Bluesky - Par mojih satova

Eto mene opet posle nekog vremena, nabavio sam jos jednog japanca koji mi je stalno izmicao, dodsue bio sam u nekoj depresiji i potrosio sam nesto para nenadano, ali morao sam jer vec vise puta dok sam se premisljao ostao sam bez istog...
Slike koje sada kacim su od prodavca a ja cu kasnije uslikati to kako treba pa ce biti jos fotki :)
originalslika-Rucni-sat-Citizen-Calendar-Automatic-za-10-dinara-33498733.jpgslikaRucni-sat-Citizen-Calendar-Automatic-za-10-dinara-33498737v800h600.jpg

E sada buduci da sam relativno za pristojan iznos dosao do sata ima caka , a to je da je balans bio los, da cifer i nije bas najbolji, da taj prsten koji drzi staklo i nije bas original, to je reseno tako sto kada sam ga odneo kod drugara da vidimo sta nam je ciniti, on prebacio masinu i cifer iz svog koji je bio u delovima, i sada radi odlicno, medjutim i taj drugi cifer je jednako los mada bolji od ovog, i zato sada trazim neki ocuvaniji cifer :)
Inace sat je ogroman i uvek mi je bio san da ga imam, jos nisam usao u stos sa vecnim kalendarom ali vremenom i to ce biti kako treba :)
I za kraj evo jedne fotke slikane telefonom cisto da vidite kako mi stoji :)
2013-10-10 15.31.46.jpg2013-10-10 15.31.58.jpg

Imao sam prilike vidjeti takav uzivo i sat je prekrasan i jako velik. Bas sam se iznanadio bio sto se velicine tice..

pa zato sam ga i hteo potpuno je neobican :) Jedan automatik isto orient ali nema kalendar isto veliki mi je promakao jer je bilo puno posla na njemu pa sam odustao bio pa mi bilo jel naravno krivo :) ovaj sada radi odlicno, jedino cifer sto je losiji i kazaljke bibilo lepo da nabavim neke bolje :)

evo par fotki pa mozete i sami videti u kom je stanju cifer

IMG_1485.jpgIMG_1487.jpgIMG_1488.jpgIMG_1490.jpgIMG_1492.jpgIMG_1494.jpgIMG_1497.jpg

Dakle kako vam se cini? Ako neko ima negde kak ose podesava ovaj vecni kalendar neka mi posalje :) Kao sto se vidi na prstenu za staklo iznad krunice ima prorez sto nije nikako dobro moram smisliti kako da to uklonim a da nije vidljivo jer tuda moz da upada prasina.

Bluesky,
još sam ranije pročitao celu temu(dok sam bio na forumu u statusu posmatrača), i znam da sam bio oduševljen pričom koju svaki sat nosi.
Sada sam opet pročitao sve i još mi je zanimljivije nego prvog puta!!!
Za svaku pohvalu je što si iskopao sve informacije kako ,šta ,odakle ,od koga i hvala ti što si podelio sa nama....

Zekiboki,
Hvala :)
Iskreno kako ljudi meni dragi ciji su satovi bili vise nisu tu morao sam nesto da saznam vise o satovima, pa sam tako i ucinio, i iskreno nesto sam saznao a nesto i ne, ali i malo je bolje nego nimalo :) Inace bilo ko se moze obratiti fabrici sa serijskim brojem i probati, malo su spori i treba im vremena ali na kraju ce dati neke rezultate. Certina je bila nekako bas traljava sa njima sam se pogadjao jer mi oni daju pogresne informacije pa kada im pojasnim da to nije to iz tog i tog razloga onda se isprave ali po principu, e pa onda je to sto vi tvrdite :)

Nazalost zbog istorije koju veci deo satova koje imam nose, slabije ih nosim svakodnevno, pa nabavljam nove koji su meni dragi i koje ja nosim svaki dan i za koje u slucaju da im se nesto desi ce mi biti krivo al ne toliko kao i za neki od starijih :) Inace ima nesto posebno staviti na ruku sat koji te odmah svojim kucanjem vezuje za oca i dedu :)

