Kafica uz odlične satove...

jeste....mocan sat!!! zlo od komplikacija....a sekundaru udara na 60 pa ulevo na 1....zlo!!!!
da nisam neki dan uzeo America Cup...zarobio bi ga samo tako....

Last edited:
Mario ne zameri ako je pitanje glupo, zanima me, a nisam razumeo kako to sekundara udara u 60 pa na 1 i šta to znači

jeste strašan sat, longines mi je jedno od najomiljenijih imena, sat uživo izgleda jako luksuzno i skupo kao i svaka malo jača longines serija

jeste....mocan sat!!! zlo od komplikacija....a sekundaru udara na 60 pa ulevo na 1....zlo!!!!
da nisam neki dan uzeo America Cup...zarobio bi ga samo tako....

Mario ne zameri ako je pitanje glupo, zanima me, a nisam razumeo kako to sekundara udara u 60 pa na 1 i šta to znači

jeste strašan sat, longines mi je jedno od najomiljenijih imena, sat uživo izgleda jako luksuzno i skupo kao i svaka malo jača longines serija

Isti fazon kao stoperica na mom Swatch-u Retrograde,zbog toga i nosi to u nazivu.Stoperica meri do 29,a onda se vraca na nulu i pocinje ponovo da meri,jedna sekunda koja nedostaje do 30 se nadoknadjuje dok se sekundara stoperice vrati na 0 i pocne ponovo da meri,isti slucaj i sa indikatorom dana u nedelji i datuma u mesecu,na ciferu ima izdvojen day ili date dial,kada kazaljka dodje do nedelje ili poslednjeg dana u datom mesecu,vraca se na ponedeljak,odnosno na prvi u mesecu,to vracanje kazaljke od prvog do poslednjeg,pa opet do prvog,odnosno starta merenja se zove Retrograde,koliko sam ja mogao da shvatim na osnovu mog istrazivanja na YT.Meni se iskreno svidja,daje zanimljiv pecat satu.

Milane sokole, evo sam malo uvecao fotku...vidi dole umesto markera 6 je smesten subdial koji meri sekunde, ima nekih 150-160 stepeni i brojcane oznake od 1 do 60.....kada dodje na 60 kazaljka se prebaci na 1.....itd....

20160225_113822.jpg

hvala puno obojici aha na to si mislio da sjajnoo rešenje i vrlo lepo i zanimljivo oku posmatrača/ vlasnika

još ako uzmemo u obzir da je sve to mehanika, onda taj sat postaje horološko remek delo, doduše imaju i kvarc

treba malo proučiti taj mehanizam

Naručen od strane prijatelja kao poklon, a ja naivno verovao da će stići za 20 dana i skinuo narukvicu... Mrzi me da je vraćam...

Back