Dragojlovic Darko - Moji Satovi

Da, Ashford i ja gledam - danas je 373$! Neverovatno za sat sa rucno navijanim 2801 :adore:.

Jel nisu pravili problem da bude USPS i koliko je kostalo do CRO?
Meni su slali UPS-om i sve je bilo za preporuku i brzina i tracking, cak nisu ni naplacivali nista preko carine i pdv-a (a i oni nisu bili sa uracunatom cenom transporta, izuzetno pohvalno).

Nije paket isao u HR. Posrednik je koliko sam ja shvatio u Americi, oni tamo kupe kad stigne kod nih u skladiste, obracunaju postarinu i proviziju u posalju direktno u CG. 70e me izasla postarina i provizija (8%) za sat, parfem i jos neke sitnice sve je bilo u jednom paketu pa je bio prilicno tezak otud i toliko postarine. Nasao sam neki kupon za Ahfrod koji skida 50$ pa je izaslo malo jeftinije. Nije bio problem da bude USPS, vjerovatno je od Ashforda do adrese u Americi islo UPS-om a poslije sam biras koju ces postarinu i oni obracunaju cijenu, takodje su mi stavili manju vrijednost na paketu, zato sam i platio 4 e pri preuzimanju na znam za sta

Last edited:
4 eura posta naplati za svaki paket nemam pojma za sta valjda za pregled neki.i meni sve sto stigne iz USA bez carine naplate 4 e

Jesu Darko ali iskreno ovde je carina korektna.ovo 4 eura je kad nema carine platim u pošti verovatno neke usluge

Evo danas jos malo slika ovoga puta sa starijim Hamiltonom.
DSC01462.jpg
Mislim da ovaj Khaki Pioneer nema ar premaz, vidi se jasna razlika u refleksiji.

Evo ih oba na ruci. Razlika od 4mm u precniku je itekako primjetna
Hami vs Hami.jpg

Jos jedna zajednicka
DSC01464.jpg

Kada uzmem oba u ruke, sa sigurnoscu se moze zakljuciti da je pilot sve ukupno bolji sat, ruku na srce i dosta skuplji. Mnogo toga je u njegovu korist: staklo, WR, AR premaz, kuciste je urajdeno sa mnogo prelaza izmedju brusenih i poliranih djelova. Nemojte me pogresno razumjeti da sam ja nesto razocaran kupovinom, samo iznosim cinjenice, sve na Khaki Pioneer modelu je uradjeno kako treba bez greske jedina zamjerka je staklo koje ima veliku refleksiju.
Ja sam ih cisto iz radoznalosti malo uporedjivao iako su satovi iz razlicitog cjenovnog ranga, razlicite kolekcija i kao takvi nisu bas za uporedjivanje

Predivni satovi, svaka čast! Meni je bez obzira na tvoja zapažanja Pioneer lepši, možda je to zbog toga što nisam baš preteran ljubitelj tih skeleton kazaljki, sve u svemu oba su WOW :man_in_love:

Ostao sam juce Rusu duzan sliku poklopca pa evo jedne, jednostavan a opet lijep
DSC01474.jpg

Evo i krunica, velika, potpisana, veoma se lako navija, ne klizi preko prstiju, zaista odlican detalj.
DSC01480.jpg

Evo i jedna "vintage" slika
DSC01486.jpg

Dobro bi mu pasovao ovaj kais
Gehäuse sandgestrahlt.JPG

Last edited by a moderator:
Prelep hamilton, zaista, svaka cast. Ovaj tip korone mi se jako dopada u poslednje vreme. Cestitam ti na kupovini, bas bas dobar sat za ulozeni novac. Sto se kaisa tice, slazem se da bi mu braon koza lepo legla, mada mozes da pogledas i kais koji Baki ima na nekakvom viktorinoksu... Jes da nije neki sat ( :flapper: ), ali je kais dobar...

Bez sale, bomber je fenomenalan kais, i jako jako udoban. Ovaj Hirsch liberty sa slike je malo krut, mada se i on oblikuje vremenom.

Back