Bigmag - moji satovi

Wow, udari me neka nostalgija dok gledam te slike.
Bas mi je drago da te je lepo služio.

A da je tenk, jeste, ne znam da li iko pravi izdržljivija kućišta, uključujući bezel, od njih.
Vladane tebe sam se setio kad sam pre jedno 5 godina kupio Damasko DA36, imam ga još u kolekciji, fantastičan saz koji obožavam ali imam i Sinn chrono sa Lemania 5100 mašinom.

Oba brenda su vrhunski i ne znam koji je bolji, možda Damasko za nijansu ima bolja kućišta, morao sam da ga imam.

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk

ipak bi stavio Sinna ispred Damaska.....moze se usporedjivati vizualno ali u kvaliteti i svemu ostalog Sinn je "majstor" a Damasko "segrt"

Ovooje moje licno misljenje, na osnovu susreta sa modelima jednog i drugog proizvodjaca. Damasko ima toliko bolji sistem vezan za bezel da Sinn nije ni blizu. Tu nema ni malo lufta ili bilo kakvog pomeranja, klik koji napravis je toliko precizan i tacan prosto neverovatno. U1 bezel izgleda kao igracka naspram ovog.

E sad Sinn ima nesto drugo siri spektar razlicitih modela i da svakako jako kvalitetne satove, i u svemu ostalom pretice Damasko tu bih se slozio sa MMariom.

Potrudicu se da nastavim hronolski tamo gde sam od prilike stao ovde sa objavama. Pa cu kako stignem da kacim slike ljubimaca.

Interesantno koliko je ovaj forum uticao na mene i pomogao da naucim dosta stvari o satovima, ali sam takodje ovde upoznao i dosta sjajnih ljudi sa kojima sam i dan danas u kontaktu i druzimo se koliko nam vreme dozvoljava…

Negde od prilikepre 10 godina sam se iz ne znam kojeg razloga tacno cuo telefonom sa Vladom i usput ga pitam da li bi mozda prodao Damaska i on kaze zasto da ne stoji mi ne nosim ga, kao i uvek ponudi prijateljski cenu i naravno sreci nikad kraja

0870252e57ad577c3349bd23d6dd80b6.jpg

2fa52b11a9a0d04e92cd570ccaa4dc77.jpg

Originalno je Vlada kupio sat sa belim ciferom ali je naknadno dokupio crni cifer i pripadajice lazaljke i sklopio ga da izgleda ovako.

Ja sam ga jedno duze vreme nosio tako, a onda uradio undo

6d79e4a9eb561a970d8b8e400e11f4e5.jpg

33724cd917cc96ad68b50d913cc8b02a.jpg

I nosio ga tako sve do napada nekog ludila kada sam ga prodao. U to vreme kada sam odlucio da ga prodam isto ga nisam tako puno nosio, ne znam sto, jednostavno nije isao u rotaciju (kada sam ga kupovao od Vlade, pomislio sam kako moze da ne nosi takav sat).

Inace sat je bukvalno tenk i posle godina akanja i nosenja bio je isti kao kada je izasao iz prodavnice. Btw ni jedan sat nikada nije imao takav klik i preciznost bezela to je prosto neverovatno, ko je imao prilike da vidi uzivo zna o cemu pricam.

Evo jedna gde se vidi luminacija na delu. Nije bila mnogo jaka sto je dobro u ovom slucaju ali je bez problema gurala celu noc.

2c84bd1989fa9846891279f13981fe4d.jpg
Da li se sećaš kome si ga prodao? Jel preko KP-a možda? Nekom Mihajlu, možda?

5d09a7d9a057ac135ab387c328b05537.jpg

Sent from my V2170A using Tapatalk

I ajde kad sam vec pomenuo mog dragog prijatelja MMaria, evo price i o sledecem satu koji je dosao isto pre nekih 8 godina od prilike.

Neku godinu pre nego sto sam kupio taj sat, Rus i ja zapucamo za NS kod Maria i Krstina da se malo druzimo. Mario je jos ziveo u NS, sedimo pricamo o satovima kod Maria u stanu i krecemo napolje i potegne se prica o Omegi Bondici, plavoj sa supljim kazaljkama. U tom trenutku Mario izgovara recenisu koja mi se duboko urezala u misli, “ako pricamo o Seamasteru ni jedna nije lepa kao Swordica”, nisam znao o kom jensatu rec tacno ali kad sam ga video to je bila ljubav na prvi pogled.

