Hamilton Khaki King Automatic Day/Date H64455133

Novu temu? A gdje? Mislio sam napravit review u narednih mjesec dana.

Prvi utisci, sat je fenomenalan, obrada i detalji za tu cijenu, predobri. Tocnost sata tek treba vidjet. Moram jos jednom odnijeti da mi smanje obim remena na samoj kopci, jer klapara taman previse.. Jedina zamjerka je sto narukvica malo "cviljuka" da tak velim - pri naglijim pokretima.. Al, ne smeta me. I da, postojala je bojazan da mi sat ne bude imao vau efekt kad dodje, ali se sve poklopilo, metalna narukvica mu dobro stoji, dan i datum su kontrastni na crnoj podlozi, detalji su stvarno po mom ukusu. Sad nek samo sluzi svrsi, i zivi meni na ruci :D

Slike cu probat za vikend, mozda ulovim susjedu koja se bavi fotografijom, ako ne, dobit cete moje amaterske.

I usput, ako moze da mi netko stavi link tu, da znam po kojem satu vi namjestate svoje. Hvala:)

Cestitam i ja kupovini sata. Inace vidim da je Hamilton veoma popularan na forumu, ja takodje gledam neke modele, cini mi se da daju puno za tu cenu. Bas cekam tvoje ukupne utiske, pa pazi sta ces pisati :)

Link za tacno vreme:
http://www.timeticker.com/

Prva velika zamjerka: uocio sam danas kad je kucalo podne u gradu, da kazaljke nisu dobro nastelane. Naime, kad je minutna kazaljka na 12-ici, satna jos nije, tocnije, fali neke 3-4 minute da i satna bude tocno u podne.. ili da velim, na 12:03-04 satna je na tocno na podne. I to me uzasno smeta. :( Kaj u Hamiltonu imaju hiperprodukciju satova da nisu pogledali osnove prije nego su sat pustili u opticaj (kontrola kvalitete postoji uopce?)?

Pretpostavljam da se to jednostavno rjesava reklamacijom kod urara i da nije neki posao, iako mi je jako zao sto se ispostavlja da ce se sat morati otvarati.. Nek mi bolji poznavatelj demantira ili potvrdi.

Patek, bez obzira na ovu zamjerku, zadovoljan sam sa satom, i za te pare (do 500 eura) i marke koje su zastupljene tu na nasem balkanskom trzistu, stvarno mislim da nema bolje marke s tim omjerom value for money.

Crap,to mi je nesto najgore na satu,ne znam zasto.
Cak i kad gubi/dobiva previse mogu progledat kroz prste.Ali ako mi se u 12h (ili na bilo koji puni sat) ne poklapaju kazaljke podivljam :wacko:
Hebiga,dogada se i to,odnesi kod urara,ne bi trebalo biti problema s tim poslije.Ja osobno imam iracionalan strah kad mi skidaju kazaljke s cifera da mi njih ili cifer ne ostete.
Zapravo posto sam to dozivio strah i nije tako iracionalan :laugh:

Vec iduci tjedan sat ide na reklamaciju kod urara.. steta, da nije toga, dojam bi bio cista petica! Nadam se da nece biti nista osteceno, ni cifer ni kazaljke..

Posto si to i dozivio, kako si rjesio to s urarom? Da znam jel da nosim Zbrovojku odmah sa sobom, ili kad dolazim po sat hahahahaha:D

Ja bih, da sam na tvom mestu, otišao do prodavnice u kojoj je sat kupljen, izložio problem i tražio da mi zamene sat za novi koji je ispravan. Mislim da imaš pravo da u prvih 7 ili 14 dana od dana kupovine reklamiraš proizvod i da je prodavac dužan da ti vrati novce ili zameni za novi. Tako je barem ovde u Srbiji.

Pozdrav

Koliko vidim, takva solucija nigdje ne pise u garantnom listu, ono sto pise je da se sat salje na popravak, i ako u 45 dana popravak nije rijesen, dobiva se ili novi sat, a ako ga nema vise, onda sat ekvivalentan cijenovno.

Kako god, posavjetovat cu se s prodavacicom, pa cu vidjet sta ona kaze po tom pitanju.

Dragon, jole, hvala na savjetima.

Mani ti garantni list, pogledaj šta piše u vašem zakonu. Ni kod nas u garantnom listu ne stoji ta stavka ali je svaki prodavac dužan da je ispoštuje jer je zakon tako propisao. Ne košta te ništa da pitaš i probaš, možeš samo da dobiješ. :)

Pozdrav

Ja bih, da sam na tvom mestu, otišao do prodavnice u kojoj je sat kupljen, izložio problem i tražio da mi zamene sat za novi koji je ispravan. Mislim da imaš pravo da u prvih 7 ili 14 dana od dana kupovine reklamiraš proizvod i da je prodavac dužan da ti vrati novce ili zameni za novi. Tako je barem ovde u Srbiji.

Pozdrav

Evo, saznao sam. Kod nas moras u roku od 8 dana reklamirati proizvod te u tom slucaju je prodavac duzan da ti vrati novce ili zamijeni za novi istovjetni proizvod.

