Ako ti je hobi da modifikujes satove, onda ih modifikuj, ja sam za to, samo hrabro, popravljaj, modifikuj, sredjuj, ruski satovi su idealni za to. Na kraju krajeva, na taj nacin dublje ulazis u svet samog casovnicarstva a ne samo kolekcionarstva satova. Ako ti koristis originalne delove onda tu, po meni nema nista devastirano, jer je to to, kod prodaje je korektno da u opisu sata stavis da je modifikovan, ako ih uopste prodajes. Po meni to ne oduzima na vrednosti, jer su korisceni originalni delovi, nisu mesane babe i zabe, videla sam na ebay da se prodaju modifikovan seiko skuba dajveri za oko 100- 120 dolara, u oglasu je jasno navedeno da je sat modifikovan i tacno je navedeno sta je modifikovano, i opet se to nekom svidelo i opet je to neko licitirao i kupio. Tako da nema tu sta da bude oduzeto od vrednosti sata ako znas sta radis, pogotovo kod ruskih satova, nije da podcenjujem njihove satove, ali realno, jednoj amfibiji tokom godina nece posebno, ako ne i nikako, rasti vrednost ako je ostavis u originalnom stanju, mislim da bi je cak pre prodao ako zamenis njen ispucali i patinirani cifer, jer prosto to je amfibija nije umetnicko delo. Luksuzne svajcarske satove ne diras, ali sa raketom, vostokom, pobedom...nemas tu sta da pogresis, niti je to bog zna kakvo svetogrdje, jer ni sama vrednost sata nije bog zna kakva. Zasto ne bi, recimo, mirne duse zamenio cifer koji je potpuno unisten na raketi, njen 2609ha besprekorno kucka, kuciste je sasvim ok, a ti si uspeo da nadjes extra cifer i kazaljke s neke druge rakete cije kuciste i mehanizam su potpuno unisteni, ciferi naravno nisu isti ali to je to. To je i dalje raketa 2609ha, to je njeno kuciste, to je njen mehanizam, to su njene kazaljke. Po meni to ne umanjuje kolekcionarsku vrednost. Niti prosecan ljubitelj satova moze da prepozna sta si ti uradio. Ali je jako veliki problem, ako uzmes zim mehanizam, crni cifer darvila, ukapiras da on ladno pasuje, ali je problem subsekundara na zimu, koju nemas na darwilovom ciferu, pa onda ne budes lenj i izbusis rupicu na prelepom crnom ciferu kako bi ga uspeo ubaciti na zim. Eeee to je problem. Imas darwil sa zimom, a prodajes ga ili se hvalis drugarima da imas originalni darwil. To su dve razlicite stvari, mislim na primer sa raketom i na primer sa zimom, jedno je modifikacija a drugo unistavanje sata. Ta dva nisu ista i ne mogu se mesati. Koristi originalne delove amfibije, komandirskog, itd. i nema tu straobalne greske, a nema ni posebnog pravdanja kupcima, ako umesto teget unistenog cifera na komandirskom ti stavis svetloplavi kao nov, to je taj sat, jer prosto nisi ti zamenio cifer na omegi speedmaster ciferom od omege seamaster, to je devastiranje, a ovo je podmladjivanje sata.