio undo
![]()
![]()
I nosio ga tako sve do napada nekog ludila kada sam ga prodao. U to vreme kada sam odlucio da ga prodam isto ga nisam tako puno nosio, ne znam sto, jednostavno nije isao u rotaciju (kada sam ga kupovao od Vlade, pomislio sam kako moze da ne nosi takav sat).
Inace sat je bukvalno tenk i posle godina akanja i nosenja bio je isti kao kada je izasao iz prodavnice. Btw ni jedan sat nikada nije imao takav klik i preciznost bezela to je prosto neverovatno, ko je imao prilike da vidi uzivo zna o cemu pricam.
Evo jedna gde se vidi luminacija na delu. Nije bila mnogo jaka sto je dobro u ovom slucaju ali je bez problema gurala celu noc.
![]()
)

Kaze Krle, brate daj mi deo sad mi treba, deo mi daj kasnije. Idemoooooooo tome sluze drugari 

Da li se sećaš kome si ga prodao? Jel preko KP-a možda? Nekom Mihajlu, možda?
![]()
Sent from my V2170A using Tapatalk

Ovo je jedini sat koji sam kupio dva puta.
Ako nije tajna, za koje se pare može kupiti kod nas? Ne mislim na to koliko si konkretno platio ovaj primerak, neko generalno za cene.
Prodao ga je, meni krajem 2024e godineDa prodao sam ga Mihajlu iz NS. Nije on dosao po sat, dosao je Vladas ja mislim (izvinjavam se ako sam pobrkao) da preuzme sat. Pa smo skontali da se znamo sa foruma
Inace mislim da je i Mihajlo kasnije prodao sat isto nisam siguran.

E bome sjecam se itekako....inace takvu Omegu sam imao 7 ili cak 8 komada i jednu jako rjetku LE (mozete o njoj citati na ovom linku https://svetsatova.com/threads/omega-seamaster-profesional-300-automatic.11766/ ) a i danas imam jednu i od jutros je na ruci....I ajde kad sam vec pomenuo mog dragog prijatelja MMaria, evo price i o sledecem satu koji je dosao isto pre nekih 8 godina od prilike.
Neku godinu pre nego sto sam kupio taj sat, Rus i ja zapucamo za NS kod Maria i Krstina da se malo druzimo. Mario je jos ziveo u NS, sedimo pricamo o satovima kod Maria u stanu i krecemo napolje i potegne se prica o Omegi Bondici, plavoj sa supljim kazaljkama. U tom trenutku Mario izgovara recenisu koja mi se duboko urezala u misli, “ako pricamo o Seamasteru ni jedna nije lepa kao Swordica”, nisam znao o kom jensatu rec tacno ali kad sam ga video to je bila ljubav na prvi pogled.
Dugo mi je trebalo da skupim lovu, i tek posle par godina Mario mi je nabavio jednu. Bio sam odusevljen satom, toliko da sam pomislio da mi moze biti jedini (ok svi znamo ovu pricu)
Sta sam uradio kupio sam kasnije jos neke satove i prodam je, da jedan od najdebilnijih poteza koje sam napravio u zivotu. Prodam je dobrom drugu i kazem mu da mi javi ako hoce da proda ja cu je kupiti od njega. Nije mi javio naravno prodao je.
Znao sam da Krle ima jednu u mint stanju sa svim papirima kutijom i racunima u sefu. Godinama ga molim da mi proda. Nece, naravno.
Izleti jedna na KP, nadjem se sa likom da pogledam sat. Moj sat isti onaj koji sam prodao. Sad je dobio i kutiju samo
Ali i mnogo oziljaka, gotovo sam zaplakao koliko su unistili sat. Tuga. Nisam ga kupio naravno.
Leto pre mozda 3 godine, zvoni telefon Krle, znao sam odmah, tj potajno sam se nadao. Kaze ej prodao bih sat. Jbt. Jbteeeeeeeee toooooooooo. Cek neeeeeeeeeeeeee nemam love renovirao sam stanKaze Krle, brate daj mi deo sad mi treba, deo mi daj kasnije. Idemoooooooo tome sluze drugari
Evo ga GADA. Ako je neki sat to onda je to ovaj.
![]()
Prethodni sam uvek nosio na metalu, ovaj nikada.
Ovo je jedini sat koji sam kupio dva puta.
![]()
![]()
![]()

Da li se sećaš kome si ga prodao? Jel preko KP-a možda? Nekom Mihajlu, možda?
![]()
Sent from my V2170A using Tapatalk