Dilema, Fortis ili Hamilton?

Auh, sad vec otvaras moguce visednevnu raspravu ;).

Fortis definitivno spada u nesto jacu klasu od Hamiltona. Pri tome - Fortis je privatna firma dok je Hamilton deo Swatch Grupacije koja je vlasnik i firmi kao sto su: Longines, Tissot, Certina, Blancpain, Omega... Pri tome je primetan trud Swatch grupe da pomeri Hamilton u nesto visu klasu (sto bi ga hipoteticki priblizilo Fortisu).

Ja bih ti savetovao da izaberes prema onome sta ti se svidja na satu, jer izmedju ova dva proizvodjaca ne mozes pogresiti.
Meni su se recimo bas dopali prakticno svi modeli Hamiltona, dok mi se od Fortisa svidelo samo par modela :(, ali to je vec stvarno subjektivan utisak!

P.S. Toliko su mi se dopali Hamiltoni da ih imam 3 :)

Re: Predlozi za kupovinu sata do 1000 EUR

Bolje vas nasao :)
Hvala na informaciji iz Panceva sam tako da mi NS nije daleko.
Samo me jos interesuje dali kupiti Hamilton ili Fortis sa mehanizmom Valjoux 7750?

off topic
@milan zmaj - A i onaj Fortis Marinemaster je sada tvoj ;)

on topic
@shule83 - predlazem ti da malo pogledas sajtove oba proizvodjaca, modele koje imaju, kao i sta bi u ovom trenutku ocekivao - da li sportski, robustan sat ili neki svecaniji, da li ti je npr. 7750 mehanizam obavezan? Ja licno vise volim satove sa ovim mehanizmom, ali imaju par mana - brojcanik je "krcat" podbrojcanicima i manje citljiv, servis je dosta skuplji itd...

Svakako bi najlakse bilo da odaberes par modela, postavis slike, pa mozemo lakse da te savetujemo.

Vidim da si vec dao vise detalja u medjuvremenu :).

Meni licno X-Mach nije toliko omiljen sat a i ne verujem da ga zvanicni uvoznik ima. Nisam najbolje shvatio koji Fortis te interesuje. Mozes li da postavis npr. link sa BPM-ovog sajta? BTW - cene na njihovom sajtu nisu uvek azurne, tako da je najbolje da odes do njih i proveris. Takodje mozes probati da ostvaris manji popust, npr. 5-10%.

Dosta reci hvale sam procitao o tom menanizmu.
Reci mi koje satove bih mogao jos da pogledam u tom cenovnom rangu?

Iako je Hamilton izbacio nekoliko interesantnih modela u poslednje vreme i iako je i do sada imao nekoliko dobrih modela u svojoj ponudi, ja i dalje mislim da je Fortis za nijansu kvalitetniji i da su njihovi satovi bolje izrade. Ali i Hamilton je prilično popularan, pogotovo ovde na forumu tako da u suštini ni sa jednim od ova dva proizvođača nećeš pogrešiti. :)

Pozdrav

Ukoliko si bas odlucio za Valjoux 7750 (sto pozdravljam :top:), mozes da pogledas neke modele Certine (DS1 pre svega)
0064141105100photopqnw.jpg

Steinhart Nav B-Chrono (44mm)
746227748nbc2_2010_01.jpg

Archimede Pilot Chrono (42mm)
7939-C11-dia5.jpg

Takodje mozes da pogledas na podforumu Prodaja satova - tamo se trenutno prodaje jedan X-Wind!

Pa što se mene tiče ja ostajem pri mišljenju koje sam izneo i u temi koja je linkovana ovde a to je da je Fortis bolji i kvalitetniji proizvođač. :)
U tom cenovnom rangu kod nas možeš da pogledaš i nekog Longinesa, ima i on interesantnih modela ili neki Seiko. :)

A ako dolazi u obzir online kupovina, izbor ti je neograničen a vladas je izneo par dobrih predloga.

Pozdrav

@shule83 - malo smo nabacali ideje, pri cemu sam se trudio da ti predlozim satove koji bi mogli biti ispod 1000 EUR (zato sam stavio Steinhart i Archimede satove - jer su dostupni samo preko interneta). Ako ipak razmisljas o skupljim satovima - ovaj Fortis je definitivno vrlo kvalitetan i lep sat i neces pogresiti! Medjutim, s druge strane, kad predjes u kategoriju satova > 2000 EUR, nailazis na sirok izbor satova vise klase, kao sto su Longines, Oris, Omega koji bi takodje bili odlican izbor... ali smo time otisli daleko od prvobitnog pitanja!

Hvala na informacijama sada cu malo i prosiriti potragu na Longines, Oris, Omegu.... Njih nisam hteo ni da gledam jer sam mislio da su mnogo mnogo vise.

Back