Podelio sam sve sa vama jer na taj nacin sam se i oduzio mojoj porodici izmedju ostalog, bili su to dobri ljudi i zasluzili su bar da ih ja pomenem pogotovo pred ovakvom publikom ljudi osudjenih na satove i njihovo nosenje :)

Pre par dana sam dobio od drugara jedan sat, on je naime kupio novi a stari je ostavio po strani te mi ga je dao, u pitanju je sector 195
Slike cu okaciti sutra kao i utiske o doticnom satu :)

Evo postavicu i slike doticnog sata, napominjem da ga je vlasnik nosio par godina, ali da je redovno i ciscen i sve, medjutim iznenadjen sam koliko je ostecena narukvica kao i samo kuciste sata. Iskreno kvarcne mehanizme prezirem, te je ovo jedini trenutno koji imam i pitanje je koliko cu ga imati. Inace nije da sam neki obozavatelj firme Sector al isam ocekivao ipak da ce biti boljeg kvaliteta.
IMG_0476.jpgIMG_0471.jpg_MG_0451.jpg_MG_0450.jpg_MG_0467.jpg_MG_0456.jpg_MG_0459.jpg

Kao da kuciste nije od celika(mada na njemu pise da jeste). Podseca me na ostecenja koja se mogu naci na starim ruskim satovima, koji su imali hromirana kucista.

RUS, pa vidi bio sam kod casovnicara, pokusali su da ga otvore al ije toliko zapekao poklopac, ili ga je neko pretegao da je ostao u radnji da ce probati da ga popustaju , inace sam pitao za ostecenja, i oni su zateceni , ali misle da ce mozda poliranjem moci da se malo upristoji, a narukvica je pitanje jer je posebna za taj sat, posto ako vidis nije klasicno kacenje, i kako rekose izgleda da je od aluminijuma ili neke ligure i zato se pojelo, okreni obrni jeste poklon, ali samo razlog vise da manje cenim pomenutu firmu, nek me izvinu sada svi koji citaju ovo , nemam nameru nikoga da uvredim ali zaista kolko god da je kostao a nije bio jeftin ovo su ostecenja koja prosto nisu ocekivana. Znam mnogo starije nosene satove koji su u daleko boljem stanju, ali celik je celik! Za sada nameravam da ga upristojim i sredim, iako prezirem kvarcne mehanizme, krivo mi je da samo tako stoji, dacu mu zivot pa cu videti, mozda ga nekom i poklonim od prijatelja ko zeli sta znam...

Au drustvo pa vi nista da me pitate :D
Strasno, jeste da nisam aktivan ali ipak :)
Sector je isao u servis gde su jedva skinuli zadnji poklopac, mala digresija telo os aluminijuma ima problema kada ga zatvorite celicnim poklopcem ;) Stavljena je nova renata baterija, zamenjena igla na narukvici i sat je podesen i radi.

E sada posto nikako ljudski da uslikam moje satove, resih danas na brzinu da uslikam bar njega.
Pa se nadam da su vam slike zadovoljavajuce. Slobodno mi recite vase misljenje i onjima a i o satu.
Inace sa sectorom imam sada svojevrstan problem, on radi, ali je u fijoci ja prosto nisam bas nesto naklonjen satovima na bateriju, tak oda u neko skorije vreme planiram da ga prodam sto mi je opet problem jer mi trazi previse energije, il ida ga menjam sa nekim ko ima neki mehanicki sat a voli vise na bateriju.
Da je sector pretrpeo dosta nosenja jeste, da me nesto odusevio kao firma i dalje nije, ali daleko da mislim da je neki levi proizvodjac satova.

_MG_1828.jpg _MG_1829.jpg_MG_1833.jpgIMG_1839.jpg
_MG_1831.jpgIMG_1840.jpgIMG_1841.jpgIMG_1848.jpg

IMG_1845.jpgIMG_1846.jpgIMG_1849.jpg

Eto to je Sector :) Inace uskoro ako se i vreme prolepsa cu da uslikam ponovo neki od mojih satova, a imam i jedan novi Seiko pa ce biti red i njega da predstavim :)

imao sam ovakav skoro, nisam hteo da ga zadrzim, dao sam ga za 2000 sa novim kaisem

reci mi je l je u njemu isti mehanizam kao i onaj na meranomu sto se prodajr, na navijanje, ne znam mu oznaku