Dugo mi je trebalo da skupim lovu, i tek posle par godina Mario mi je nabavio jednu. Bio sam odusevljen satom, toliko da sam pomislio da mi moze biti jedini (ok svi znamo ovu pricu )

Sta sam uradio kupio sam kasnije jos neke satove i prodam je, da jedan od najdebilnijih poteza koje sam napravio u zivotu. Prodam je dobrom drugu i kazem mu da mi javi ako hoce da proda ja cu je kupiti od njega. Nije mi javio naravno prodao je.

Znao sam da Krle ima jednu u mint stanju sa svim papirima kutijom i racunima u sefu. Godinama ga molim da mi proda. Nece, naravno.

Izleti jedna na KP, nadjem se sa likom da pogledam sat. Moj sat isti onaj koji sam prodao. Sad je dobio i kutiju samo
Ali i mnogo oziljaka, gotovo sam zaplakao koliko su unistili sat. Tuga. Nisam ga kupio naravno.

Leto pre mozda 3 godine, zvoni telefon Krle, znao sam odmah, tj potajno sam se nadao. Kaze ej prodao bih sat. Jbt. Jbteeeeeeeee toooooooooo. Cek neeeeeeeeeeeeee nemam love renovirao sam stan Kaze Krle, brate daj mi deo sad mi treba, deo mi daj kasnije. Idemoooooooo tome sluze drugari

Evo ga GADA. Ako je neki sat to onda je to ovaj.

04cc9aa3223687a8f6aeef6c060847bc.jpg

Prethodni sam uvek nosio na metalu, ovaj nikada.

Ovo je jedini sat koji sam kupio dva puta.

f7c23378bdd2b85ff2f26ed9b7bfb0c7.jpg

724edc9b62f218cd2d6ddbe614be3260.jpg

71de247f420b2ab6bf03c2473af11f85.jpg

Da prodao sam ga Mihajlu iz NS. Nije on dosao po sat, dosao je Vladas ja mislim (izvinjavam se ako sam pobrkao) da preuzme sat. Pa smo skontali da se znamo sa foruma

Inace mislim da je i Mihajlo kasnije prodao sat isto nisam siguran.

Ako nije tajna, za koje se pare može kupiti kod nas? Ne mislim na to koliko si konkretno platio ovaj primerak, neko generalno za cene.

Znas onog druga kom sam prodao Swordicu, pa je on prodao. I on ju je kupio ponovo i to pre neko dan, pa znam. Platio je 2500e. U solidnom stanju. I mislim da se cene i krecu tako od 2500 do 3k.

I ajde kad sam vec pomenuo mog dragog prijatelja MMaria, evo price i o sledecem satu koji je dosao isto pre nekih 8 godina od prilike.

Neku godinu pre nego sto sam kupio taj sat, Rus i ja zapucamo za NS kod Maria i Krstina da se malo druzimo. Mario je jos ziveo u NS, sedimo pricamo o satovima kod Maria u stanu i krecemo napolje i potegne se prica o Omegi Bondici, plavoj sa supljim kazaljkama. U tom trenutku Mario izgovara recenisu koja mi se duboko urezala u misli, “ako pricamo o Seamasteru ni jedna nije lepa kao Swordica”, nisam znao o kom jensatu rec tacno ali kad sam ga video to je bila ljubav na prvi pogled.

Dugo mi je trebalo da skupim lovu, i tek posle par godina Mario mi je nabavio jednu. Bio sam odusevljen satom, toliko da sam pomislio da mi moze biti jedini (ok svi znamo ovu pricu )

Sta sam uradio kupio sam kasnije jos neke satove i prodam je, da jedan od najdebilnijih poteza koje sam napravio u zivotu. Prodam je dobrom drugu i kazem mu da mi javi ako hoce da proda ja cu je kupiti od njega. Nije mi javio naravno prodao je.

Znao sam da Krle ima jednu u mint stanju sa svim papirima kutijom i racunima u sefu. Godinama ga molim da mi proda. Nece, naravno.

Izleti jedna na KP, nadjem se sa likom da pogledam sat. Moj sat isti onaj koji sam prodao. Sad je dobio i kutiju samo
Ali i mnogo oziljaka, gotovo sam zaplakao koliko su unistili sat. Tuga. Nisam ga kupio naravno.

Leto pre mozda 3 godine, zvoni telefon Krle, znao sam odmah, tj potajno sam se nadao. Kaze ej prodao bih sat. Jbt. Jbteeeeeeeee toooooooooo. Cek neeeeeeeeeeeeee nemam love renovirao sam stan Kaze Krle, brate daj mi deo sad mi treba, deo mi daj kasnije. Idemoooooooo tome sluze drugari

Evo ga GADA. Ako je neki sat to onda je to ovaj.

