Djordje Sugaris - Novajlija :)

Re: Novajlija :)

Stigli novi satići, dva Švajcarca mehanička i džepna :D Oba su porodično nasleđe, bakini su, ali nemaju neku veliku priču iza sebe.

Jedna Dinita i Daniel Perret, 17j incabloc oba, slike stižu u toku dana :)

Naleteh danas na ovog Timexa, i dalje pokušavam da izguglam bilo kakvu informaciju vezanu za njega. Počinjem čak da se pitam da li je neki franken u pitanju. U svakom slučaju, sat je neispravan, mehanizam mu se pomera pri navijanju i ima ogrebotinu preko pleksija. Za sada je plan da ga ostavim, mada ko zna šta ću sa njim. Ako bi neko mogao da mi da koju informaciju više, bio bih mu vrlo zahvalan.
2013-09-02 12.40.15.jpg

Obišao sam par servisa juče i nisam uspeo da izvučem nijedno saznanje... Počinje sve više da me intrigira, a razmišljam i o tome koja bi mu NATO narukvica najbolje legla. :D

Videću samo kod koga, ali to mi je neki okvirni plan ;) Sada idem do Zemuna, tamo je nekoliko servisa, pa ćemo videti.

Inače, sat je zaista u jako finom stanju, lugovi su minimalno oštećeni, kao i boja na bezelu, koji se vrti bez ikakvih problema i zapinjanja.

Vesti od sajdžije su takve da sa satom ipak ne može ništa da se uradi, te da ostaje u "reklamnoj" pozi. Mehanizam neotvorljiv, bilo šta drugo je previše cimanja za jedan Timex.

Pomalo neplanirano, iako trgovina zvanično nije završena, postao sam vlasnik ovog Longinesa i ušao u vintage, mehaničke i automatske vode jednim udarcem :D Slepa kupovina sa Limunda, poželite mi sreću :blushing:

originalslika_Longines-automatic-ADMIRAL--58900689.jpg

Posle dužeg vremena (neverovatno da je prošlo skoro godinu dana) odlučio sam da predstavim svoj nesertifikovani hronometar :D
DSCN1097.jpg

Ukratko, sat je kupljen na blef, na Limundu i vrlo brzo je odnesen u servis Kostić-Dojčinović na dijagnozu. Funkcionisao je prilično dobro, ali su ključ i krunica nasilno i nestručno menjani. Nakon što je to premošćeno (krunicu i dalje tražim), sat je stajao još nekoliko meseci dok nisam našao idealnu narukvicu i od tada ga nosim manje-više svakodnevno. Cifer nije savršen, ali neka patina ipak mora da postoji, mada moram priznati da me to ponekad nervira :blushing:
DSCN1100.jpg

Ono što me je zaintrigiralo kod njega je taj čuveni 36000BPH Cal 431, uparen sa prilično jednostavnim kućištem i diskretnim ciferom koji nije opterećen nikakvim natpisima koji bi ukazivali na mehanizam unutra. Naravno, u nekom trenutku sam se zaludeo atomskim satom i prema poslednjim merenjima, beži oko dve sekunde na 24h, mada mi se desilo da bude i na +2 za 48 :dance3:

DSCN1102.jpg
Sve u svemu, što ga duže imam, to ga više cenim i sasvim slobodno mogu da kažem da sam ubo premiju :D

Čestitke na lepom i kvalitetnom satu. Čestitke i na volji i strpljenju da sat osposobiš.:thumbup:

Djordje, mislio sam da ti fali i ključ uz nju, ako nije original

vidi ovog prodavca i vidi njegova pakovanja, on ima jako mnogo longines nos delova, a krunice i ključevi su isti za 431 i njihove usporene serije 6xxx

2848kerry on eBay

vidi i ovog člana, i on ima sve nos za longines, evo su mu i ključevi i meh za koje pasuju, vrv ima i original krunice

New Longines Winding Stem Part 401 Cal 430 431 432 433 6641 6642 6651 6652 | eBay

nisam baš siguran da li ti je ona originalna

Aha, prave sedamdesete! Kućište se proizvodilo u još dve-tri varijante, čak je jedan elipsasti bio na Limundu, ali ga nisam uzeo na kraju. 42mm je prečnik celog kućišta ako me sećanje dobro služi, nemam nijedan lenjir u blizini :D

Pozdrav ljudi! Već nekoliko dana sedim i prelistavam forum, a danas sam se zadržao na satovima članova. Iskreno, nemam mnogo toga da ponudim, osim svoje kolekcije od čitava dva sata, oba Fossila. Naravno, kvarcni su i jedan i drugi, hronograf trenutno nosim a drugi sam prestao, mada planiram da mu vratim bateriju i vratim ga u život :D

View attachment 47019

Levi je nešto zanimljiviji, model AM41118. U pitanju je model kojeg koliko znam nije bilo na našem tržištu, a dovukao sam ga iz USA, na slepo, u eri kada je dolar bio nekih 65 din. i tada me je izašao oko 100€ sa sve haračem E-dućana.

Pošto kapiram da je ovo najbolje mesto da se predstavim, mogu da kažem da sam student, imam 22 godine i u slobodno vreme se bavim automobilima, koje volim u najrazličitijim oblicima, bojama i veličinama motora :D Takođe pišem na nekom blogu o sveukupnom muškom životnom stilu (uključujući i satove, da :D), ali o tome kada i ako steknem veći kredibilitet ovde, da ne bude da se sad reklamiram. :P

U kom pravcu bih voleo da mi se razvija kolekcija? U raznim, ukratko. Od starih Omegi do moonphase satova :D Jako, jako dugo balim za nekim od satova iz Longines Master kolekcije, a skorije opsesije su mi Tissot i TAG Heuer. Trnutno ne vidim kada će dospeti novi sat, al neka, tu ste vi da vaše gledam.

Nadam se lepom druženju!

Odlicno ...samo napred...

Jedan novitet i brzinska fotka, dok se sve ne sredi i ne izgleda kako treba. Ima dva vidna oštećenja na ciferu koja mu više daju na karakteru nego što mu smetaju i jedno na pleksiju skroz pri vrhu. Kućište je prilično dobro očuvano, kao i rotirajući bezel. Iluminacija je nepostojeća.

Sat trenutno žuri oko 10 minuta na 24h i datum mu se menja na 4h. Slede mu servis, čišćenje kućišta i neka fina prugasta NATO narukvica.
12211222_10206024001773785_1903741323_o.jpg

Back