ETA 2824 mehanizam

Sat je kupljen nov, onda cu da nastavim da merim da vidim kako se ponasa, a bio bih zahvalan ako mi preporucis gde da odnesem sat na stelovanje(moze i na PM)

20 sekundi je puno, ako imas garanciju odnesi ga kod njih? Mada pretpostavljam da si ga kupio u Bomaru, ja njima vise nikad ne bih dao da mi diraju sat.

Inace u mom Steinhartu 2824-2 zuri 10 sekundi dnevno, isto je nov. Kada se mehanizam razradi trebao bi da bude na -+7 sekundi dnevno (Elabore razred izrade).

Kupio sam ga u S&L, imam naravno garanciju, i ja mislim da je previse 20sek, jel da cekam jos posto je proslo mesec dana, a rekli su mi da mora da prodje neki period dok se valjda podmaze(mozda sam i lupio )

Tacno je da mu treba neko vreme da se uhoda, mada mi tih 20 sekundi zvuci previse. Da sam ja na tvom mestu sacekao bih jos mesec dana, pa ako se situacija ne promeni, odneo bih ga na podesavanje.

Ovo su ti podaci za odtupanje tog mehanizma
the Standard grade +-12 do maksimalnih +-30
the Elabore grade +-7 do maksimalnih +-30
the Top grade +-4 do maksimum +-10The Chronometer grade maksimum +-5

Pa onda je moj u dozvoljenim granicama, ako se ne stabilizuje malo odnecu ga kod nekog casovnicara da ga nasteluje, jel moze na PM predlog kod kog ?

Nemoj druže da otvaraš nov sat bez potrebe! Ostavi ga noću na boku sa krunicom na gore i verovatno ćeš iskompenzovati tih dvadesetak sekundi koliko ti sat žuri!

A ja sam ga do sada uglavnom nocu ostavljao na ledjima, probacu i tako da vidim sta ce se desiti, verovatno si u pravu da je bolje ne otvarati, bar ne jos :)

Mogu i meseci da prođu dok se mehanizam ne uhoda... tako kažu... Svakako daj mu malo vremena... a u međuvremenu, probaj ovako:

notice.jpg

Pa da, tako mozes da kompenzujes.
Ne znam za tebe i ostale, ali meni je do +-10s, stvarno prihvatljivo.
Ako ti ne smeta previse, nemoj da otvaras sat bezveze.

Pazi, ja sam u posedu 6498-1 i 2824-2 i oba sata su precizna kada se nose na ruci, naravno posle servisa. Ja bih pre to odneo da se malo presteluje da bude precizniji kada se nosi, pa posle mozes da ga dovedes na +/- blizu nule tako sto ces da ga ostavljas u nekoj poziciji tokom noci.

Najprecizniji moj mehanicki sat je Citizen sa miyota 8200 mehanizmom, koji radi kao da imam helikopter na ruci, mozda zato sto se navija u jednom smeru. On je na -2s, bolje od cosc.

Last edited:
Moram otici u off :)) moj 8200 u tom slucaju odmah ide na servis. Inace pokusao sam ja rucno dovesti moj u normalu al najmanje podesavanje mi je davalo po 15sek drugacije rezultate.

Nije sreca u pitanju to je dobar mehanizam kao i 2824, i meni je fabricki dobro radio ali ima vec 10tak god rastelovao se a i ja sam mu malo pomogao, a kada sam ga ja pokusao podesiti to nije moglo da se odradi, tako da ce moj ici kod Kostica na Zelenjak :)

Last edited:
Back