Elektronske cigarete

Evo da malo osvezim temu....
Ovako, pusio sam od moje 23 godine redovno do sada(56)....10-12 cigareta Camela. Pre 7 dana odlucio da se ostavim toga, usao u prvu prodavnicu i kupio tu e-cigaretu eGo-LCD i refil arome Camela jacine 18mg....lepo oni meni to pokazali napunili i ja se eto sluzim s tim vec 7 dana.Baterija je 650mAh....ima i indikator napunjenosti baterije i brojac povlacenja....mada to radi kao pokvaren sat...dvaput na dan tacan.
U pocetku me malo smetao taj slatkasti okus, ali nakon dan-dva i to je "leglo". Od tada nisam zapalio ni jednu cigaretu. Nadam se s vremenom da cu i to bataliti....
Procitao sve vase postove i smijao se Nesinim komentarima....Neso, volio bi znati dali si odustao od tog ili nisi....

himmelstrider
Moze burazeru ako je i punjac od 12V. Voltaza je bitna, no mislim da si ti to znao, nego se zezas :)

MMario
Zdravo cica Mario! (falim te boze da ima i starijih na forumu:) ) I ti sebe smatras pusacem? Od 23! godine po 10-12 cigareta dnevno!
Pazi ovako! Sa 16 godina sam propusio, jer dok nisam bio sam "peder". Doduse batrgo sam se jedno 6 meseci, ali posle sam legao na rudu :) Do 30-e standardno dnevno jedna kutija svacega (Lorda se najvise secam), a posle polako do 2,5 kutije dnevno! Oko 45 smanjio na oko 35-40. Sada oko 30. Sigurno mi smeta, ali kada bih prestao, garant bih od toga krepao u roku od godinu dana.
Ovih dana cu ici tamo gde sam propusio. Planiram doneti kilu zlatno-zute. Zivo me interesuje koliki ce mi biti apetit onda. Mislim da ce biti 18-20 dnevno.

A ovo elektronsko? To ostavljam za sledecu inkarnaciju. I tako mi je pun svakodnevne elektronike :)

veberz
Ako te na ''grani'' uhvate sa kilo duvana...
Sada je to i ovde ozbiljan prekršaj.

Meni je istorija duvanskog sporta identična tvojoj....BILA!
Dok nisam počeo da koristim ''elektroniku''
Posle 8-9 meseci sadržaj nikotina u ovoj tečnosti sam sveo na oko 5%.
Dobio sam par kilograma oko (bivšeg) struka i mnogo bolji osećaj u plućima.

Ponavljam preporuku za E-cigarete.

MMario

Samo napred!

Veberz

Bas si me nasmijao....a bome si ti to dosta "nakrđio".
A sada iskreno...pocelo mi je i tih 12-tak smetati. A zasto? Nemoj da te prevare moje godine....sportas, bio utegnut kao pendrek. Pre to nisam osecao, ceo zivot u sportu, aktivno u treninzima, od 5 do 6 puta sedmicno. Sve do pre dve godine kada me sportska povreda sprecila da i dalje obavljam trenerski posao. Verovatno sam to sve izbacivao ili barem dobar deo toga iz sebe.
Sada toga vise nema i ocito da mi smeta pusenje. Pa sam odlucio da pokusam...videti cemo kako ce ici.

Vladane, hvala na podrsci.

VLADAN P
Bez rizika nema ...
Da ne bude zabune, nisam zagovornik pusenja. Ali mi ide na ganglije odnos "zapadne" medicine prema tegobama. Pőjavis se i ... jel pusite? da? e to vam je od toga! ne? onda je to autoimuna bolest. Sada nam vec vise od pola uze porodice boluje od "autoimune" bolesti :) A tamo gde sam mladost proveo ljudi su do lakata bili zuti od hercegovke, i ziveli 100 godina (preterujem). Nije problem nikotin, on je potreban ljudskom organizmu u izvesnim kolicinama, no stvara zavisnost. Problem je katran, ali i on je daleko manji problem nego otrovi sa kojima nas danasnja, znanstvena hemija truje pa i preko cigareta!
I svako nek veruje kako hoce. I ako hoce nek pusi, ako nece ne mora, ali nije brate duvan kriv za toliko bolesti! Verovati se ne mora, otvorite oci!
A da nas drzava delje - delje!

Mario
Ma cilj mi je i bio nasmejati. Zezao sam se :)
Najbitnije je da svako radi kako oseca da mu odgovara!

Last edited by a moderator:
veberz
Potpuno se slažem sa tvojom celokupnom opservacijom.

Moja poenta-E-cigarete su mnogo zdravije od od onoga što nam hemijska industrija prodaje kao klasične cigarete.

Pravi duvan je sasvim posebna priča.