Uglavnom, sutra vracam sat nazad, trazit cu zamjenu sata, ne zelim da se sat otvara, nadam se da nece biti problema, dosad sam bio zadovoljan s uslugom prodavaca. I weel keep you posted.

Pozdrav

Kasno sam vidio pitanje Dalton.Kako sam rijesio problem-nikako,sat je bio van garancije a oni se prave glupi i da nisu oni sigurno to napravili i eto,imam Citizena sa prignjecenim kazaljkama.

Ja sam veliki ljubitelj Hamltona,a li moram priznati da sam se razočarao kad sam čuo da se na novom satu može javiti tolki propust.
Meni je to čudno, jer bi na proizvodnoj traci valjda trebao biti automatizovan proces namještanja kazaljki i njihovo centriranje, a da ne pominjem kontrolu kvaliteta. Izgleda da u današnje vrijeme ništa nije kako se čini iako proizvođači tvrde da ulažu tolika sredstva u razvoj i testiranje proizvoda. Iskreno meni ne bi bilo svejedno da kupim nov sat, koji odmah treba otvarati, zato bi i jao tražio od prodavca da ga zamjeni drugim iako sumljam da će ti ba toliko izaći u susret, pogotovo kada se uzme da većin distributera naruči jedam ili manji broj primjeraka pojedinog modela.

@vrhovac
To se dešava kod svih proizvođača, neka te to ne brine! Možeš naleteti i na Rolex, Breitling, Chopard, Seiko, Certina. Nikada ne znaš da li je od udara skazaljka pomerena još dok je sat bio u radnji ili je došao tako iz fabrike. Nije samo Hamilton kao brend kao pojedinac kriv za takav propust!
Mene iz tog razloga plaši online naručivanja, dok ne vidim svojim okom nikada nisam miran!

@dalton, srediće se sve!

@dalton - bas mi je krivo sto ti se ovo desilo! Ja te mogu uveriti da sam do sada imao cetiri Hamiltona (t.j. sad ih imam tri) i nisam imao nikakve "tehnicke" probleme.
Naravno - uvek je moguce da se bas tebi desi da naidjes na problematican primerak, ali za utehu - ovaj je kupljan u prodavnici i lako mozes da ga zamenis. Da si ga kupio preko neta, sada bi bio u vecem problemu ;).

Drzim ti palceve i javi sta se desava. I nikako ne odustaj od Hamiltona :)!

Rekao sam ja hiperprodukcija ce unistiti sve! Nadam se da je izuzetak, ali bas je neprijatno iskustvo. Trebali bi sada da ti daju sat gratis, samo da ne pricas o tome!

Danas idem za Zagreb, pa cemo vidjet hoce li biti kulturni kakvi su bili kad su mi prodavali sat. Nadam se da nece biti nikakvih problema. Trazit cu isporuku drugog sata, a ako ne moze, give me my money back, pa cu na drugom mjestu kupiti sat. Kako god se zavrsi prica, isti model je u pitanju, od Hamiltona ne odustajem, lijep je sat, svidja mi se, samo da kvalitativno odlican primjerak dobijem.

Hvala svima na podrsci i savjetima, izvjestavat cu vas!

P.S. vidim da sam gore napisao lijepim engleskim, stvarno me sram i stid, posto ga ucim od malih nogu, al umor i neprospavanih par noci je ucinilo svoje:) I'll keep you posted :D

Evo mene, ziv:)

Bilo je natezanja, naravno, ne mozemo mi biti kulturni Balkanci - to je valjda oksimoron :D

Sat sam im vratio, oni su rekli da sat mora biti otvoren da se utvrdi da li je do ostecenja doslo u tvornici, ili koristenjem (iako se nacelno prodavac slozio da je tvornicka greska), ja sam rekao da sat ne zelim da se otvara, jer sam ga mogao i sam odnijet uraru. Kad mi vrate lovu neka ga otvaraju i pregledavaju od milog do nedragog, to mene ne zanima. Oni su derali po svojim pravima, ja po svojima. Uglavnom, ostavio sam broj tekuceg, izjavu smo napravili da je sat zaprimljen s greskom u kazaljkama, obecali su da ce pocetkom tjedna poslati mi lovu na tekuci racun. Ako se ne pokazu kulturnima, los glas ce se cuti. Eto, skracena verzija. Drzite fige da lova sjedne kak su obecali :)

Hvala svima na savjetima i podrsci.

Uzet cu PS3 i GT5 hahahahah :D

Veli meni stara:"sine, zasto se zajebavas sa satom uopce, sad kad ti vrate lovu, uzmi si novi Playstation" :D Ja umro od smijeha, ali na trenutak mi je zagolicala mastu, jer stvarno sam uzivao s GT4. Prvo neka lova sjedne, a onda par dana nek se ohladim od svega i razmislim. Ali mislim da cu uzeti opet tog Hamiltona, samo na drugom mjestu, nisam valjda toliki baksuz s istim malerom :D

Ono jesi jedan od sto ali dešava se svakome. Aj postavi linkove prodavnica da vidimo šta sve ima? Čisto da znam mene zanima.

Back