Mislim da smo neopravdano zapostavili TV program. Evo šta meni prvo pada na pamet:
Serije: Smogovci, Dinastija, Velo misto, Bolji život, 'Alo, 'alo, Crna guja, Mućke, Povratak otpisanih, Sledž Hamer, na tajnom zadatku (sa pesmom 'I Need a Hero' u špici), Đekna...
Školski i dečiji program (TVB, TVZ, TVSA): Kockica, Kolariću paniću, Poštanski sandučić, TV kalendar, Opstanak, Dejvid Belami...
Popularne emisije: Kviskoteka, Sportski pregled, Nedeljno popodne, Evrovizija...
Popularni glumci: Paja Vujisić, Mija Aleksić, Čkalja, Boris Dvornik, Bata Životinja, Relja Bašić, Ena Begović, Zijah Sokolović, Frano Lasić, Gidra, Fabijan Šovagović, Voja Brajović, Dragan Nikolić...
TV lica: Oliver Mlakar, Mića Orlović, Suzana Mančić, Dragan Nikitović, Mladen Delić, Dubravka Marković, Dunja Lango (Figenvald-Puletić), Dejan Đurović (čitao tekst za Opstanak i sl.)...
Jeste da sam neke preskočio, ali pretpostavljam da će kolege dodati.
Na TV se i danas mogu videti neke od tadašnjih serija i mnoge ličnosti, ali to kao da više nije to. Ovde je Bolji život repriziran jubilarnih 5863 puta, kao i još neki bolježivotoidi (slične serije iz devedesetih koje ničemu ne vrede). Nažalost, nema Opstanka, Kviskoteke, Belamija ili Kockice, koji su obeležili moje odrastanje.
Doduše, sa ove distance neke serije i glumci sada deluju pomalo naivno. Danas ne umem da se smejem Miji i Čkalji kao ranije, a Bolji život, koji sam gutao akda se prvi put pojavio, ne mogu da smislim posle onolikih repriza. S druge strane, nisam gledao nijednu domaću TV seriju već dugo, jer u ovom domenu kao da postoji praznina.
A filmovi iz osamdesetih, naročito komedije i oni gde je glavni lik običan građanin, i dalje mi deluju simpatično.
Kult gledanja televizije više i ne postoji, a danas imamo mnogo više TV kanala nego ranije. Danas ne bih mogao da sebe zamislim da pratim neke emisije kao tada, a rekao bih da je u pitanju kvalitet.