Modifikovane Amfibije

Фино се овде испричах сам са собом. :embarassed:

Елем, одговор од Фавинова обећава вруће модификаторско пролеће (питао сам га да ли планира беле или наранџасте стреличасте сетове казаљки да произведе - лажући га приде да би били бестселери)! :embarassed:

Он:

''Yes, we are planning in next year produce all our custom designs of clock hands + additional one new design all in white hour/ orange minute / white second / and orange seconds hands separately.
So, be waiting for news on next year. We hope complete new designs and new colors in Spring 2019. ''

Ja bih napisao dodao nesto, ali nemam sta pametno pa samo citam i uzivam.

U svakom slucaju podrzavam i pratim sve sto pises.
Samo napred :thumbup:

Jonbri pratimo te iz prikrajka. Bar ljubitelja Amfibija ne nedostaje.

Što se tiče farbanja kazaljki ne znam pouzdano da neko sa foruma to radi. Kada nešto ne znam oko modifikovanja Amfibija napišem "kontaktiraj Veberza". Do sada je uvek upalilo.:D E sad on živi van Srbije tako da ...

Znam da časovničari za farbanje kazaljki koriste maketarsku boju (npr.Simović) tako da ako poznaješ nekog maketara možda ti može pomoći.

Jel može ovo (cifer I mehanizam) "na šraf" da se prepakuje u Amfibijino kućište?
f874b99bcdc32c40a62e7c6949562f28.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Raffles-Time / ebay, сетови белих казаљки (иначе сам их тражио лику пре ~ 2 недеље, баш у овом стилу, и он их 'ладно убаци у понуду), 18 долара са доставом:
s-l1600.jpgs-l1600.jpg

Имаду и ове намуњене секундаре, 8.55 долара са доставом:

s-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpg

Ebay/bestrus - 7.90 $ sa dostavom:

s-l1600.jpg

Ebay/raffles-time - 19.99 $:

s-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpgs-l1600.jpg

Meni su kazaljke iz Singapura stigle za 25 dana.

Jonbri hvala što pratiš i obaveštavaš nas o novitetima vezano za modifikovanje Amfibija. Dobro je da su se pojavili svi ti proizvođači i prodavci kazaljki.

Задовољство је моје, служимо народу.

Не знам како вама старијим Восток кукама изгледа, али мени делује да је понуда за модификацију никад боља!

Ево и мода са оним пилот казаљкама са one-second-closer сајта, а које сам помињао на некој претходној страни, неко је пре неки дан поставио на WUS форуму у комбинацији са легендарним Скуба дуд цифером:

E20190110_150626.jpg

8apWKoO.jpgLfNVFx9.jpgOcdrEon.jpg

Модификовах моју многовољену Амфибију,кад је већ ишла на сервис, нека иде живот...
Сингапурћанске беле казаљке и Скуба дуд цифер из Русије.
Мало-мало па гледам на сат, а нит ме интересује, нити ме ко пита...
Болес' не бира.
Комплет сервис и мењажа ових делова - 2700. То је овај мајстор са линка: Servis Satova - Bane - Osnovano 1930. .
Све похвале за човека, урадио је све за 24 ч!!! Прилично се лако налази, немојте да вас уплаши локација ако сте даље као и ја...
Претходно сам звао Ђорђа са купујемпродајем, он навијач сервисира за 1500, а аутоматик за 2000, али ја тог типа нисам могао да уловим уопште...

Сат преко 3 деценије није сервисиран и мајстор је утврдио да жури дневно 10 секунди, и рече да је то много, да он намешта да буде 0-1 секунда дневно у питању. :huh:

Ovo za 0-1 sekundu malo... hmmm... zaobilazi istinu. Ukoliko osim toga može da sredi sat tako da kuva kafu, odlazi u prodavnicu i opere sudove, onda OK, ali ovako... :D

Razumem ja da ljudi reklamiraju svoju delatnost, verujem i da zna svoj posao, ali ovo što kaže deluje malo... 'ajde da ne budem prost.

Jonbri odlična modifikacija. Svaka čast. :thumbup:
Dobro je i da znamo za novog časovničara. Vidim da ima dosta obiman nivo usluge, još ako je brz i nije naročito skup, tim bolje.

Vidim da na sajtu časovničara http://www.servissatova.rs/#kontakt stoji da mogu nabaviti rezervne delove za citiram -većinu brendova. Između ostalog i Orient. Ako je to tačno, to me raduje. :)

Last edited:
Ja licno ne volim clean bezel ali stvar umusa inace je odlicno ispala
Daj link za kazaljke

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

https://www.ebay.com/itm/All-White-...rentrq:cf649c0c1680ab4cc2256c7effbf6a05|iid:1

Ваљда сам га лепо убацио, опасно ме зеза комп, као и нет шкрбави...

Код мене је тај чисти безел био љубав на први поглед, а на други - кад је стигао је било ''венчавање'', ем ми је елегантан, ем некако ''сужава'' сат и баца фокус на цифер, не волим спортски шарениш, а овако ми је сат и спортски и елегантан у исто време, невероватно. Ала њакем.:rolleyes:

* * * * *

ebay/bestrus, 3.9+5.9 $:

s-l1600.jpgs-l1600.jpg

Има нека Амфибијина стара кућишта тренутно у понуди, 5.9+6.9$:

s-l1600.jpg

За 15.9+6.9 шипинг и оваква кућишта за Восток аутоматике, са циферима приде:

s-l1600.jpgs-l1600.jpg

Хвала на свим речима подршке. :D

Last edited:
Ако би да брусиш - брушењу си био склон. :)

Na etsy.com имаду sword style Восток казаљке, а и још 2 стила - прилажем слике доле, Igor Vasylyev - продавац, вероватно је лик са пре 4 странице којег skydrummer представио картом понуде са wus форума:

sword.jpgvesla.jpgktdrl.jpg

Елем, видех на нету ову слику, и моментално се заљубих:

BJVxkxj.jpg

Питах дотичног Игора може ли их обојити да овако изгледају - каже да може, уз доплату од 4-5 долара за бојење, дадох му охрабрење и захвалност да крене у озелењавање, па ћемо видети...

Tragovi nosenja videce se i na mat kucistu samo se na poliranom kucistu, u odnosu na matirano , sitne ogrebotine lakse neutralisu krpicama ili pastama za poliranje.

Last edited:
Back