Evo da malo osvezim temu....
...
Procitao sve vase postove i smijao se Nesinim komentarima....Neso, volio bi znati dali si odustao od tog ili nisi....

Izvini što kasno odgovaram, jer sam pitanje tek sada video. Uspeo sam da sredim opremu, a zahvaljujući kolegi g. Simi, naučio sam dosta štoseva i sada sam prešao na eksperimentisanje sa tečnostima. Voćni ukusi me sve više privlače, mada koristim i ukuse klasičnih cigareta.

Ako vam elektronika u E-cigareti rikne u nedelju u 21h pa ne možete da kupite drugu,a ne želite da zapalite klasičnu cigaretu...jedino što možete da uradite je da izbacite višak delova i prepakivanjem elemenata celu stvar privedete nameni :D

PS-Ovo sam napravio za 15 minuta.Inače može mnogo bolje i elegantnije.
Važno je da fercera.

IMG_2165.jpg

Heh, ovo izgleda kao priručna bomba, čak i fitilj ima:) ali za snalaženje čista 5-ca. Ne razumem se u te cigarete ( a ni u one prave :)) ali ja sam mislio da ove elektronske smanjuju zavisnost sve do konačnog odbacivanja ... sada posle ove fotke nisam siguran :dontknow::).

He,he
Što je najbolje-ja stvarno imam i diplomu servisera kućnih aparata!

ja sam mislio da ove elektronske smanjuju zavisnost sve do konačnog odbacivanja:dontknow: .

Ne nužno.
Kako ko hoće i može.
Meni vodi u tom pravcu.Količinu nikotina u tečnosti sam sveo na zanemarljivi postotak.Sada mi je prosto zanimacija za ruke.

Dešava se da satima ne povučem dim.
Ali...neće ona da mi se pokvari kad ona hoće! :angry:

:D

Last edited by a moderator:
E, šta si uradio na onoj fotki? Meni su za jedan klir u servisu rekli da je otišao ceo i da se ne isplati popravljati ga, pa sam kupio drugi.

Uzgred, igrao sam se nekim voćnim ukusima bez nikotina i mogu ti reći da funkcioniše. Osim voća, probao sam i neku tečnost koja ima ukus čokolade. jeste da je i ona bez nikotina, al' me je zato navukla da kupim čokoladu koja je nestala u rekordnom roku. ;)

Sada kada si ga toliko rasturio sigurno mozes odgovoriti na pitanje:

To cudo je svega baterija-prekidac-grejac? Mislim elektricno?

Hej drustvo...evo da se i ja javim i pohvalim...sad, kako se uzme.
Od kako sam uzeo tu e-cigaretu bio sam uporan do jucer, znaci mesec dana ravno nisam zapalio pravu.....do jucer. Zapalio sam jucer na druzenju Sveta satova (mozda zbog kume ;))....uz kafu. I moram priznati da mi nije odgovarala. Vise je izgorila u piksli nego meni u ustima. A zapalio sam jer sam zaboravio poneti e-cigaretu. (Mozda opet zbog kume)....
Jutros sam tacno osjetio da mi nije odgovaralo....
Pitanje za iskusnije i pametnije: Dali ste vi kompletno izbacili prave?

Neša
Ja čekam onu tečnost sa ukusom marihuane :)

Veberz
Manje-više to je to.Ima tu i malo elektronike čija je najbitnija uloga mogućnost ''zaključavanja'' prekidača protiv slučajnog aktiviranja u džepu (Recimo,kao što zaključaš mobilni telefon).Pored toga ,preko led-diodice, signalizira napunjenost baterije.
Kod nekih modela elektronika reguliše i jačinu struje koja ide ka grejaču-za slabiju ili ''bogatiju'' paru.

Meni je ta elektronika i riknula pa sam direktno povezao bateriju sa grejačem.

EDIT
Mario

Da,potpuno sam izbacio ''prave''.

Last edited:
..ma hebo elektoniku...vidj ovo

fFfNxyH.jpg

li6ekv5.jpg

ozOJnZ4.jpg

n1R5UiM.jpg

UnhrYu8.jpg

Ja samo da ,posle tri godine od kada sam prestao da pušim klasične cigarete, potvrdim da je to tako i ostalo.
Elektronsku cigaretu još uvek nosim sa sobom ali dnevno povučem dva -tri dima....eto čisto onako.
Jedno poređenje -
Kada sam počeo da cuclam elektroniku jedna bočica tečnosti (10 ml i 16 mg nikotina) mi je trajala 6 dana.
Sada mi ista količina (sa 6 mg nikotina) traje 6 MESECI (najmanje).
Eto ,posle 34 godine pušenja uspeo sam da batalim cigarete.
Nadam se da će ovo još nekom dati snage da učini isto.

Back