Ja bih dodao još jednu, itekako bitnu1) ako hoceste da vam se isplati svaki ulozen evro kupite miyotu
2) ako ipak, jednostavno, zelite da nosite "swiss made" mehanizam, doplaticete jos 150e nosti ETA-u
Ako se ne varam pisem iz glave uvek moram ovde da napomenem da me ne bi saletali sa svih strane, a to je da Miyota radi na 21, 600 otkucaja dok je 2824 sa 28, 000 vph dakle samim tim 2824 mora biti preciznija, ja sam ih imao dosta sa svakom sam bio zadovoljan. Kasnjenja od 10/s su sasvim normalna, nakostresim se kada ovde cujem da Seikov S7 ima kasnjenja od 1/s ali aj.. :lol:
Druga stvar je da u 2824 ima 25 rubina, ne znam tacan broj ali mislim da u Miyoti ima manje 21-22 ne znam tacno, da ok je oba su podjednako zasticena mehanizmu je potrebno 17 ali ako gledate i njihove cene rubini kostaju.
Jednostrano namotavanje je uvek bolje od dvosmernog jer jednosmerno vise namotava mehanizam. Kada god sam imao 2824-2 uvek sam bio siguran u sat, nikada ga nisam skidao sa ruke dok sam igrao tenis, trcao ujedno preterano cimao ruku jer jednostavno imam osecaj da mehanizmu nije niste, ne umara se, bas pravi izdrzljivi mehanizam!
Neki moji primeri!
Ja bih dodao još jednu, itekako bitnu
3) ako želite da vam sat drži cenu i da ga lako prodate ako vam dosadi ili vam treba novac kupite Eta, u suprotnom sat sa Miyotom ćete prodati za tepsiju bureka....![]()
Pa ko može uopšte i da planira da se "vadi".....poenta je da satovi sa eta mehanizmom obično održavaju nekakvu vrednost, pogotovo ako su zvučna imena, a ne Fortisi ili slično. Ako ćemo tako da rezonujemo, štekaš i što manje trošiš....najviše uštediš (najbolje i da ne kupiš sat, uvek ćeš saznati tačno vreme), najveći je gubitak na luksuzu, pa ko za njega nema neka i ne razmišlja o njemu. Inače ne postoje kamate od 15 procenata osim kod zelenaša.....Posle 5 i 10 godina, za Fortis uzimas veci novac, ali vise si "pukao".
Ko planira da se jednog dana "vadi" na sat,bolje neka u startu kupi Casio , a ostatak oroci kod Milana Zmaja uz neku drugarsku kamatu (15% na godisnjem nivou,bar) :laugh:
Citiram kolegu sa drugog posta jer mi se veoma dopalo , a apropo ove priče svaki sat ima svoju vrednost koja se svakako ne meri vremenom kašnjenja, frekfrencijom rada ili nedaj bože pokletim €-evreima ...... da ne idem dalje u ofMehanicki satovi imaju dusu, svaki zna TACNO koliko ima sati)) mindless radio controled monsteri svi misle isto
)
Bi ja....Pa hade podeli neka licni iskustva ako ih imas a verujem da ih imas...Ja bi bas voleo da znam jer u tu rubriku mehanizmi se basne razumem..
Lajicki gledano kao i kad se dvoumis izmedju dva sata u jednom je eta u drugom miyota ja pre uzeo etu. prostacki onako receno