04cc9aa3223687a8f6aeef6c060847bc.jpg

Prethodni sam uvek nosio na metalu, ovaj nikada.

Ovo je jedini sat koji sam kupio dva puta.

f7c23378bdd2b85ff2f26ed9b7bfb0c7.jpg

724edc9b62f218cd2d6ddbe614be3260.jpg

71de247f420b2ab6bf03c2473af11f85.jpg
E bome sjecam se itekako....inace takvu Omegu sam imao 7 ili cak 8 komada i jednu jako rjetku LE (mozete o njoj citati na ovom linku https://svetsatova.com/threads/omega-seamaster-profesional-300-automatic.11766/ ) a i danas imam jednu i od jutros je na ruci....

IMG_2361.jpg

Prelep sat koji I ja veoma mnogo cenim, svaku verziju tog sata, boju sve. Inače se teško sređuju, pa ne vredi uzeti izubijanu, ili je mint ili ne kupujte, čak i bezel ako je nalupan.

Meni je bila velika, pa sam uzeo njenog prethodnika Omegu Seamaster 200, moje godište. Meni ta dimenzija odgovara, a volim i neo vintage, dakle osamdesete i devedesete, isto jako dobra priča za satove po meni.
10a3c072c2ce1c2a6f7a49255389342c.jpg

Priča za ovog Damask-a je jaka kao kuća, te hoću da ti je ispričam u najkraćim crtama, kako bi te možda ubedio da sat ostane kod tebe ili ako se ikad odlučiš za prodaju, prvo se javiš nekome od nas (matoraca sa SS-a)

Nisam siguran da li se radi o dalekoj 2013toj ili 14toj, ali u to vreme smo na forumu razmenjivali svi mišljenja o mogućim prinovama pre kupovine, kako bi donosili neki zajednički zaključak šta je to dobro a šta još bolje. Bila zlatna vremena !
U toj "nedoumici"za prinovu je bio i naš dragi gazda-Vlada, gde je konkurencija za kupovinu novog sata bila poprilično tvrda. Na kraju je odluka pala na Damasko te je isti naručen.
Međutim.......
Nije stigao naručeni model "full lume three hands" već podosta skuplji full lume Chrono, gde se ta fatalna greška desila u samim redovima logistike Damasko tima. Vladan je po otvaranju paketa, onakoooo...blago reći iznenađeno-izbezumljen to sve podelio sa nama na forumu u pratnji slika pridošlog Chronograph-a.
E, tada tek nastaje opšta ludnica i prava nedoumica. Da li zadržati sat koji je pristigao i koji je ustvari veće klase i skuplji od naručenog, ili poslati pismo Damasko timu i zatražizi od njih ispravku greške. Koliko se sećam, većina forumske ekipe je bila za to da se ostavi taj skuplji Chrono i život nastavi dalje, a Damasko sam snosi posledice svoje greške. Šta više, bilo je čak otvoreno i javno forumsko glasanje "vratiti, ili ne vratiti"....
Međutim, Vladan k'o Vladan, znajući sebe da zbog savesti nema više mirnoga sna, ipak se odluči da pošalje pismo Damasku i osvetla Srbiji obraz i dokaže da i kod nas zna da se nabode poneki pošten samarićanin. Damasko tim odgovori, te ispraviše grešku, te mislim da su nešto i "častili" Vlajka (kolko e sećam, nisam siguran)....
Tako da....
...u ponovljenom slanju je pristigao upravo taj Damasko koji ti je sad na ruci, a koji je prošao kroz više dobrih ljudi koji su ga fino očuvali kroz sve ove godine.

Da se ja pitam (a ne pitam se) , na mene bi i te kako uticala cela ova priča kao i samo putešestvije sata kome se manje više zna svaki put od fabričke trake pa eto do sad tvog zgloba. To je, šta ja znam, meni nekako dovljan razlog da to bude kiper u mom boxu.

Tako da, Vatovče, ako se i desi da te priča ne čačne i da bi sat išao dalje, bar znaš gde da se javiš.

Veliki pozdrav a i izvinjenje našem dragom BigMag-u za ovo razvodnjavanje u njegovoj temi.....

Beše ćerka vlasnika Damasko pogrešila, sećam se teme, nisam bio živ danima.

Svako veče smo imali ritual ulazili u forum svi u isto vreme i svi komentarisali i čekali nove poruke i redovno bilo ludo izlazili novi tekstovi i teme, nikad se nije znalo šta će novo da izađe.

Ali nije bilo pametnih telefona i instagrama i vibera i imali smo dva tri sajta da gledamo i to je sve. Sad ima milion.

Back