Inace skoro mi je umakao na vocki jedan zanimljiv sat, i otisao je za dz, samo sam ja zaboravio pa par dana kasnije pogledao i vidim proslo, steta zanimljiv mi je skroz bio, pa ako je srecan vlasnik ovde negde na forumu voleo bi cuti utiske o satu :)
View attachment 64113View attachment 64114

vozio sam se i ja ovim brodom na Djurgorden, od Gamla Stan-a, a onda u povratku Strandvagenom do centra peske :)

U Stoholmu sam imao prilike da ga uslikam u boksu pa evo cisto da vidite i tu koju fotkicu :) A i sa poziranja na suncu :)
View attachment 56561View attachment 56558View attachment 56560View attachment 56559

Last edited by a moderator:
@milan milanovic neeeeeeeeeeeeeeee pa jel bio isti takav ili? Nemam pojma za mehanizam, to je unutra sve manje vise isto zdeljano ;)

Brodom se nisam vozio tom prilikom, posto sam bio samo u Stoholmu, ali sam se napesacio lepo kojekuda po cetvrtima :)
Ja sam bio iza Globena pa sam svaki dan isao do T centralena pa birao kuda dalje :)

da da erikson globen, samo na sodermalmu, ima mnogo narkomana u svako doba dana.........a T centralen na tri nivoa isklesan u kamenu, prosto neverovatan kompleks

najlepsi deo grada mi je Ostermalm, to im je kao nas Vracar samo je neuporedivo lepsi, a stanovi krecu od 400.000evra

evo je jedna slika odatle, klasican ulaz u zgradu

rh0h3a.jpg

oni kao i vecina zapadnog sveta shvata da im nekretnije vise vrede ako je svakome dvoriste uredjenije i cistije i svi vode racuna o zajednickom dobru, otuda i takve cene

hmm jel to gde je Valhala ulica? to znam da je skup kraj :) od stadiona desno kada idem od T centralena

Jeste sada sam video na mapi i pogledacu slike mozda imam ista vrata :D Da presao sam tu celu cetvrt peske tacno se oseti kada si usao u skuplji kvart iako nema vidljive linije :) Inace MAriatorget mi se dopao isto

Last edited by a moderator:
jeste to je taj deo grada, Valhala ga preseca inače

tamo se nalazi u srpska ambasada, to je zaostavstina od SFRJ

nezamislivo bogat kraj, jedan od najbogatijih na citavom svetu, cak sam tamo jednom prilikom video i najskuplji automobil na svetu Ferrari 250GTO koji je napravljen u cini mi se 39 primeraka, a ne znam koliko je do danas ostalo, imao je prelep zvuk i izuzetno izuzetno se retko srece na ulicama

poslednji je prodat za rekordnih 40miliona dolara pre jedno godinu dana na aukciji

Znaci strasno vec 3 put kucam ovo svak iput mi blokira i sve izgubi :(
Znam taj kraj je lep i oseti se ta razlika kad nema vise saba i volvoa i skodi a ima samo luksuznih limuzina, kao i da je sve cistije sredjenije i opustenije ukljucujuci i mek u trznom centru kod kruznog skvera.
A na T centralenu ona policija i oni portorikanci sa cikitama i psima, ko u nekom americkom getu a ne u svedskoj :O
Ljudima dosadno pa se drogiraju...

Evo i ja da nakacim neku sliku, bio si pa ces prepoznati :)

IMG_7773S.jpg IMG_7239S.jpgIMG_7004_stitchd.jpg

hehe ma sitnica :)

kako da necu da prepoznam, pa Stokholm je moj treci grad :)

a kad kazes da je geto, kako da nije, meni je bezveze kad ljudi pricaju kako je Beograd nebezbedan, a ustvari Beograd je veoma bezbedan grad

kakve sam ja krajeve video po Stokholmu na primer samo, gde gospodare crnci i arapi, pa ne smete ni preko dana u grupama da idete, a tek kad se smrkne, pa jos sami

mislim da su u Evropi najgori Pariz i London, Milvol ubedljivo

Back